Popaganda

Popaganda släpper fem nya akter

Festivalbloggen 11:48 23 Jun 2015

Popaganda släpper fem nya akter till festligheterna vid Eriksdalsbadet i augusti.

Den största akten i dagens släpp, Shout Out Louds, gör sin enda spelning i år under festivalen. Utöver dem avslöjas även att Jungle, Mapei, Sabina Ddumba och Maja Francis är bokade.

Popagandafestivalen äger rum 28-29 augusti, och tidigare släppta bokningar är bland annat James BlakeSeinabo Sey och Lorentz.

Läs mer om tidigare bokade akter: Klara artister till Popaganda.

Läs mer

Klara artister till Popaganda

Festivalbloggen 13:01 11 May 2015Popaganda har släppt de första artisterna som besöker Eriksdalsbadet i augusti.

Till skillnad från förra året, då de avslöjade samtliga artister under ett musikquiz på Trädgården, verkar de i år ha återgått till att portionera ut artistsläppen.

De hittills bokade akterna är producenten James Blake, snart aktuell med nytt album, internationellt hyllade Seinabo Sey, danska och ryggsäckssportaren Lorentz.

Även Elliphant, Amason och Joel Alme kommer stå på scen under festivalen som i år äger rum 28-29 augusti.

Läs även: "Folk är så djävulskt snygga på stadsfestivaler".

Läs mer

"Folk är så djävulskt snygga på stadsfestivaler" – Popaganda, lördag

Festivalbloggen 16:59 31 Aug 2014
Se alla artiklar om: 


Så kom Popagandahelgen till slut, trots att vi fruktat vad den betyder för sommarens slutgiltiga, well, slut. 

Det första som slår en på området är att folk alltid är så djävulskt snygga på stadsfestivaler. Jag har inte ens varit på särskilt många tältmotsvarigheter (eftersom jag är och förblir "miss stadsråtta"), men av det lilla jag inte förträngt står det klart att folk sällan peakar utseendemässigt under dag tre på Hultsfred. Evigt tacksam för stadsfestivaler av denna anledning.


Som man fick njuta av detta framträdande! Zhala är allt, hörni. Scendekoren, kläderna, dansandet, de långa partierna där vår äkta drottning spexar med två glittermaracas (?!) och ej minst hennes absurt mäktiga röst. Att få se Prophet – ärligt, kanske den poplåt jag hört som pekar ett störst finger åt hur en poplåt bör vara uppbyggd –  live var magiskt.


Post-Zhala: Patrick, känd från mer än en produktion på SVT samt internet, övar på sin kända aura i mötet med ett kärleksfullt fan. Och, may I add, lyckas ganska bra.


Sorgen i att tofun var slut! Nu närmar sig festivalsäsongen ju sitt slut, men veganer, hör upp: ser ni denna vagn i något sammanhang så armbåga er fram för att få er share av friterat. Vi veganer får verkligen inte i oss tillräckliga mängder frityr. (Annat vegan-på-festival-tips: Vegan Soul Train har allt oftare vågat sig ut på sista tiden!)


Hanna, vad gör du här? Är du glad och upphetsad över att få prata med några gulliga fans utanför Monki-tältet, eller är det ren skräck som lyser i dina ögon? Svar ombedes.


Boss ass-duon Icona Pop syntes jättebra i verkligheten och ganska dåligt på bild. Fint med tydliga stämmor under I Love It! Kanske hade de mött First Aid Kit backstage och blivit inspirerade.


Men hörni, det är en sak vi måste prata om. Vad håller dessa människor på med? Förvånad över att ingen liten ologisk idealist stod i närheten och skrek om vattenslöseriet, men de kanske var upptagna med att youtubekommentera något liknande på amerikanska c-kändisars ice bucket challenges. Har folk inget bättre för sig på festival än att köa för att få skjuta en kraftig vattenpistol på radioaktivitetsskyltar? Varför tar Lokas läsk-och-vatten-blandning så kraftigt ställning emot kärnkraft? Och: är det verkligen den mest moderna kampen?

Tack för den här helgen, Popaganda. Ses igen nästa år. Om vi överlever vintern, som ju som bekant alltid inleds dagen efter Popaganda.

/Greta Thurfjell

Läs mer

Det ultimata schemat till helgens Popaganda

Festivalbloggen 18:44 28 Aug 2014
Se alla artiklar om: 


Popagandahelgen, de dagar som dessvärre alltid även markerar sommarens avslut, är över oss. 

Tur att gänget bakom festivalen har bokat så feta akter (notera: alla de fetaste är, förstås, tjejer) att vi förväntar oss att få glömma att det börjar bli kallt. Att löven faller från träden. Och att solen, typ, går ner innan vi hinner från jobbbet.

Skriv ut och ta med – här är Nöjesguidens tips inför helgen på Eriksdalsbadet.

Smit från jobbet! Du måste hinna se Nicole Sabouné.

FREDAG

Nicole Saboune. Hon satte våra hjärtan i brand med den magiska debuten Must Exist – nu vill vi se henne uppta hela Eriksdalsbadet med sin one-of-a-kind röst.
15.15, lilla scen

Kelis. Hallå! Denna stjärna kan inte få befinna sig i stan med sin Milkshake utan att vi befinner oss exakt framför scen.
17.45, stora scen

Efterfest med Wolf Alice, 1987 och Ida Redig. När 1987 kom med sin Michelle var den goda sortens omedelbara rysningar ett obestridligt faktum. Dessutom lär bossiga Ida Redig, tidigare uppskattad på Kentfest, komma till sin rätt i den där (nåja, lite deppiga) källaren vid Medis. Det här ska bli kul.
Göta källare, 22.00

betyg: 1 Lily Allen. I festivalens presstext för denna Myspace-artist (det fenomenet!) står det att "de flesta verkar tycka att det behövs en popstjärna som vill ta ner alla andra popstjärnor på jorden". Ja, jo, om man med "de flesta" menar "ett lyckat patriarkat" är det ju onekligen så att kvinnor som hatar kvinnor behövs. Men det behöver ju inte uppmuntras.

Smit inte från området för att slippa Veronica Maggio! Du måste hinna se Kindness.

LÖRDAG

Little Jinder. Äntligen Vita Bergens klockor live! Dessutom har Josefine själv lovat att gäster kommer.
14.00, lilla scen

Zhala. Eftersom det är fysiskt omöjligt att sluta lyssna på senaste I'm In Love är det väl lika bra att gå och se den live. Zhalas scenuppenbarelse får inte missas av någon levande.
15.30, lilla scen

First Aid Kit. Det är så olidligt spännande. Ska de nämna musikkritikbråket
19.30, stora scen

Kindness. Efter hans remix på älskade Robyns älskade Monument (ja, känd från Volvo-reklamen) är det få artister vi ser fram emot mer. Här är ett hot tip: artister som är älskade av både kollegor och fans är keepers. Dessutom avgudar Parisa honom.
20.30, lilla scen

Efterfest med Dante, Beatrice Eli och Naomi Pilgrim. En typisk samling artister som vi älskar bäddar för en typiskt bra kväll. Gå hit.
22.00, Göta källare

Efterfest med John Talabot, Baba Stiltz och Mayka. Nej, John Talabot är kanske inte så exklusiv nu när han samarbetar med raringen Axel Boman och är i Stockholm titt som tätt. Men det betyder inte direkt att han inte är bra. Gå hit. Också.
22.00, Debaser Medis

För bloggande och recensioner från helgens Popaganda, häng runt här i Festivalbloggen.

Läs mer

Popaganda i Parken

Festivalbloggen 10:46 18 Jul 2014

Imorgon lördag ställer Popaganda till med gratisfest i Galärparken på Djurgården. På scenen står bland annat Min Stora Sorg, Llojd, Solen, Naomi Pilgrim, Hanna Järver och Colleagues. Kalaset håller på mellan 15-22 och är alltså helt gratis och öppet för alla.

För hela spelschemat, samt info om efterfesten, kolla in Popaparks Facebookevent.

Läs mer

Lily Allen till Popaganda

Festivalbloggen 15:34 23 May 2014
Se alla artiklar om: 


Lily Allen.

Det är sommarväder utomhus, grannen grillar och kanske har du hunnit äta första glassen i gräset. Nu inleds ännu en sommar, som i vanlig ordning kommer att avslutas nere vid Eriksdalsbadet med Stockholms mysigaste festival. Idag släpptes äntligen Popagandas fullständiga line-up med namn som Lily Allen, First Aid Kit och Veronica Maggio.

Här är den alltså äntligen, hela line-upen för sensommarens Popaganda. Vi har redan nu börjat vässa våra armbågar för att komma in i publikhavet och se exakt hur kontroversiell Lily Allen blir med sin Sheezus. Utöver det får såklart ingen missa First Aid Kit, som dessutom släpper nya albumet Stay Gold den 10 juni.

Den fullständiga artistlistan är som följer:
 

Veronica Maggio
Lily Allen
First Aid Kit
Kelis
Icona Pop
London Grammar
Yelle
AlunaGeorge
The Pains of Being Pure at Heart
Kindness
Twin Shadow
NONONO
Say Lou Lou
Hurula
Zhala
Vit Päls
Nicole Sabouné
Little Jinder
 
Popaganda går av stapeln den 29-30 augusti vid Eriksdalsbadet i Stockholm. Mer info hittas här.

 

Läs mer

Food Trucks och Happy Hour på Popaganda

Festivalbloggen 08:58 27 Aug 2013

Även Popaganda hakar i helgen på trenden med food trucks då stora delar av matutbudet på festivalen kommer att utgöras av dessa. Medverkande food trucks är bland annat Chilibussen (bilden), Bun Bun Truck, Noels och Taqueria El Sombrero. 

Festivalen håller dessutom happy hour på fredag mellan 14–17 samt på lördag mellan 13–16 då extra billiga priser på mat och dryck utlovas.  

Läs mer

Popaganda gör det igen

Festivalbloggen 10:15 1 Jul 2013


Foto: Sara-Märta Höglund

Inte nog med att Popaganda släpper den sista - och största - akten Håkan Hellström som en bomb. De gör det på ett nästan ännu mer kreativt sätt än liveintrotävlingen som presenterade den fullständiga lineupen i slutet av maj.

De nio olika affischerna utgör tillsammans ett pussel som väl ihopsatt avslöjar ett välbekant krull. Popaganda går av stapeln den 30 och 31 augusti på Eriksdalsbadet i Stockholm.

Läs mer

Festivalbloggen

Festivalbloggen på Nöjesguiden.se släpper nyheter om bokningar, förbereder dig inför festivalsommaren och våra utsända rapporterar från alla Sveriges sommarfestivaler!

Festivalkategorierna:

Bokmässan

Bråvalla

Coachella

Dans Dakar

Into The Valley

Roskilde

Peace & Love

Popaganda

Sónar

Summerburst

Way Out West

Yard

Vill du RSS:a Festivalbloggen? Klicka här!

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Festivalkartan

Festivalkartan