Helle: Flaskpost ut i i cyberhavet

Systra min systra 14:15 14 Jan 2012

Hallå, det är jag igen.

Detta känns mer som one way communication än en brevväxling, men vafan, det gör väl inte så mycket. Keep in mind att jag är tjejen som vid ett tillfälle smsade en kille 20 gånger i rad. Jepp, 20 sms. Utan svar. Härlig natt var det där. Ojojoj, young love va. Underbart. Till saken hör att det var när jag bodde i London och jag smsade från min svenska mobbe. Mvh Hej pappa kan du betala min telefonräkning. Summa sumarum: Jag kan sköta en relation utan att få någon respons what so ever och så även denna blogg.

MEN I ALLA FALL.

Sorry för deppigheten häromdagen, var så fucking trött utråkad ledsen osv. Nu är det lugnt. Jag har tvättat golven i min lilla etta, lockat håret (varför? jag vet inte. hade inget att göra. inget bra på tv.), lagat tacos och bytat lakan.

Har kommit helt ur form med bloggandet eftersom det innan bestod typ av: Helvete vad full jag var kolla vilken pinsam grej jag gjorde!! Och nu dricker jag typ inte längre. Obs ej ett aktivt val, har bara blivit så. Eller ok, blev lite på lyset i torsdags när jag var hemma hos jonatan och drack glögg och spelade sällskapsspel, vinnarskallen i kombination med starkglögg visade sig vara ganska farligt. Jag är varken en bra förlorare eller en ödmjuk vinnare, när jag gick i skolan blev jag efter ett tag banned från alla frågesporter och sån skit för att jag var så odräglig. Aja.

Dock att vi spelade sånt jävla spel där man ska kunna massa saker om typ teknik och historia och sån SKIT. Hade det varit ett spel om tv och bloggar hade jag alltid vunnit stort. Hatar allmänbildning. Har en teori om att folk som är allmänbildade är låtsas-smarta. Visst dom kan massa random fakta, men har typ inget djupare smarthet alls.

Själv har man ju haft turen att bli begåvad med:
- Street smartness
- Lässmarthet
- Alla jävla sorters smarthet som finns
- Inre skönhet
- Fötter i strl 42

Men! Nu har jag inte tid att sitta här och bubbla, måste köpa ett pennskrin pga på måndag börjar jag school!!! Är så nervös att jag mår illa när jag tänker på det.

Pusspuss
Helle

3 Visa kommentarer (3) Läs mer

Helle: Gråare än såhär blir det inte

Systra min systra 13:26 12 Jan 2012

Hej Tone. Hej världens ensammaste lilla blogg. Idag är det torsdag. 100 % grått. Blåsigt. Regnigt. Det är januari och folk säger Det känns som oktober! Men jag vet inte vad det känns som. Som en av alla tusentals dagar man ska leva. Jag får svindel när jag tänker på det. Varje dag ska man gå upp. Tvätta håret. Mascara, frukost, kissa flera gånger, svara i telefon, leva. Så jävla många dagar. Jag var hos min terapeut idag, hon hade tänt ljus och när jag berättade något sa hon Det låter smärtsamt och jag passade på att tycka lite synd om mig själv. 45 minuter i veckan bryr jag mig endast om mig själv. Och så skulle vi boka ny tid för nästa vecka börjar mina föreläsningar och då kan jag inte komma på torsdagförmiddagar längre. Min kalender är så deppig. Föreläsning, deadline, tvätten. Vill att det ska stå: Härlig resa, rolig fest, bli riktigt kär i en ball kille. Men nej. Föreläsning deadline tvätt. Jag har druckit så mycket te att det känns som att jag svettas te nu och inte sprit längre och det är väl bra. Det är januari och det här året har knappt börjat och vad långt det kommer vara och vad snabbt det kommer gå. Tiden, tiden, tiden, how i hate you.

Det börjar falla på plats nu och det är alltid läskigast då. Man går omkring och känner sig smånöjd och inser att ens liv är så jävla litet och att man ser dum ut i sina kläder.

Hade det bara varit lite sol hade det känts mycket bättre. Eller snö, är också okej. Men allt detta gråa gör att jag känner mig grå ÄNDA IN I SJÄLEN.

Har längtat efter riktig vinter och snö nu så länge men det vägrar komma så nu ger jag upp och längtar efter vår istället. Skit i det då, skit i att snöa. Se om jag bryr mig.
(Använder omvänd psykologi på vädret och håller tummarna.)

Grått grått grått.

Återkommer när jag är lite gladare i hågen.

Mvh
Grå från insidan ut
(helle)

0 Kommentera Läs mer

Helle: Välkomnar nytt år, nya fester, nya grannar

Systra min systra 15:25 2 Jan 2012

Hej igen gullet!

Om vi ska tänka på bara inte sorgligt utan också lite kul så är det faktiskt nytt år nu och då kan man ju hoppas att det blir lite sköj.

Jag sitter och glor på alla mina saker och tänker att jag borde lägga dom i nån låda eftersom jag flyttar nästa vecka, men jag gitter inte. Kommer sluta med att jag tar kudden under ena armen och min enda möbel (en pall) i andra och tar bussen till min nya lägga. Planerar så mycket härligt jag ska göra där! Ex; Kolla på tv, ha en blomkruka, hosta fest. !!!! Wiieee älskar fest.

Har haft riktigt mycket kul fest i mina dagar. Den vi hade tillsammans i sommar var ju faktiskt Off The Hook. Hoppas mina grannar i det nya är lomhörda för här har det ju varit lite problem med det. Förrutom att man har fått klagomål över att man går för hårt i golvet (???) så var det ju den lilla härliga familjen som kom ner och klagade på festen vi skulle ha (och hade satt upp lapp om) innan den hade börjat. Klockan sju när man var upptagen med att raka benen och laga jello-shots plingade det på dörren och där stod en granne som frågade när festen skulle ta slut. Ursäkta que?? Sa jag då. Ja alltså det står på lappen att festen ska sluta sent. Hur sent är det? Frågade hon då. Ja, sent. Svarade jag. Jo för att vi sover ju på natten och är vakna på dagen, så vi ser gärna att ni stänger av musiken vid tolv. Sa hon. Och jag blev så JÄVLA CHOCKAD av den keffa kommentaren att jag stod där och gapade som nån jävla fisk. Och jag har tänkt det så ofta sen dess. Vi sover på natten... Asså excuse me, first of all, vi är inte vampyrer du behöver inte predrika om dyngsrytm, och för det andra, hur FAN kan man be någon stänga av musiken innan dom satt igång den?

Festen. Hade. Inte. Börjat.

Oki säg till om ni störs för mycket sa jag sen kom det cirka 100 gäster och hade dansgolv med skrikfest och spränghög musik. Jag plockade fimpar och plastglas i en månad och grannarna slutade hälsa i trappen.

Aja : ) Ska bli riktigt skönt att flyttta.

0 Kommentera Läs mer

Helle: Sörjer min jävla stad

Systra min systra 14:36 2 Jan 2012

Tja Tuna,

Ja, vad säger man. Malmö är min hemstad. Jag älskar Malmö. Jag försvarar alltid Malmö. Det krossar mitt hjärta att läsa om 15-åringen som blev mördad. Hur gammal var han som sköts ihjäl veckan innan det, eller veckan innan det? Man blir ledsen, men inte förvånad. Man har blivit så jävla avtrubbad att man suckar och bläddrar vidare för hela tiden skjuter dom ihjäl folk i min stad.

Man blir förbannad men också rädd. Och försiktig. Man börjar passa sig. För man är rädd att hamna imellan man är rädd för kulor man är rädd för att bli knivrånad och man är rädd fastän man inte vill vara det på gator som tillhör lika mycket mig som er.

Malmö förfaller och det låter dramatiskt men det gör det och så säger polisen vi sätter upp en övervakningskamera så säger man tack och skål och hoppas att ingen hotar en med en skruvmejsel för att ta ens iphone.

Det är så att jag nästan önskar att jag också hade en ö att åka till och känna mig trygg på medan mitt älskade Malmö går åt helvete.

0 Kommentera Läs mer

Tone: Malmö i love u but ur bringing me down

Systra min systra 01:27 2 Jan 2012

Hej igen hellis,

måste bara säga.... det e nåt med malmö.... som inte e....... som d ska va. det e så jävla våldsamt. det är så våldsamt att det gör ont att vara här. och jag blir verkligt sorgsen när jag läser om femtonåringen som blev skjuten i huvudet i natt. femton år, då är man ungeför nyfödd. jag hade en vän som blev mördad som femtonåring, och då tänkte jag, när det hände, att vi var vuxna och sådant händer vuxna. och sedan blir man äldre och fattar vilket barn man var och kanske är och då förstår man att femton är inte ens en sekund på jorden, inte ens ett andetag i universum.

klubbarna här har skyltar: Välkommen till en trygg krog här finns inga vapen och jaha tack och sedan kramar man sina bekanta och de har skottsäkra västar under tröjan och jag vet inte, det e kanske tryggt men jag antar att det inte var det dom menade. och allt blir värre. mina kompisar skrattar och säger att Kön på AMS den dör man i, och allting förfaller och Illmar Reepalu cyklar väl till jobbet för han tar väl ansvar för miljön och i horisonten står turning torso som ett hån och som en påminnelse om att grindar och staket och murar byggs inte för att låsa in men för att stänga ut.

nu längtar jag tillbaka till biskops-arnö.

kram

0 Kommentera Läs mer

Systra min systra

Tone Schunnesson och Helle Schunnesson är sisters by blood.

Tone, hon bor på en liten flotte utanför Stockholm och läser böcker som är aslånga.

Helle, hon däremot är Nöjesguidens klubbredaktör i Malmö, spelar skivor med Radio Hysteria och "håller på". Här är deras virtuella brevväxling.

♡ ♡ ♡ LEILA K IN OUR HEARTS 4-EVER ♡ ♡ ♡
LONG LIVE THE QUEEN ♡ ♡ ♡ LONG LOVE THE QUEEN

Kontakta systrarna Schunnesson på:

minsysterharklamydia@gmail.com

Sugen på att RSS:a Helle och Tones blogg? Klicka här.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla