Burgsviks Bryggeri vill göra öl som många gillar

14:31 21 Dec 2017

Burgsviks Bryggeri är ett litet nystartat bryggeri från Burgsvik på södra Gotland som har valt att ge sina ölsorter rena och tydliga namn. 
– 
Det behövs inga avancerade och omständliga namn för att presentera en god öl.

Olof Eklind arbetade förut som rektor på en stor skola och ville göra någonting annat. Han hade bryggt hemma ett antal år och ville prova på det. Målet var att träffa likasinnade mäönniskor och ha roligare i sitt arbetsliv. Nu har det gått några år och allt har gått klart över förväntan, säger Olof som idag är ägare, bryggmästare plus allt i allo på Burgsviks Bryggeri.
– Vår tanke är att göra öl som många gillar, inte allt för många konstigheter och inte heller allt för hårt humlade.

Olof gillar alla typer av öl men hans favorit just nu förutom deras egen Citra är och har alltid varit Sierra Nevada pale ale. 
– 
Det finns många olika ölsorter och stilar som är bra säger Olof.

För honom själv är det viktigast att den är god. Men det är väldigt individuellt vad som är gott. Han tycker sig höra att humletrenden håller på att ge vika, då fler liksom Olof själv, vill hitta mer balans i ölen. 

Burgsviks Bryggeri medverkade på ölmässan förra året och nu är de här för att marknadsföra sitt varumärke. Han säger att närproducerat och mindre skala är det som lockar med mikrobryggerier, men att man samtidigt inte får glömma bort att det är de stora drakarna som säljer överlägset mest. De är alltså inte här för att ta några större marknadsandelar. Han tycker att fler människor borde besöka ölmässor för att det är roligt folk där, och att det är intressant med flera olika ölsorter. Själv gillar han de lite mindre mässorna bättre där kommer man närmare kunderna.

På frågan om vilken nästa stora trend är får vi svaret.
– 
Ingen aning.

Läs även: Nöjesguidens Ölmässa är tillbaka.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!