Ölmässan går av stapeln på Kägelbanan i Stockholm, den 27 januari.

Alla bryggerier till Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm 2018

Redaktion 17:23 10 Jan 2018

Nu börjar stockholmsupplagan av vår ölmässa bli full inför den 27 januari. Möt alla bryggare här. 

Bland utställarna i år ser vi ett gäng välkända ansikten, tillsammans med några spännande nykomlingar. Biljetter till Nöjesguidens Ölmässa som detta år går av stapeln på Kägelbanan i Stockholm hittar du här

Deltagande bryggerier 2018
 

Värmdö Bryggeri

Värmdö Bryggeri AB grundades våren 2012 av barndomsvännerna Stefan Slätt och Joakim Tillman. Idén och namnet till bryggeriet dök först upp i en bastu med två kalla öl i händerna. Några år senare hittade de platsen på Ingarö. Platsen som redan innan huserade ett äppelmusteri utgjorde en perfekt miljö för ett riktigt skärgårdsbryggeri. 
Läs mer om Värmdö Bryggeri

 

Sthlm Brewing Company

Sthlm Brewing Co värnar om klassiska ölstilar som de brygger med helt ekologiska råvaror. Sedan ett par år tillbaka har de även skapat sin egen ”källare” där de spontanjäser, syrar samt fatlagrar öl. Tack vare goda kontakter i vinbranschen kan de få tag på ekfat från Europas bästa vinproducenter att lagra på.
Läs mer om Sthlm Brewing Company

 

Åre Bryggcompagni AB

Ölbryggandet tog som för de flesta andra sin början hemma i köket, som snabbt blev för litet… Snart letade de med ljus och lykta efter en lämplig lokal att etablera sig i och valet föll till sist på källarplan i Huså gamla skola. Efter många och långa timmar vid skrivbordet med diverse tillstånd påbörjades hösten 2012 renoveringen av lokalen. I juli 2013 lanserades den första ölen.
Läs mer om Åre Bryggcompagni AB


Sigtuna Brygghus

Sigtuna Brygghus kom till 2005 på ölentusiasterna Peter Forss, David Meadows och Håkan Lundgrens initiativ. Med deras historia som ledande personligheter ända sedan 1980-talet bakom den nya svenska ölboomen tillfördes projektet en unik erfarenhet. Sigtuna Brygghus öl var till en början lyxiga nytolkningar av historiska ölstilar och de gjorde snabb succé. Den lilla budgeterade produktionen överskreds redan efter något år.
Läs mer om Sigtuna Brygghus
 

Lagunitas

Lagunitas Brewing Company började på en köksspis i norra Kalifornien 1993. Från dess att de skulle få ner sin öl i flaskorna och ut på gatorna, har Lagunitas alltid blickat framåt. Oavsett om det är för att stödja lokala samhällen genom att göra öl till pengar för deras orsak, eller helt enkelt bränna av historier och sånger med IPA och andra bra öl.
Läs mer om Lagunitas

 

Captain LawrenceI augusti 2005 slog den första släggan i marken i det tomma lagret som skulle bli en dröm av grundaren Scott Vaccaro. Beläget på Castleton St. i den lugna staden Pleasantville, New York, har 5000 kvadratmeter utrymme långsamt förvandlats från fyra väggar och tak till Captain Lawrence Brewing.
Läs mer om Captain Lawrence

 

Gotlands BryggeriPå S:t Hansgatan i Visby har det gjorts öl sedan 1855.
”En öl från oss har alltid fötterna i den gotländska kalkstenen och blicken fäst på framtiden. Vi kompromissar aldrig med vilka vi är och framförallt inte med hur vår öl smakar”. Gotlands Bryggeri medverkar på ölmässan för tredje gången och dödförklarar begreppet ”mikrobryggeri”.

Läs mer om Gotlands Bryggeri

 

Nordic Kiwi 

"Precis som alla hantverksbryggare är vi passionerade, dedikerade och älskar vad vi gör. Så vad skiljer oss från mängden? Nåväl, vi är ett par Kiwi-snubbar som är här för att föra fram den finaste Nya Zeeländska humlen. Starka aromer och intensiva smaker för att ge dig en unik smak av den Nya Världen här i den Gamla. Och medan våra hjärtan är i norr, kommer våra själar alltid att vara i söder."
Läs mer om Nordic Kiwi

 

Poppels

När Systembolagets försäljning för 2017 summeras blir det tydligt att Poppels Bryggeri har haft en anmärkningsvärd tillväxt. På försäljningslistan för svenska hantverksbryggerier avancerar bryggeriet från en 6:e plats till en 2:a plats. Detta tack vare en försäljningsökning på 50%. 2016 köptes 404 000 liter Poppels jämfört med 616 000 liter 2017.
Läs mer om Poppels

 

Sundbybergs bryggeri

2008 började Thomas och Peter brygga öl i Thomas kök. Utrustningen bestod då av två kastruller och några jäskar. Första brygden blev tillräckligt bra för att det skulle bli en andra och en tredje. I början av 2009 fick duon sällskap av Per, och nu började en tid av frenetiskt bryggande. Snart spreds dofterna av humle och malt ofta i det lilla köket.

 

Gamla Enskede bryggeri

Tanken om Gamla Enskede Bryggeri realiserades den 19 maj 2012 av Robin Johnander, då han registrerade varumärket. Något faktiskt bryggeri fanns inte då, endast en hembryggarutrustning bestående av en 30 l kastrull och ett antal plasthinkar samt fyra års erfarenhet av ölbryggning och ett antal egenkomponerade recept.
Läs mer om Gamla Enskede Bryggeri

 

PKLK

PKLK Bryggeri startades 2012 i Enskede, av Peter Pikulik, som ett av de minsta bryggerierna i Sverige. Från start har konceptet varit att hitta intressanta samarbetspartners att utveckla nya öl åt och med. PKLK är alltid öppna för nya samarbeten och tror att de bästa idéerna föds i interaktion. Från och med januari 2015 finns de nu i Tyresö där ölen bryggs 500 liter åt gången. Deras mål är att utveckla och tillverka öl med nyfikenhet, nytänkande och kvalitet.
Läs mer om PKLK

 

Fjäderholmarnas Bryggeri

Deras ambition är att kunna erbjuda besökarna ett genuint och hantverksmässigt öl som troligtvis etsar sig fast i smakminnet ett tag. De kommer inte enbart inrikta sig mot privata besökare, utan också till företag och föreningar som är intresserade av en upplevelse i form av ölprovning och hantverket bakom ölbryggning.
Läs mer om Fjäderholmarnas Bryggeri

 

Great Brands

Efter att ha importerat craftbeer under ett antal år etablerades tillslut Great Brands som företag 2008. Sedan dess har de strävat efter att förse Sverige och Skandinavien med kvalitetsöl.

Great Brands är mycket stolta över att arbeta med några av världens främsta bryggerier från bland annat USA och Storbritannien. Du hittar deras produkter på Systembolaget (Sverige), Vinmonopolet (Norge), Alko (Finland) samt i välsorterade barer och restauranger i Skandinavien.
Läs mer om Great Brands


Södra Maltfabriken

”Kvalitetsöl utan krimskrams” så låter det när grundarna Niklas Hjelm och Magnus Mårdberg beskriver Södra Maltfabriken. Det Stockholmsbaserade bryggeriet som sedan starten 2011 visat att mikrobryggd öl inte behöver vara svår. En ny generations bryggeri där nyskapande och experimentlusta har ersatt gamla vanor och tradition.
Läs mer om Södra Maltfabriken

 

Macken Brewery

Macken Bryggeri är ett 6 år gammalt hantverksbryggeri i Stockholm, som kan presentera en mängd toppklassiga öl- och lagerdelikatesser som bryggts av Brewmaster och doktorand i ölbryggning Andrés Furukawa.
”Våra varumärken har en stark karaktär och distinkt individualitet på grund av de olika typerna av personliga bakgrundshistorier, spännande kulturella teman och en fantasi som är gift med det kompromissamma engagemanget för ölkvalitet.”

Läs mer om Macken Brewery

 

Burgsviks Bryggeri

Burgsviks Bryggeri är ett litet nystartat bryggeri från Burgsvik på södra Gotland som har valt att ge sina ölsorter rena och tydliga namn. Det behövs inga avancerade och omständiga namn för att presentera god öl. Syftet är just precis det, att göra god öl som de själva tycker om och som de hoppas att ni vill prova på. Titta förbi om ni har lust och varmt välkomna till Gotland!
Läs mer om Burgsviks Bryggeri

 

Roslags Näsby BryggeriBakom Roslags Näsby Bryggeri står vännerna Håkan Blomqvist och Stefan Söder, som började sin ölresa 2013. Då grundade de bolaget, och två år senare serverade de sin första öl. Roslags Näsby är en norrort till Stockholm, nära Täby. Och Namnen på deras ölsorter är inte helt okända om man känner till trakten.
Läs mer om Roslags Näsby Bryggeri

 

Dunder & Krut

Det här är Dunder & Krut. Smaka på namnet. Det är en hyllning till en av svensk populärkulturs allra största ölälskare. Det finns ingen annan som känner en sådan barnslig glädje inför att dricka en öl och att smälla med dunder och krut som Jönssonligans Dynamit-Harry. Den glädjen är precis vad man ska känna när man sätter munnen mot en flaska av ölen och givetvis en jädra smäll! Välkommen till Dunder & Krut.
Läs mer om Dunder & Krut


Alskute BryggeriAlskute är ett nanobryggeri från Gotland som har noggrann koll på varje del av ölproduktionen. Uppbyggnaden och driften av företaget, design och formgivning av produkten samt produktion av råvaror och självklart bryggningen av ölet. 
Läs mer om Alskute Bryggeri

 


Hop Shed


Gotländska Hop Shed Brewery är ett bryggeri inspirerat av vad som är typiskt amerikanskt gällande stil på öl samt hur man jobbar med humle. Dock använder bryggeriet sig idag av gotländsk malt till sin pale ale, samt ser fram emot att använda gotländsk humle i framtiden.
Läs mer om Hop Shed

Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa. Biljetter hittar du här

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!