Kevin Gates

PODCAST: Avsnitt 102! Om Pablo och sånt med Robert Zillén

Vad blir det för rap 15:33 3 Mar 2016

skarmavbild_2016-02-25_kl._22.09.20.png


Hej!

VBDFR är tillbaka! Vi snackar med (före detta) musikjournalisten Robert Zillén

Hoppas inte er gratismånad på TidalFactsSweden tagit slut än så att ni fortfarande kan lyssna på Kanye Wests nya album Life of Petey Pablo. I avsnitt 102 uppmanar vi nämligen er att ge skivan några lyssningar, pga den är jättebra! Vi snackar även om Kevin Gates nya skiva och lyssnar på lite annat aktuellt.

Ha det ok!

Whatever?!? xoxo

Följ @RZillenIG och @Zillen på Twitter!

 

 

Ljud:

Podbean
Apple / Itunes
Acast
RSS <- har kan ni ladda ner mp3n
Soundcloud (äldre avsnitt)

Sånger från avsnittet:

1. Mikey dollaz & king louie - Forever be that guy
2. Kevin Gates - hard for
3. Kevin Gates - 2 phones
4. Kanye west - FML
5. Kanye West - 30 hours
6. Desiigner - Panda
9. Big freedia - Slap!

Här är en inkomplett spellista över sångerna från TidalFactsSweden och nedan är en inkomplett spellista från SpotifyFactsSweden:

 

 

MERCH! vbdfr.tictail.com.

Läs mer

Kevin Gates spelar i GBG på onsdag

Vad blir det för rap 12:49 29 Jun 2015

 

Ni som lyssnat på vår pod och/elller läst denna blogg och/eller mina gamla bloggar vet hur mycket Kevin Gates betyder för mig. Sen jag chans-lyssnade på All In efter att ha sett tapet på nån blogg i februari 2009, två låtar in. Sen dess har jag varit fast.

Jag trodde aldrig att detta skulle hända. Kevin släppte tre mixtapes 2009 medan han satt i finkan. Internet bevakade inte hans liv och karriär då så den enda info som gick att finna var nån enstaka kommentar på typ Lousiana Herrald dot com eller nån sån mini-tidning som precis skaffat hemsida. Han skulle sitta inne i minst tio år och karriäen var slut. Det var de DJ-drop fyllda mixtapen från 2009 (och nåt från 2008) som vi fick. Det skulle förbli hans hela musikkarrär. Så såg det ut. 

All den talang skulle vara förgäves.  Det sätt han förmedlade känslor genom sin musik, det var slut. Sen kom han ut hösten 2011 efter att ha ryktats bli frisläppt under hela året. Jag tweetade fram och tillbaka med hans dåvarande manager för att få klarhet, men fick mest förslag om att jag skulle kolla in andra artister i hans stall. 

Men så kom han ut, och Kevin visade direkt att han inte hade förlorat sin talang under åren han var inlåst.

 

 

När Flight School-beatet börjar typ 40 sekunder in. Det här är ett av mina favoritklipp på Kevin Gates. Hur han skapar den låten där och då. 

Ni har redan hört hans musik. Jag är glad att jag fick va med och uppleva tiden innan många av hans klassiker skapats, tiden då det var såna här löften om storhet vi lyssnare fick suga åt oss.  Asså att titta på när musiker jobbar i studion kan va det tråkigsate på jorden, men detta är nåt speciellt.

Colors och Yaki-Da. Så jävla bra bokning!!!

 

11046229_1044072432271440_272860445081096537_n.png

 

Klicka på bilden ovan för att komma till FB-eventet. Där hittar ni all info om var/när/hur. Missa inte detta. MISSA INTE KEVIN GATES! 

Vad ni än gör. MISSA INTE KEVIN GATES.

/hugo

Läs mer

throwback GATES

Vad blir det för rap 09:26 26 Jan 2015

 

I'm A Grinder är den näst första Kevin Gates-sången jag nånsin hörde. Det är alltså den näst första sången efter Lookin For A Right på det första Kevin tapet jag hörde, det nästan exakt fem år gamla All In

Februari 2009. Fem jävla år har den mannens jävla musik ekat i mitt huvud nu. Sen jag hittade All In på typ Dirtyglovebastards, muzikfenes eller trapsntrunks. Det första året var ett jävla antiklimax, först kom All In, sen kom All Or Nuthin och Behind Enemy Lines. Alla var fantastiska men internetrykterna skvallrade om att han var inlåst på 10+ år så det skulle inte bli nåt mer av hans karriär. Tur att han kom ut, hade klippt håret och åkte direkt till studion.

Jag minns inte att jag sett den här videon i så här bra kvalitet förut på youtube, så det var en mycket bra överraskning. Synd bara att det är en clean version.

/hugo

 

Läs mer

PODCAST: Avsnitt 79! Om Nicki & Kevin!

Vad blir det för rap 16:33 22 Dec 2014

avsnitt_79.jpg

 

God högtidshelg!

 

Vi är tillbaka! En antagligen precis lika efterlängtad återkomst som Lady stod för när hon la upp några nya låtar förra veckan på youtube. Podden börjar med att vi lyssnar på en av dem. Sen pratar vi oerhört rimligt länge om Nicki Minajs nya skiva The Pinkprint och efter det också rimligt länge om datpiff-kommentarerna om rimming på Kevin Gates nya skiva Luca Brasi 2

 

Whatever?! xoxo

 

 

Klicka här för att lyssna på Soundcloud.
Klicka här för att lyssna i iTunes.
Klicka här för att nå RSS-feeden.
Klicka här för att komma åt vår Spotify-lista med alla sånger (som finns på Spotify) från alla våra avsnitt.
 

Sånger från avsnittet:

1. Lady - Cut Him Off
2. Nicki Minaj - Four Door Aventador
3. Nicki Minaj - Buy Heart ft Meek Mill
4. Nicki Minaj - Trina Dem Girls
5. Nicki Minaj - Truffle Butter ft Drake & Lil Wayne
6. Drake, The Kid Heat, Mally Mall, Tyga - Watcha Say
7. Kevin Gates - Wild Ride
8. Kevin Gates - Plug Daugther
9. Kevin Gates - Making Love
10. Ay Bay Bay - Right Now ft Kevin Gates, Ant Bankz & Kirko Bangz

 

Kontaktinfo till VBDFR osv finns i högermenyn. Vi har orimligt snygga tröjor och tygpåsar till salu här: vbdfr.tictail.com <- det finns några ex kvar av varje storlek för Sweatshirts och t-shirts så ta en titt. Finns även lite tygpåsar kvar.

Läs mer

H: Kevin Gates nya mixtape!!!

Vad blir det för rap 15:03 15 Dec 2014

 

Ca 100% sannolikhet att vi pratar om detta mixtape när vi spelar in nytt avsnitt på tordag. Jag har inte ens lyssnat än men just nu precis så här innan jag ska trycka på play är jag helt säker på att min storebror/messias och Sannas framtida make Kevin Gates har gjort ännu en sjukt fet skiva.

Vem vet om det stämmer, vi får alla ta att trycka på play helt enkelt.

Om en minut, först ska jag skriva de två tankar som dök upp nu när jag klickat mig fram till skivan.

1. Jag läste de översta kanske 100 kommentarerna på skivan på Datpiff nyss, inte en enda kommentar handlar om något annat än att Kevin äter booty. Ser fram emot att höra om Kevin bjuder på fler nya detaljerade sex-referenser på skivan nu när han redan normaliserat rimming i det offentliga samtalet. 

2. Vem är denna producent Red On The Track som har gjort massa på skivan? Hur kan du heta Red On The Track när Q Red On The Track redan finns i Baton Rouge? 

Lyssna här:

Läs mer

Baton Rouge-rappare med samma namn som gamlingar

Vad blir det för rap 23:07 21 Oct 2014

2994742.jpg

 

Hur hittar en allena musiklyssnare ny musik egentligen? Ja exakt så här:

1. Kevin Gates gör reklam på IG för en sång han gästar på som ska komma snart.

2. En allena musiklyssnare noterar att gästerna på Bay Bay-sången (alltså inte Baton Rouge-rapparen Hurricane Chris sång Bay Bay, utan delstatsfränden och DJ/producenten Bay Bay (artister som heter som sånger är en annan sak)) heter:
- Kevin Gates
Kirko Bangz
Ant Bankz

3. En allena musiklyssnare noterar att det sista namnet Ant Bankz är väldigt snarlikt namnet på den gamle bay area-rapparen Ant Banks. Uppenbarligen har Ant Bankz snott Ant Banks namn. Ni kanske minns att vi hade en special om rappare med samma namn som andra rappare i en podd en gång.

4. En allena musiklyssnare lyssnar på en Ant Banks-klassiker:

 

 

5. En allena musiklyssnare googlar reda på ett Ant Bankz-mixtape och lyssnar på första sången efter introt Call That.

 

 

6. Det var visst en sång som gjort en grej på en gammal Hot Boyz-sång. Som jag snackat om ca 100 gånger i podden och på bloggen är New Orleans golden era-nostalgi den bästa nostalgin.

7. Lyssnar på en annan relativt ny sång som använder sig av den bästa nostalgin, Bankroll Fresh Hot Boy:

 

 

8. Tänker på andra Baton Rouge-rappare som heter samma sak som äldre och kändare rappare.

9. Kollar på Baton Rouge-ungdomen Lil Mooks senaste video.

 

 

10. Kollar på videon till Alabama-rapparen Lil Mooks gamla goding från i sommar med Pink B:

 

 

11. Kollar på en gammal hit med Baton Rouge-ungdoms-rapparen Al Kapone:

 

12. Lyssnar på gammal favorit med den urgamla Memphis-rapparen Al Kapone (mest känd för musiken till Hustle & Flow):

 

 

13. Tänker på lite sånger av den gamla Baton Rouge-gruppen Concentration Camps albumserie Thug Brothas. Tänker på lite sånger från den nya ungdoms-Baton Rouge-gruppen Thug Brothers. Tänker på nån sång av ungdoms-Baton Rouge-gruppen Main Attractions. Tänker på nån sång av cloud-rap-pionärerna Main Attakionz. Tänker på nån sång av Kevin Gates. Tänker på nån sång av K Gates. Somnar.

/hugo

Läs mer

H: OTG jag frustar med er OUCH

Vad blir det för rap 12:32 25 Apr 2014

 

Jag har haft ett öga på Josh Gates sen han släppte Talk A Lil Shit (som vi spelade i podden en gång) med Kevin Gates under slutet av 2011. Det var en av de första Kevin Gates-sångerna från efter att han kommit ut ur finkan några månader tidigare som var en faktisk ny sång, och inte bara en nyinspelning av hits från 2008-2009. Så jag var peppad på den, försöker jag säga. Tyvärr tycker jag inte att Josh Gates nånsin blev bättre än på det beatet och min efterfrågan på nya Louisiana-rappare på Baton Rouge-låtande beats har täcks rätt väl sedan dess.

Trots att jag inte förväntar mig guld av Josh Gates har jag haft denna sång Trap Bounce under uppsyns sen den kom för några veckor sedan. Med under uppsyn menar jag att jag favoritade DJ Ya Boy Earls tweet till OTG (Open The Gates) nya tape (presenterat av Earl) men ej lyssnat ännu. Nu lyssnade jag och det är jag glad för.

 


Sånt mysigt vanlit Baton Rouge-beat med starka influenser av Atlanta. Lil Lody hade kunnat gjort denna typ. Helt rimlig bruksrap och jag börjar långsamt röra mig med musiken, och lagom till att Josh Gates börjar rappar typ halvvägs är jag helt med på detta. När de börjar frusta över beatet frustar jag med. Är detta sån bruksrap du snackade om att du gillar just nu Sanna (i avsnitt 61 av vår pod som kom idag). 

Detta är på inget sätt fantastiskt, men asså jag älskar det just nu denna minut och i eftermiddag kommer jag leta upp tapet i livemixtpaes-appen pga detta. Även att Kevin Gates är med på några sånger. Ni kan ju streama det direkt är istället om ni så vill:
 

 

Av: Hugo

Läs mer

Ny pod! Avsnitt 58 med Rinaldo Valencia

Vad blir det för rap 12:14 26 Mar 2014

 

Shoo!

 

Ny vecka nytt avsnitt från Radio Skanstull. Denna gång har vi för första gången någonsin med vår vän Rinaldo Valencia från Grand Smack som gäst. Precis som förra veckan inleder vi med att fokusera på ett nytt album som vi lyssnat massa på på sistonde. Denna gång är det VBDFR-favoriten Kevin Gates nya album/mixtapes By Any Means. Ledtråd: skivan har sina guldkorn.

 

I andra halvan av avsnittet delar Rinaldo med sig av lite om sina tankar och reflektioner kring hur svensk rap har utvecklats, med fokus den nuvarande succén med grammys-vinster och sånt. Vad finns det för likheter och skillnader jämfört med framgångsåren under slutet av 90-talet? Hela gänget diskuterar och samtalet glider in till att handla om kvinnornas framfart i svensk rap och slutligen spådomar och förhoppningar om framtiden.

 

Det var ett skitroligt avsnitt att spela in, och Rinaldo har en skitbra radioröst så tryck på play :)

 

Whatever?!? XOXO

 

 

 Klicka här för att lyssna på Soundcloud.
Klicka här för att lyssna i iTunes.
Klicka här för att nå RSS-feeden.
Klicka här för att komma åt vår Spotify-lista med alla sånger (som finns på Spotify) från alla våra avsnitt.

Avsnittet är precis som de två senaste inspelat på Radio Skanstull och vi kommer spela in där igen nästa måndag (31/3, 19-20). Alla lyssnare är hemskt välkomna att komma dit och lyssna live och ta sig nåt att dricka och äta, det är mycket trevligt och gott, kolla på radioskanstull.fm.

 

Sånger från avsnittet:

1. Kevin Gates - Stop Lyin
2. Kevin Gates - Movie
Läs Frankie The Lucky Dogs BRILJANTA recension av sången (som alltså handlar om Kevin Gates barns födsel, han rappar om kejsarsnitt t ex):


3. Kevin Gates - Amnesia (ft Doe B)
4. Feven - Tio Budorden

All Kevin Gates finns här. Nästan all musik finns strömbar på youtube.com!

Kontaktinfo till oss osv finns i högermenyn. Rinaldo hittar ni på GrandSmack.se. Podden finns sökbar på alla podställen. Vi har snygga tröjor och sånt här: vbdfr.tictail.com och de ser ut så här:Läs mer

H: Kevin Gates så bra orkar inte

Vad blir det för rap 14:10 20 Mar 2014

 

Det har varit tyst på bloggen några dagar tror jag? Det har inte varit tyst i våra hörlurar i alla fall. Jag lyckades hitta lite tid tisdags morse till att köpa/ladda ner Kevin Gates nya skiva By Any Means från iTunes / Datpiff. Alltså jag kan inte hantera hur bra den är.

Jag antar att poddens andra Kevin Gates-superfan Sanna också gillar den. Jag vet inte helt, vi ska prata om det i nästa avsnitt (som spelas in på måndag 19-20 och sänds live i radioskanstull.fm). Så därför vill jag inte säga för mycket nu mer än att LYSSNA PÅ DEN HÄR SKIVAN.

 

 

Videon till Amnesia med den framlidne Doe B kom idag på MTV. Så tung sång och så emotional att se Doe B i vdeon. Hoppas inbäddningen fungerar ovan, annars kan ni kolla på den här. Skivan finns ju som nämnt både för gratis nedladdning på Datpiff och som köpes på iTunes. Lyssna på spår sju Movie och försök känna efter om ni ändå inte vill skicka Kevins barn till college (genom iTunes-köp). Lyssna på hela skivan helt enkelt.

 
 
 
Av: Hugo
Läs mer

H: På tisdag kommer nya Kevin Gates

Vad blir det för rap 14:10 14 Mar 2014

 

Kevin Gates har läckt ännu en sång från sitt kommande tape By Any Means, ute 18 mars. Eventuellt kommer vi prata om denna dänga Arm & Hammer på måndag när vi spelar in pod i Radio Skanstull igen, så då får ni hela VBDFRs intryck. Tills dess vill jag säga dessa få meingar, även en generisk* Kevin Gates-sång är så extremt fet. Detta låter mer som hans gästspel på JT The Bigga Figgas skivor förra året. Ni har inte hört? Det är lugnt, Kevin anande nog det och gav JT helt okay verser och refrängen men kanske inte den där skiten som fått hela världen (jag och kanske Sanna) att känna som att vi faller sönder och flyter iväg i en vindpust av känslor.

Skillnaden till tidigare är att denna sång, likt hans gästspel på JTs skiva, låter lite mer Atlanta än Baton Rouge. Jag hoppas få höra lite mer Baton Rouge på skivan, men så länge hans röst är med så är jag antagligen nöjd.

Av: Hugo

*(säger en ens så på svenska, förlåt för låneord)

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla