Way Out West

Way Out West-biljetterna blir dyrare ju längre du väntar

Festivalbloggen 11:16 2 Dec 2015
Se alla artiklar om: De som vill gå på Way Out West utan att behöva tömma plånboken fullständigt bör skynda på. Biljetterna till festivalen blir 100 kronor dyrare varje månad.


Nu är det klart att det blir festival i Slottsskogen även 2016. Datum för nästa års Way Out West är satt till 11–13 augusti. Den här gången har arrangören Luger valt ett annorlunda upplägg för biljettpriserna. Ju längre du väntar med att köpa din golden ticket, desto dyrare blir den.

Den 4 december släpps de första biljetterna till festivalen, till ett pris av 1395 kronor. Därefter ökar det med 100 kronor per månad, tills man når 2195 kronor i augusti 2016. Dock är det bara ett begränsat antal rabatterade biljetter som finns tillgängliga varje månad, därefter är det ordinarie pris, 2195 kronor, som gäller. Förslagsvis väntar du alltså till nästa månad om du misslyckas med din shopping. Om du inte längtat efter en chans att ge det förlegade begreppet "att vaska" en revival, förstås.

Läs också: Into The Valley återkommer 2016.

Läs mer

På hemlig spelning med Beck

Festivalbloggen 12:03 13 Aug 2015

Igår smygstartade Way Out West med en "Needle in the Hay"-spelning på Pustervik. För att komma in krävdes förutom ett tredagars festivalarmband även ytterligare en biljett som kostade 300 kronor. 

Det snackades vitt och brett om vem den hemlige artisten var, och även om vissa medier började sprida ett alltmer bekräftat rykte hoppades inte bara en person i kön till Pustervik på ett återförenat Broder Daniel. Ryktet visade sig dock vara sant, och när ridån gick upp stod torsdagens headline Beck på scenen. 

Redan i första mellansnacket kommer det obligatoriska "Spela Shoreline"-ropet, och trots idogt arbete från nittiotalsikonen - Loser redan som andralåt - känns det som att han kämpar lite i motvind för att få igång publiken. Bandet är snortajt, mellansnacket witty och koreografin minimalistisk. 

"If feels like we're here on a blind date. So...what are your hobbies?"

Men det är en tungrodd publik Beck tampas med, och det lyfter heller inte under det akustiska partiet. Det är egentligen först i slutet av konserten, då Quentin Tarantino-gitarrerna i Gamma Ray går igång och följs upp av nya dunderhiten Dreams som stämningen kommer igång på riktigt. 

Ikväll får Beck ett nytt försök på festivalområdet, för en förberedd och betydligt större publik. Mitt råd till honom då är att köra exakt samma setlist fast baklänges. 

Läs mer

First Aid Kit kommer till Way Out West

Festivalbloggen 09:56 1 Apr 2015
Se alla artiklar om: 


Foto: Neil Krug.

Vill du se First Aid Kit i Sverige i sommar? Bäst att du bokar Way Out West-biljett.

Spelningen är den enda systrarna Söderberg gör på hemmaplan i sommar, alltså är Slottsskogen enda alternativet för de som vill se duon utan att behöva korsa gränser. Det är tredje gången First Aid Kit spelar på Way Out West, och för varje år har de krupit högre upp på lineupen. Med Grammis- och P3 Guld-vinster och platinumsäljande Stay Gold i ryggen kan de inte annat än räknas som en av festivalens headliners.

Idag blev det också klart att amerikanska countryartisten Sturgill Simpson gästar Slottsskogen i augusti.

Läs också: Patrik Forshage har gjort tre stora intervjuer med First Aid Kit. En 2010, en ytterligare 2012 och en tredje 2014.

Läs mer

Way Out West fyller på med klubbakter

Festivalbloggen 11:30 31 Mar 2015
Se alla artiklar om: 


Woods.

Tidigare i veckan fick Way Out Wests lineup ett rejält ansiktslyft i form av legendarerna Pet Shop Boys, och nu är det dags för klubbspelningarna att få sitt. Idag presenterar festivalen ett helt gäng fina akter.

Sju nykomlingar hittar du på listan över akter som gästar Göteborgs klubbar i sommar. Amerikanska Woods känns som en given WOW-bokning, Brooklynbandet gör folkpop och har fått fina recensioner på senaste skivan With Light and With Love. Natalie Prass gästade Ryan Adams på hans turné nyligen, och är alltså tillbaka i Sverige i sommar. Du ser också singer/songwritern Waxahatchee, artonåriga irländskan Soak som släpper sin debut på CVRCHES egna bolag i juni, garagerockakten White Fence och brittiska punkbandet Bad Breeding. Som enda svenska akt på listan står duon Death Team, som enligt utsago är som en blandning av Abba och Eminem.

Ska du lyckas ta dig in på rätt Stay Out West-spelning under de där kvällarna är det lika bra du börjar planera redan nu. Det är trots allt på klubbspelningarna du hittar dina kommande musikaliska förälskelser.

Läs också: Robyn startar teknikfestival för tjejer.

Läs mer

Pet Shop Boys till Way Out West

Festivalbloggen 08:13 27 Mar 2015Electropoplegenderna Pet Shop Boys är klara för Slottskogen och Way Out West i sommar. 

Med över 50 miljoner sålda skivor och tolv album i bagaget är duon en av de mest framgångsrika genom historien, och spelningen blir en av de sista konserterna på bandets Electric World Tour, som har inkluderat 108 framträdanden i 47 länder.

Läs mer

Schemat för Way Out West Sessions Åre

Festivalbloggen 14:09 18 Mar 2015


Klicka på bilden för att lyssna på Årepodden Extra, om Way Out West Sessions.

Imorgon torsdag åker Nöjesguiden till Åre och Way Out West Sessions. Väl på plats kommer vi att rapportera från livespelningar och även bidra med viss musik själva. Ni hittar oss på följande ställen under helgen. 

Torsdag 19 mars
Dahlboms, 21–02
Kumba 
Stor & Gee Dixon
Allyawan
Amsie Brown
Chefen (Random Bastards)
DJ: WOW-crew

Fredag 20 mars
Country Club 22–02
Little Jinder
Sakarias
DJ: Nöjesguiden
DJ: Chefen (Random Bastards) 

Lördag 21 mars
Country Club 22–02
XOV
Chefen (Random Bastards)
DJ: WOW-crew

På plats i Åre redan är också Årepodden som har pratat med musiker, arrangörer och publik inför festivalhelgen. Ni hittar avsnittet här
Läs mer

Way Out West Sessions i Åre

Festivalbloggen 10:53 11 Mar 2015
Se alla artiklar om: Det är en dryg vecka kvar tills Way Out West goes Åre, med gratiskonserter och "extra kall öl" på skidorten.

Artister som kommer att uppträda är SakariasLittle Jinder, XOV, Stor & Gee Dixon, Amsie Brown, Masse, Allywan och Kumba. Den officiella hashtaggen, som hänvisar till medarrangören Norrlands Gulds dryck, är #shitvakall (!).

Kul eller töntigt? I vilket fall uppmanar den onekligen till många ironiska instagrambilder.

Konserterna kommer att äga rum på olika platser i Åre, mer information hittar du härLäs också vår intervju med Joakim Skoglund, om varför sommarfestivalen flyttar till kylan.

Läs mer

Beck kommer till Sverige

Festivalbloggen 10:54 20 Jan 2015

Beck

Efter 14 år i frivillig "exil" har nu nördfavoriten Beck beslutat sig att äntligen återvända till Sverige. Och platsen han valt att besöka är inte särskilt förvånande. Det är konnässörfestivalen Way Out West som kommer att ha nöjet att ha den aldrig åldrande Beck på scenen.

Minns ni Beck? Inte den kassa filmserien alltså, utan populärkulturkonnässören som plötslig dök upp 1993 med den oväntade megahiten Loser, som i Sverige tyvärr är mest känd för att Markoolio snodde den rakt av för att göra en låt om pendeltåg.

Beck har sedan dess uppfunnit en massa nonsensord såsom exempelvis Odelay, lärt Futurama-karaktären Bender att spela folkmusik, släppt en skiva som bara bestod av noterna till skivan och dykt ner i princip alla genrer som finns. 

Och nu är det dags för Way Out West, efter 14 års Sverigefrånvaro. Varför Beck hållt sig borta från Sverige vet ingen.

Klara artister för Way Out West förutom Beck är Patti SmithFlorence + The Machine, Alt-jEmmylou Harris & Rodney CrowellBelle & SebastianWar On DrugsFlying LotusFuture IslandsCaribouFuture BrownFather John MistyFoxygenThe Julie Ruin och Little Jinder.

Way Out West äger rum 13-15 augusti. Mer info hittar du här.

Läs mer

RECENSION: Slowdive på Way Out West

Festivalbloggen 12:35 18 Aug 2014
Se alla artiklar om: 


När Neil Halstead vemodigt mässar “Son of Sheba, I saw him drown” teleporteras vi 21 år tillbaka i tiden.

Till en tid då de coolaste banden var de som vägrade att släppa blicken från skorna. Den korta men intensivt brinnande shoegazingvågen sammanfattas oftast med band som My Bloody Valentine, Ride och Slowdive. I My Bloody Valentine byggde Kevin Shields berlinmurar av gitarreverb, och enda gången han släppte blicken från skorna var för att dyka in i sin egen navel.

Oxfordsönerna i Ride var av en annan skola och rev gitarrväggarna bara efter några album (och Andy Bell lämnade drömpop för huliganindie). Gemensamt för alla banden var hur de lät gitarrlarmet, sången och basen flätas samman till en distad naturkraft. Trots det i efterhand kultförklarade albumet Souvlaki hamnade Slowdive alltid i skuggan av dessa två giganter. Fram tills nu.

90-talsåterföreningar verkar vara ett återkommande tema för årets Way Out West. Utöver Slowdive fick vi bland annat Slint, Neutral Milk Hotel och Outkast med blandade resultat. Slowdive reser sig ur skuggorna och in i Linnétältet och låter samspelta som sirener. Som om de inte gjort något annat än att skruva på sina effektpedaler sedan uppbrottet 1995.

Iklädda flanellskjortor och guldpaljettklänningar och omslutna av en ständig rökmaskinsram framstår 90-talets förlorade shoegazeikoner som mystiska sagoväsen. Och med låtar som When the Sun Hits och Catch a Breeze så låter de som det med.

Betyg: betyg: 5

/Jimmy Håkansson

Läs mer

Nöjesguiden väljer: det ultimata Way Out West-schemat

Festivalbloggen 16:48 6 Aug 2014
Se alla artiklar om: 


Förutom det remarkabla Hotell Nöjesguiden, med fest i princip dygnet runt, pågår ju även en viss festival i Göteborg under samma tidsperiod. I den snåriga djungel av artister som Way Out West både turligt och oturligt nog har bokat kan det dock vara svårt att hitta rätt. Det är därför vi finns. 

Lagom till festivalstarten har vi satt ihop ett schema på de mest anmärknings- och/eller sevärda akterna. 

Ison & Fille, Rebecca & Fiona och Silvana Imam.

TORSDAG

betyg: 6 Boiler Room. Under eftermiddagen, mellan 15-20, livestreamas samtliga akter som intar Dungens scen. Bland dem finns vår eviga favoritstjärna, Silvana Imam, som bland annat kommer att premiärspela sin nya låt Imam Cobain. Även Yung Lean och hans oavbrutet ledsna grabbar uppträder, samt Sandra Mosh, DNKL, Ulf Eriksson, Beldina & Bella Boo, Mando Diao (!) och Mr Tophat och Art Alfie. Vi vill inte missa någonting.

betyg: 6 Lilla NamoVår älsklingsrappare intar Nefertiti 01.30 för att leverera sina allra bästa bangers. Och de är ju, som bekant, inte få.

betyg: 6 DARKSIDE. Nicolas Jaars och Dave Harringtons ambientelectronica kan komma att bli något av det mäktigaste vi får se på göteborgsscenerna i helgen.

betyg: 1 Markus KrunegårdCamila Astorga Díaz sa det bäst: "Han får så många chanser men ändå låter det alltid likadant."

betyg: 1 MotörheadMorrissey hade varit bättre. Och då är Morrissey ändå värd att förakta, till bortträngning för alla andra känslor, för hans otaliga absurda uttalanden om underarter och ökatastrofer.

Neneh Cherry w/ RocketNumberNine
Linné, 17.30
Rebecca & Fiona
Linné, 19.00
• The National
Azalea, 20.00
Ison & Fille
Trä'gårns stora scen, 23.45
• Zebra Katz
Gothenburg Film Studios, Studio 1, 23.30
Nicole Sabouné
Liseberg (Polketten), 01.30
Hurula
Rondo, 01.30
Bella Boo
Gothenburg Film Studios, Studio 3, 01.30

Mapei, Outkast och Jamie xx.

FREDAG

betyg: 6 Studio Barnhus. Favoritgossarna från Barnhusgatan – Axel Boman, Kornél Kovács och Petter Nordkvist – förärar Dungen-scenen med sin närvaro redan vid 13. Inte att missa.

betyg: 6 Mapei. Vad finns det att säga? Detta fullkomliga popgeni kommer att äga ut Linné vid 17.45-tiden. Lyckotårar kommer eventuellt (läs: med största säkerhet) att rinna.

betyg: 6 Jamie xx. Det är oklart vad man helst vill vara med om – åsynen av hans gungande lockar i eftermiddagssolen eller njutningen i att få höra Far Nearer-oljefaten live, 15.00 på Dungen. Han måste spela Far Nearer. I lockar.

Blood Orange
Linné, 16.15

Linné, 16.15
Future
Linné, 19.30
Icona Pop
Azalea, 21.00
Little Dragon
Linné, 21.10
Outkast
Flamingo, 22.10
• Slowdive
Linné, 23.00
1987
Gothenburg Film Studios, Studio 1, 00.00

Linda Pira – Ladies First, Robyn & Röyksopp och Lorentz.

LÖRDAG

betyg: 6 Linda Pira – Ladies First. För alla som missade detta ljuvliga på Dramaten i våras. Detta, på Azalea 16.10, kommer utan tvekan att vara det allra mest regala uppträdandet av alla. 

betyg: 6 Röyksopp & RobynRobyn, dina märkliga repliker i Volvo-reklamen är förlåtna. Allt vi vill är att få se dig skrika och hoppa till Do It Again. Igen. 21.50 på Flamingo.

betyg: 6 Zhala. Denna Robyns skyddsling och skivbolagskompis gav oss 2012 Slippin Around. Den håller fortfarande. Mest av allt längtar vi efter att, vid 01.30-tiden på Gothenburg Film Studios, i Studio 1, få höra den snabba tempoupptrappningen i Prophet.

betyg: 1 Elliphant. Bindibärandet som av någon anledning når excessiva höjder under just festivalsommaren bör inte uppmuntras från och reproduceras på scen. Minst av allt från någon som även lagt sig till med lite klädsam (läs: inte så klädsam) patois.

Planningtorock
Dungen, 14.00
Jenny Wilson
Linné, 19.00
• Yasiin Bey/Mos Def
Azalea, 20.40
• Pusha T
Linné, 23.00
Marlene
Gothenburg Film Studios, Studio 1, 00.30
Alice Boman
Pusterviks lilla scen, 00.30
Beatrice Eli
Trä'gårns lilla scen, 00.30
Dante
Trä'gårns lilla scen, 01.15
• Shlohmo
Trä'gårns stora scen, 01.15
Seinabo Sey
Gothenburg Film Studios, Studio 1, 02.30
Lorentz
Trä'gårns stora scen, 02.30

Spotifylista: Nöjesguidens Way Out West-favoriter


Missa inte vår Way Out West-bevakning – här hittar du allt från festivalen.

Läs mer

Festivalbloggen

Festivalbloggen på Nöjesguiden.se släpper nyheter om bokningar, förbereder dig inför festivalsommaren och våra utsända rapporterar från alla Sveriges sommarfestivaler!

Festivalkategorierna:

Bokmässan

Bråvalla

Coachella

Dans Dakar

Into The Valley

Roskilde

Peace & Love

Popaganda

Sónar

Summerburst

Way Out West

Yard

Vill du RSS:a Festivalbloggen? Klicka här!

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Festivalkartan

Festivalkartan