creativenorth

Hur kvinnans frihet har förändrats #5

creative north 10:33 3 Aug 2015
Se alla artiklar om: 
 
.
 
Creative life är en berättelse som handlar om att våga gå sin egen väg trots tvivel. Genom texter, föreställningar och inspelningar ger Rebekka Karijord oss en inblick i hennes liv som artist och konstnär. Hon berättar om kärleken till musiken, och vad den egentligen betyder. Både för henne och andra människor. 
 
Rebekka växte upp med nästan bara kvnnor runt om kring sig. Hennes mamma, mormor och gammelmormor, alla med ett intresse av att vilja skapa. Men ingen av dem hade någonsin möjligheten att leva på sin konstform. Inte på samma sätt som Rebekka har kunnat göra det. I avsnitt 5 pratar hon om kvinnans frihet, och hur vi står i tjänst till tidigare generationers kvinnor som länge kämpat för sin rätt. 
Läs mer

Exklusiv föhandsvisning av Kim The Movie

creative north 08:20 31 Jul 2015
Se alla artiklar om: 


Godmorgon! Vi visar ju The Pearl Of Africa på Stockholm Pride idag, men jag kom just på att vi även har en annan film med i programmet. Ikväll kl 21.30 har nämligen Stockholm Pride en exklusiv förhandsvisning av Kim The Movie. En annan långfilm som vi plåtat. Så om du känner för en slapp å go filmfredag är du varmt välkommen förbi Pride House!

Kim är ett rått och hudlöst karaktärsdrama om tejp, BDSM och samtycke. I filmen får vi följa Kim då hon under två sommarmånader kämpar med att göra klar sin debututställning – ett konstverk gjort av tre mil tejp. Samtidigt inleder hon en BDSM­relation som switch, och utforskar en icke­normativ sexualitet både som dominant och undergiven. Filmens officiella premiär är den 18 september.

 .

Läs mer

Creative North

André Wallström & Jonny Wallström är två bröder som driver ett litet filmproduktionsbolag på den Svenska landsbygden. I Creative North videobloggar de om musik, drömmar och våld. Vi får följa med dem i deras vardag där de utforskar den Skandinaviska ungdomskulturen. 

Dokumentärer:
Creative North - Youtube
The Pearl Of Africa - Nöjesguiden TV

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla