pearlofafrica

En hbtq-dokumentär du måste se på Stockholm Pride

creative north 08:46 30 Jul 2015
Se alla artiklar om: 


Vad kan vara bättre än att se en dokumentär under Stockholm Pride? Nu på Fredag visar vi nämligen 30 minuter av The Pearl Of Africa.

The Pearl Of Africa är en gripande berättelse om hat, kärlek och livet som transperson i ett av världens mest tranfobiska länder. Under 2 år har den svenska regissören Jonny Von Wallström följt Cleopatra Kambugus liv och vardag i Uganda. En plats där hbtq personer dagligen mördas, torteras och misshandlas på grund av sin sexuella läggning eller könsidentitet. Projektet har blivit hyllat världen över för sin unika skildring av en transkvinnas vardag i Uganda. Det är en personlig berättelse som kan väcka liv till en debatt och öka kännedomen om problemen i stora delar av världen.

Transfrågan har aldrig varit större, varken i Sverige eller i världen. Vi är därför extra glada över att få sällskap av Nöjesguidens chefsredaktör Jenny Nordlander. Tillsammans kommer vi prata om situationen i Uganda, kulturella skillnader och hur transpersoner porträtteras i svensk media.

Det är helt galet att vi fortfarande har så svårt att acceptera olikheter hos människor. För mig som svensk tycker jag det är viktigt att göra en berättelse som mänskliggör en svart transperson för att ändra den nuvarande medie och samhällsbilden i Sverige och världen. Där det ofta pratas om  kön från ett kvinnligt / manligt perspektiv. Eller svarta och vita är si eller så. Jag hoppas kunna visa på att det finns mer att identifiera sig med än kön eller ras. Något som tyvärr många verkar glömma bort i sin hets att få säga sitt. Så ta dig tid och kom förbi nu på fredag!

Visningen börjar kl 15.00 och kommer äga rum på Klarabiogragen, Kulturhuset. Vi säljer inga egna biljetter, utan du kommer istället behöva ha en biljett till Pride house. Dessa biljetter till finns att köpa i dörren (i mån om plats) men även på http://stockholmpride.org. Du är varmt välkommen! Gå gärna in och tacka ja till eventet så vet vi ungefär hur många som kommer. https://www.facebook.com/events/1458456517788681/
 

.
 
Läs mer

Creative North

André Wallström & Jonny Wallström är två bröder som driver ett litet filmproduktionsbolag på den Svenska landsbygden. I Creative North videobloggar de om musik, drömmar och våld. Vi får följa med dem i deras vardag där de utforskar den Skandinaviska ungdomskulturen. 

Dokumentärer:
Creative North - Youtube
The Pearl Of Africa - Nöjesguiden TV

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla