New York-bryggeriet Captain Lawrence kommer till Nöjesguidens ölmässa

15:52 16 Jan 2018

Nöjesguidens Ölmässa får den 27 januari inte bara besök från Sverige, utan även från andra sidan av Atlanten. Captain Lawrence, bryggeriet i norra New York gör de svenska bryggerierna sällskap.

Scott Vaccaro är grundaren till Captain Lawrence Brewery. Han har bryggt öl sedan han har 17 år gammal och har, enligt honom själv haft lyckan att få utföra sitt jobb i bryggerier sedan dess.
– Min passion för öl växte ur min kärlek för kreation och experimenterande under mina tidiga år av hembryggning. Det verkade alltid vara en fantastisk process som, när den utfördes rätt gav en sådan komplex och utsökt dryck. Addera sedan Michael Jacksons (engelsk författare och journalist, reds. anm.) skrifter som väckte de mest fantastiska och på den tiden ouppnåeliga brygder till liv, vilka ledde mitt intresse för ölets historia och process till nästa nivå.

I norra New York ligger staden Elmsford. Där ligger Captain Lawrences lokaler. Bryggeriet består av en stor produktionslokal, men också ett rum för provsmakning samt en stor ölträdgård. Produktionen är uppdelad, en del brygger deras flaggskeppsöl, medan en annan mindre del skapar mer unika öl som sällan ens lämnar bryggeriet.

Captain Lawrence har just introducerats för den svenska marknaden, något som Scott påstår har att göra med att den svenska ölkulturen liksom den i USA har kommit långt.
– Jag vet att det bryggs mycket kreativ och spännande öl i Sverige, och jag vet att många grymma öl från världen över avnjuts av det svenska folket. Vi tror att vår öl kommer passa mallen och vi hoppas den blir uppskattad och omfamnad.

Scott Vaccaro har aldrig varit i Sverige, och kommer inte hit denna gången heller. Keith, försäljningschef på bryggeriet närvarar istället under ölmässan. Han är en ivrig ölälskare själv och har fått i uppdrag att ta med spännande öl hem till Scott. Kanske blir det torrhumlade och lågalkoholhaltiga lageröl eller grumliga India pale ales som får följa med, då de är populära i Sverige.
– I bra öl letar jag efter rena och klara smaker. Varesig det är en lager med låg alkoholhalt eller en stark stout, så ska smakerna inte röras ihop, utan sticka ut.

 Hantverksöl med tre ord?
–Intensity of flavor. (Smakintensitet, reds. anm)

Ölmässor med tre ord?
–Sensorisk, smak och överflöd.

 Captain Lawrence med tre ord?
– Fortsätt att utvecklas.

Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!