film

Avdelningen "bryter ihop"-förväntningar: Godzilla

Parisa Amiri 11:48 28 Apr 2014

Blir det inte årets film kommer jag att förlora allt hopp.

Läs mer

En teolog och en biolog diskuterar filmen Noah

Parisa Amiri 15:17 8 Apr 2014

Det är exakt så bra som ni tänker er.

Hur trogen Bibeln är Darren Aronofskys filmatisering av tidigare barnboksfavoriserade historien om Noak och hans ark? Och hur trogen verkligheten, med djuren ombord och sannolikheten att de sen faktiskt överlever och lyckas fortplanta sig vidare?

Det diskuterade vi i fredagens PP3 i sällskap av en teolog och en biolog. Krävde att de skaffar en podcast och går igenom alla bibliska historier. 

Vi pratar om utvecklingen av Noah och hans familj från minimalistiska Saltå Kvarn-hippies till skoningslösa och självrättfärdiga. Min starkaste fråga är den om exakt hur incestuöst det måste ha varit, för människor, djur och ja, växter. 

Lyssna här, och läs Nöjesguidens recension här.
Läs mer

Unna er: Lake Bells "In a World"

Parisa Amiri 19:03 21 Mar 2014

Grattis, ni har er nya favoritfilm framför er! Förutsatt att ni inte redan har sett Lake Bells "In a World" och redan är fast i den ödesmättade rutinen att försöka slumpa fram "movie like In a world" utan resultat. 

Ska försöka punkta ner varför ni omedelbart ska unna er den filmen: 

1. Lake Bells karaktär Carol drömmer om att få gå i sin pappas fotspår som en av de största trailerrösterna, en bransch som domineras av män. Inblick i minibransch inuti filmvärlden! Fylld av douchiga, manliga egon! Ni förstår ju att det är all that. 

2. Fantastiskt skrivet, satt och fånlog under hela filmen för att jag kände mig så tillfredsställd. Witty, smart, varmt och perfekt gestaltat. 

3. Carol är lite klumpig och socialt...ansatt. En av de metoder som Mindy Kaling listar i sin bok (men gud, läs already) som sätt att få en snygg, perfekt skådis att verka ha vissa hinder i sitt liv. Men det går hem! Carol lider inte av det, det bekommer henne inte utan hon kör. 

4. Det finns romans. På tre olika fronter, om jag minns rätt.

5. Vill leva i stämningen i filmen, tack vare soundtracket, miljöerna, klippet och rollsättningen. 

Har ni tips på liknande filmer så bring it. Nu ska jag se en Mark Ruffalo-film jag inte sett (!). 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla