Don Trip

S: Step Sisters drillar vidare

Vad blir det för rap 10:52 9 Jan 2016

step_sisters.jpg

Miami-duon Step Sisters är en av de musikupptäckter från 2015 som jag mer än gärna tar med mig in i 2016. Fastnade stenhårt för deras Dope Bitch som har chockartat låga 4000 views på tuben. I oktober släpptes de EPn 40's & Jumpsuits, den är bra men lite ojämn. Kolla den finns på soundcloud!

Nåväl. Imorse gick jag igenom sparade inlägg på mitt internet och hittade denna lilla guldklimpen som kom på självaste juldagen när jag va alldeles för upptagen med att dricka Onda-öl på en pub i en Småländsk mindre stad för att ha tid att lyssna på musik.

Den uppmärksamme noterar att Drill Time är en remix på Slim Jesus sång med samma namn, och där mina vänner har ni en raprelaterad händelse/person/beef från 2015 som jag brytt mig ca 0% om. Slim Jesus är en "artist" jag innerligt hoppas att vi lämnar i 2015 tillsammans med tex Post Malone.

postm.png

/Sanna

P.S. Fun fact om Step Sisters som får mig att älska dom ännu mer: De har hämtat inspiration till sitt namn från Stepbrothers-mixtapesen som Starlito släppt tillsammans med Don Trip. Så bra????? 

Läs mer

H: En mycket gripande video

Vad blir det för rap 12:25 13 Dec 2013

Mitten av december handlar alltid om att lyssna ikapp mig på de album och mixtapes som legat på min telefon helt orörda från sommaren framåt typ. Oftast handlar det om den musik som inte är så tidsberoende. Tidsberoendet beror dels på artisternas ambition med musiken, men det beror nästan främst på hur engagerad min omgivning är i musiken. Det hade varit helt sjukt för mig att vänta tills andra advent med att lyssna på Abidaz-albumet t ex, alla pratade ju om det när det kom. All Baton Rouge eller Dallas-rap jag lyssnar på är lite tvärtom, det spelar ingen som helst roll när under hösten jag lyssnar på Spitta eller Yung Nation. Kevin Gates och Beatking är nog undantagen som bekräftar... 

Nu när jag betar igenom olika album upptäckte jag hursomhelst att jag nästan glömt bort Starlito och Don Trips Step Brothers 2trots att den enda låt jag hört från skivan förändrade hela mitt humör första gången jag hörde den. Jag tittade på videon till Leash On Life så fort jag såg att den fanns när jag såg att Kevin Gates gästade. För även om jag gillar Nashvilles Starlito så har jag inte varit besatt av honom i snart fyra år, såsom jag har med Kevin Gates. Sanna och Petter har tjatat om Starlito så länge jag känt dom känns det som, för mig är han artisten som slår rekord i nedladdade-sen-slängda-innan-lyssnade-på-mixtapes. Jag har laddat ner alla Tenn-a-Keyan-tapes och sen slängt dem, jag vet inte hur det blev så men jag gav honom aldrig chansen.

Nu älskar jag honom så klart. Stepbrothers 2 har fått blandad kritik, framförallt i jämförelse med ettan. Jag älskar skivan. Starlito har exakt det där vemodiga och melankoliska inslaget som jag älskar, det där som en del södern-rappare har. En förmåga att vara ledsen på ett sätt som fungerar så sällan, samma egenskap som gör att jag och hela världen älskar Kevin Gates. Så jag är ju inte jätteledsen över ryktena om att Starlito och Kevin Gates kommer att spela in en skiva tillsammans. Det finns fler bevis än videon ovan på att de gör fantastisk musik tillsammans, här t ex.

 

 

I videon längst upp får vi höra Starlito och Memphis-rapparen Don Trip rappa om ett jävla skitliv, Kevin Gates sjunger en fantastisk refräng. Det är skådespelarinsatserna i videon som gör den extra gripande, vi får följa en ung killes helvetesvardag och vi får se hur han hanterar det.

Av: Hugo

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla