Girls

Den enda OS-tumblrn du behöver

Tobias Norström 14:45 13 Feb 2014

Glöm alla gif-fester med halvlustiga meme-tagningar på de olympiska spelen i Sochi, här finns det enda tumblr-kontot du behöver under dessa traumatiska sporttider: Shoshi Games 2014. Det är precis vad det låter som. En samling bilder på den här säsongens klarast lysande stjärna av tv-serien »Girls« (som recappas av mig på TVdags, och av Nöjesguidens Blog in blog out här), Shoshanna, inkastad i en nästan kittlande dikotomisk vinteridrottskontext. Nu väntar vi bara ivrigt på vem som blir första svensk att Shoshannas ur olympiaden. 

Läs mer

TPT – supersent tillägg

Tobias Norström 09:14 25 Nov 2013

Det var ju tv-editionen av Trailer Park Tuesday i förra veckan men det kom en trailer för sent och sladdade in: den till tredje säsongen av »Girls«. Den ser småhärlig ut och verkar bädda än mer för separata storylines med de olika karaktärerna – som något slags expansion av Marnies rätt trista soloäventyr förra säsongen. Vi får se hur det funkar. Jag gillar nog mer när allt är rätt sammanhållet och uppbyggt runt Hannah. »Girls« har premiär 12 januari och precis som förut kör vi givetvis recaps här på bloggen.

Läs mer

Angående gårdagens Girls – It’s a shame about Ray

Tobias Norström 13:47 4 Feb 2013


Detta är en recap på gårdagens avsnitt av »Girls«. Den innehåller massa spoilers.

Så avsnitt fyra börjar med att Hannah bråkar med Elijah inför hans flytt för att han låg med Marnie (de bråkar mest om huruvida Hannah bör dra sin vagina mot en stol eller ej men whatever). Följt av att Hannah bjuder in Marnie på pad thai med hennes ex och spelar förvånad för att hon över huvudtaget kommer.

Det var ett galet sneaky move men please, så lätt att genomskåda? Speciellt efter att Hannah drog upp Elijahs buttpluggande enkom för att styra samtalet mot Marnies klavertramp.

MEN. Hannah har fan rätt att dela ut lite skit. Även ifall det eskalerade till att Charlies nya tjej drog igång sin emotional abuse mot Marnie och att Charlie stack efter henne när hon gick. Det där kommer aldrig bli bra och bara sluta i att Marnie mår ännu sämre och ligger hemma och tittar på dockan hos Booth ännu mer (yay!).

Det var nog bra för Hannah tror jag. Att hon inte behövde utkräva hämnden själv men samtidigt fick veta att Marnie mår lite piss. För ärligt, varken Marnie eller Elijah förtjänar utstå Hannahs ilska egentligen. 

Den handlar liksom mest om en rätt tråkig fåfänga om att vara Elijahs sista. Jag tror det i alla fall. Det kändes så när Hannah tog Marnie i försvar och kallade Charlie en jävla tönt (vilket han är).

Det ska även sägas att ”nothing bundt trouble?” var den mest subtila ordvitsen sen Shakespeare skojade till det om solen/sonen av York.

Annars handlade nästan allt om Jessa och Britten och deras middag med Brittens föräldrar.

Det var skittråkigt. Mest för att hela Jessas och Brittens relation känns så menlös. Man har bara längtat på att de ska be varandra dra åt helvete och när det väl händer är det mest som en behaglig utandning.

Jag antar att hela det melodramatiska bråket skulle vara lite hysteriskt småroligt. Men allt snack från Britten om horor och Buddha och pengar gjorde att hela grälet mest kändes som en bortklippt scen ur den där filmen med Lindsay Lohan och den dålige Richard Burton-imitatören.

Nåja, det var i alla fall rätt fint när Shoshanna och Ray satt på perrongen. Han kom ut som loser och hon berättade att hon var kär i honom. Det var det överlägset intimaste ögonblicket hela säsongen och rymde så mycket känlsor där mellan två tunnelbanor.

Jag har nog aldrig gillat Shoshanna lika mycket som där och då. 

Läs mer

Tobias Norström

Tobias Norström är 80-talist, skriver om populärkultur och uppfattas alltjämt som naivt pretentiös.

På den här bloggen avhandlar han kulturens mörkaste farvatten och allsköns drömmar om verkligheten.

Ibland med romantik, ibland med avsmak, ibland med skratt, ofta med ett ohälsosamt allvar.

Kontakt: tobias.norstroem@gmail.com

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla