konst

Att göra Film i Uganda (Video)

creative north 14:39 2 Feb 2016
Se alla artiklar om: 


..

Att göra sin första film är svårt, och det är en process som tittaren sällan får en inblick i. Jag har därför bestämt mig för att börja dokumentera mina egna problem som filmskapare. Like A Vlog är en serie där du får följa med på vår resa med en långfilm, The Pearl Of Africa. En dokumentär om hat, kärlek och livet som transperson i Uganda. Att göra denna film har länge verkat omöjligt, vloggen kommer därför handla om vår kamp att göra klart filmen.


 

Läs mer

Svårigheter med att vara filmare - vlog

creative north 08:51 28 Jan 2016
Se alla artiklar om: 


Att göra sin första film är svårt, otroligt svårt! Och det är en process som tittaren sällan får en inblick i. Jag har därför bestämt mig för att börja dokumentera mina egna problem som filmskapare. 
 
För ungefär tre år sedan började jag jobba med min debutfilm The Pearl Of Africa. En dokumentär om hat, kärlek och att vara transkvinna i Uganda. Att göra denna film har länge verkat omöjligt, och jag har därför bestämt mig för att göra en vlog som kommer handla om vår kamp att göra klart filmen.
 
I det första avsnittet pratar jag om kreativitet. Och vad det innehär att vara en oberoende filmskapare.

.
Läs mer

VIDEO: Att våga gå sin egen väg #3

creative north 11:18 13 Jul 2015
Se alla artiklar om: 
 

Creative life är en berättelse som handlar om att våga gå sin egen väg trots tvivel. Genom texter, föreställningar och inspelningar ger Rebekka Karijord oss en inblick i hennes liv som artist och konstnär. Hon berättar om kärleken till musiken, och vad den egentligen betyder. Både för henne och andra människor. Har du inte sett första avsnittet hittar du det här

Avsnitt 3 tar oss djupare in på Rebekkas liv. Hon berättar om svårigheterna att tillåta andra komma in i skapandet. Vi har ju valt att använda lite kortare avsnitt än vad vi brukar göra. Vad tycker du? Är 3-4min en bra längd eller är det för kort för att man ska kunna sätta sig in i berättelsen? Svårt att avgöra.. 

.

Läs mer

VIDEO: Konsten att skriva musik som berör #2

creative north 09:38 6 Jul 2015
Se alla artiklar om: 


Creative life är en berättelse som handlar om att våga gå sin egen väg trots tvivel. Genom texter, föreställningar och inspelningar ger Rebekka Karijord oss en inblick i hennes liv som artist och konstnär. Hon berättar om kärleken till musiken, och vad den egentligen betyder. Både för henne och andra människor. Har du inte sett första avsnittet hittar du det här

I det andra avsnittet går Rebekka djupare in på vikten av att kunna skriva låttexter från hjärtat...

.

Läs mer

VIDEO: En Musikdokumentär Om Att Våga Gå Ur Spår

creative north 09:43 9 Jun 2015
Se alla artiklar om: 
 
Det är dags att släppa trailern till vår första Creative North serie, "Creative Life, with Rebekka Karijord”!
 
 .
 
Det är rätt sjukt men den här serien började jag filma för 4 år sedan. Då, under sommaren 2011 klippte jag min film Zero Silence (www.zerosilence.org), som även Rebekka gjorde musiken till. Vi hade träffats några år tidigare i Egypten när jag filmade där. Av en slump lärde vi känna varandra och tillslut kom vi på att vi borde göra en film som inte närmar sig musiken på det traditionella “musikdokumentära” sättet. Utan där vi kunde jobba mycket närmre hennes musik och konstnärliga uttryck, där vi fick lov att vara fragmentarisk och ibland otydlig.
 
Efter typ 100 000 nej från olika tv-kanaler och filmstödsansökningar där det tydliggjordes att det svenska stödsystemet är precis lika kändiskåt och hypedrivet som vilken kommersiell kanal som helst. Bestämde vi oss för att testa släppa det på ett annat sätt. Vi vill fortfarande att projektet ska bli en långfilm, men på vägen dit vill vi ge andra chansen att följa med i Rebekkas skapandeprocess på nära håll. Idag arbetar Rebekka med en ny skiva, som vi kommer följa senare i serien.
 
Det börjar 2011, då Rebekka arbetade med sin förra skiva. Jag själv tycker det är en oerhört vacker berättelse där vi får vi lära känna henne genom föreställningar, texter, inspelningar och intervjuer. Genom musik kämpar hon med att utforska varför vi finns. Serien tar oss från hennes vardag i Stockholm, turnélivet, graviditet och all vad det innebär.
 
Det är en serie om livet som kan ta oss ned på oerhört många olika vägar under vår livstid. Några är välmående trafikleder, belagda med lycka och tillfredsställelse. För många konstnärer är det en resa in i det okända, driven att uppnå något abstrakt. Som kanske handlar om att våga gå ur spår för att hitta något nytt och intressant. Att besöka platser få sett förut för att försöka förstå den mänskliga existensen, eller åtminstone närma sig den. Svindjupt och pretentiöst, precis som det gärna får va.
Läs mer

Creative North

André Wallström & Jonny Wallström är två bröder som driver ett litet filmproduktionsbolag på den Svenska landsbygden. I Creative North videobloggar de om musik, drömmar och våld. Vi får följa med dem i deras vardag där de utforskar den Skandinaviska ungdomskulturen. 

Dokumentärer:
Creative North - Youtube
The Pearl Of Africa - Nöjesguiden TV

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla