MUSIK

Come away with me

Emelie Thorén 14:39 24 Oct 2014

Hörrni, jag har sommar i lurarna fastän det är Smaugs ödemark där ute! Peppad? Lyssna på Childish Gambino!

Donald Glover är hans riktiga namn. Jäkla multitalang ändå. Skådespelar i Community, skrev för 30 rock, gör bra musik. Han är inte direkt slagen med fulkäppen heller. Om en säger.

Läs mer

VECKANS HITVARNING!

Emelie Thorén 14:02 12 Mar 2014

Halloj Beatrice Eli, vilken jäkla GOLVVÄLTARE!

Läs mer

La Belle Epoque

Emelie Thorén 10:48 12 Mar 2014

Vilken jävla stänkare. Älskar den svidande texten, älskar monotonin i versen.

)

Läs mer

You ain't getting any younger, are you?

Emelie Thorén 13:07 15 Jan 2014

Wohoo, nu finns det en video till Seinabo Seys "Younger"! Jag FATTAR inte att den där rösten bor inuti en så ung kropp, den pipan har liksom redan upplevt allt? Älskar. Och vansinnig längt till sommaren nu efter att ha tittat på videon som är skitfin (regisserad av Grammis-belönade Gustav Johansson).

Läs mer

#FIXYOU

Emelie Thorén 09:57 13 Dec 2013

1. Så bra pipor, jag orkar inte. 2. Bölar ihjäl mej.

PS. Hjälp Musikhjälpen hjälpa.

Läs mer

Du ser ändå inte samma sak som jag ser

Emelie Thorén 12:54 16 Oct 2013

Halloj! Jag är med i en jury som ska dela ut priser i olika kategorier av svensk musik (jag får inte säga viiiiiilket) och jag undrar ödmjukast: vad tycker ni är bäst hittills i år? Jag vill inte missa nåt svinbra. Gärna fullängdare!

Personligen har jag lyssnat på den här minst en gång om dagen i flera veckor nu, så himla fin. Eventuellt årets låt. Eller vänta, när kom Duvchiis Whole life tour? Skitsamma, lyssna på 1987:s Ocean om du inte redan gjort det.

Läs mer

"If I had this guys voice you could all *mumble mumble* my ass"

Emelie Thorén 10:08 24 Sep 2013

Hörrni grungehaters därute, jag fattar att det är lätt att skriva av Eddie Vedder som nåt gammalt täcke som Seattle kan dra över sej. I get it. Och jag trodde verkligen inte att jag skulle säga detta, men jag har rätt så himla svårt för grungen nuförtin. För bröligt. Mycket av det. Men det finns vissa skivor, låtar och framförallt röster som fortfarande är ace, och odelad etta är alltid Eddie Vedder. Hörrni, den mannen har en GUDABENÅDAD RÖST, och det är inte D'Angelo eller sånt där som är modernt nu, smoothy silky Frank Ocean och så, Eddies röst är mer som... en öppen nerv. Med taggtråd runt. I snålblåst. Under ett midvinterblot. Förr i tiden.

Och så hade jag liksom missat att han släppt en UKULELESKIVA! Så gulliga små låtar. Jag upptäckte detta faktum på följande sätt. Min vän Niklas Alicki postade denna sockerbomb på Facebook:

Och då ville jag ha originalartisten på låten för jag hade glömt, och då ser jag att Eddie och Cat Power gjort den på en skiva från 2011 som heter "Ukulele songs" och den skivan är precis vad den heter, massa korta jättefina låtar på ukulele-komp. Här är han på Letterman, och lyssna på Davids kommentar på slutet, det är han som säger citaten som utgör titeln på det här inlägget:

Jag ÄLSKAR verkligen den här mannens röst, I truly do, och låten i klippet här under är deras allra allra bästa tycker jag. Och med deras menar jag så klart Pearl Jam, även känt som bandet Jonna Bergh älskar att hata.

Betänk att ovan klipp är live, det låter lite surt ibland MEN ASSÅ VILKEN LÅT. Jag grinade? Gör alltid det till denna, vill begravas till denna. Och vet ni, jag har haft rätt få idoler, jag hade Madonna på åttiotalet och visst, jag älskade indiepopbanden... Men inga idoler. Liksom så där vanvettigt dyrkande, med väggar tapetserade av hens ansikte eller så. Men på nittiotalet, och kanske nu med, så hade jag lämnat vem som helst och vad som helst för en chans med den här mannen.

Läs mer

Ny Solange-video!

Emelie Thorén 10:49 19 Sep 2013

På rätt många sätt tycker jag att Solange är himla mycket coolare än Beyonce. Men det får man väl inte säga i det här landet eller på den här webbplatsen!!!

Sprillans ny video till "Lovers in the parking lot".

Läs mer

Say you need some extra cash to pay for college with - and it just so happens... I got a lot of it

Emelie Thorén 14:39 17 Sep 2013
Läs mer

Jag har min favorittröja på mig

Emelie Thorén 14:02 13 Sep 2013

Har inte lyssnat på Lorentz & Sakarias på ett tag, däremot lyssnade jag sönder hela skivan i vintras - HELVETE vad bra, tycker jag. Nu är äntligen en video till Molnen (ni kan inte nå mej) ute på internetz! Så kär i Lorentz röst, tonlägen och fraseringar. Artikuleringar. Geni.

Läs mer

Popmorsa

Emelie Thorén är morsa, halvpraktiserande dj och frilansjournalist med ett mörkt förflutet som musikredaktör på Nöjesguiden 2004-2008.

Hon har även sysselsatt sig på Rodeo, Bon och DN På stan. Emelie är tokig i fantasy, end of the world-filmer och hittig musik.

Ni når Emelie Thorén framgångsrikt på emeliethoren@nojesguiden.se.

Följ Emelies blogg via RSS!

Här hittar du Emelie Thoréns gamla blogginlägg.

Emelie på Instagram

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla