film

Gravitys hisnande skälvningar och klumpiga metaforer

Tobias Norström 16:51 6 Jan 2014

Jag älskade »Gravity«. Eller, jag älskade att se människor flyta runt ensamma i rymden och övertydligt understryka hur skört allt är. Där fanns ett betraktande som kändes mänskligt på ett mer intimt vis än Hollywood lyckats uppbåda på många år. Sen hade »Gravity« två hundra andra ansträngda metaforer som staplades på varandra i ett manus anpassat för att få människor som till vardags stimuleras av mobilfilmer på ekorrar i »Mitt i naturen« att häpna. I den här lilla videon om inspelningen av filmen understryks allt det. Att jorden visas för att påminna om människans öde som sammanlänkad varelse etc. Däremot är det fortfarande lite hisnande att se hur en människa som skakas, fastspänd i en stålbur med en robotkamera viftandes framför sig i slutändan blir en film som får en att kippa efter andan. Som gör att det kittlar lika mycket i maggropen som det rycker till i lillhjärnan och hjärtats kranskärl. Cudos Sandra Bullock.

Spoilerkänsliga tittare varnas. 

Läs mer

Friday cumface review

Tobias Norström 12:49 11 Oct 2013

Det släpptes ett gäng uppseendeväckande så kallade character posters till Lars von Triers kommande »Nymphomaniac« igår. Uppseendeväckande av den enkla anledningen att de porträtterar rollistans figurer i ett ganska prekärt tillstånd: mitt i cumface. Alla fjorton finns att beskåda här men jag tycker vi även tar tillfället i akt att djupdyka i och analysera innehållet i fyra illustra exempel. Givetvis med tillhörande betyg på individuell kåtskala. 

Shia LaBeouf som "douchen som tänder siggen när HAN är klar och sedan kliar sig i armhålan och försäkrar sig om att det vattenkammade håret ligger rätt". Två erigerade bröstvårtor av tio möjliga (även stort minus för den töntiga Lancôme-stavningen av Jerome).

Uma Thurman som så kallad "död fisk". Två asexuella revisorer av fem möjliga.

Connie Nielsen tycks söka fånga ett "mogen kvinna owning it genom att utstråla sammanbiten njutning"-uttryck. Fyra ivriga tonårspojkar av fem möjliga.

Stellan Skarsgård i ett cumface jag skulle vilja döpa till "Nordman". Fem vikingahorn av fem möjliga.

Läs mer

Carrie wants caffeine

Tobias Norström 10:24 9 Oct 2013

Det här kommit en ganska mysig liten viralvideo inför premiären »Carrie«-remaken »Carrie«. Det är typ dolda kameran kombinerat med telekinsei i en ganska kittlande symbios. 

Läs mer

Tobias Norström

Tobias Norström är 80-talist, skriver om populärkultur och uppfattas alltjämt som naivt pretentiös.

På den här bloggen avhandlar han kulturens mörkaste farvatten och allsköns drömmar om verkligheten.

Ibland med romantik, ibland med avsmak, ibland med skratt, ofta med ett ohälsosamt allvar.

Kontakt: tobias.norstroem@gmail.com

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla