Nanobryggeriet Alskute kommer till Nöjesguidens ölmässa med öl bryggd på egenodlad humle

15:40 10 Jan 2018

Fyra bryggerier från Gotland kommer vara närvarande på Nöjesguidens Ölmassa den 27 januari. Dock är inte alla gutar. Bruce Todd är engelsmannen som blev charmad av en gotländsk kvinna på ett tåg för 18 år sen, och som nu brygger öl på Alskute Bryggeri på Gotland.

Enligt Bruce finns en etablerad ölkultur på den svenska sommarön. Många gårdar har odlat, eller odlar fortfarande humle till sin egen så kallade ”Dricke”. Alskute utforskar själva den lokala humlevariationen, samtidigt som de experimenterar med andra sorter.
–Vi har fler än 200 humleplantor, men det kräver en lång tid och utveckling för att få tillräckligt många mogna plantor. Idag bryggeri vi, förutom våra standardöl, små satser av öl som humlas med vår egenodlade humle, och det är riktigt kul att kunna ta med Levide Pils till ölmässan, som vi bryggt på det gångna årets humleskörd.

Bruce berättar att Alskute är ett nanobryggeri som har noggrann koll på varje del av ölproduktionen: uppbyggnaden och driften av företaget, design och formgivning av produkten, samt produktion av råvaror och bryggningen av ölet. Han menar att innebär mycket jobb, men allt det tillåter och kräver att man är väldigt kreativ.
– Det är tanken och engagemanget som gör skillnaden mellan hantverksöl och ”stor öl”.

I spåkulan ser Bruce en framtida fortsatt utveckling kring India pale ale, samt ett ökande intresse för lågalkoholhaltig, smakrik och god öl. Själv dricker han dock helst en gammal hederlig stark och bitter IPA. Även en och annan Breakfast Stout slinker ner i januarikylan. Det är Alskutes egen stout som de bryggt med kaffebönor från vännerna på Kränku Visby.

Alskute bryggeri ser fram emot att få testa nya öl och träffa bryggarna bakom dem på mässan, såväl som att få träffa besökarna för att snacka rövarhistorier och tips om vad en engelsk ö-bo ska göra i storstaden. Kom och snacka med honom i Kägelbanans lokaler den 27 januari.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!