Att leva i Det Svenska Modeundrets allra innersta mitt

Tone Schunnesson 17:45 6 May 2011


Mina vänner och jag, var ute igår och jag var FAB as usual. På fötterna hade jag mina nya SPORTSKOR. Asså ni vet sådana som Sporty Spice hade till alla sina outfits. En måste ju ta 90-talet lite mer på allvar nu när varenda tonåring springer runt i bomberjacka. Asså PS det är så FUCKING enkelt att vara fab runt Stureplan. Man står i nåt gathörn i ett par skitiga kalsonger och en gammal hood och nån kommer fram och ba I LOVE UR SHIRT!!!! Asså, folk är verkligen inte kräsna. Annat är det i Paris, eller Köpenhamn, eller ja var fan man nu än är. I slutet av min Parisvistelse var jag så svältfödd att klä mig på nya roliga kreativa sätt att jag typ slutade klä mig helt? Gick ut i nån t-shirt och trosor.

I alla fall, vi kommer fram till Spyan och vakten ba Välkommen in små barn, och Ghaz går före och jag stannar såklart i dörren för att skrika till CONST och vakten får helt plötsligt en mörker i sin blick. Jag känner igen oron i hans ögon, för det är samma oro vakterna i Malmö har när dom märker att någon bär vapen inne på klubben. "Ursäkta mig" säger han "Jag såg inte dina skor." Eftersom jag hela kvällen fått massa beröm för mina new shiny shoes (förutom från en vakt på Kåken som ba Varför har du foppatofflor på dig :S ?? Hm well)

Men nu ska jag inte tappa tråden, vakten uppmärksammar mina skor och ett självgott "Taack" är redan på väg ut mellan mina läppar när han fortsätter "Dina skor är inte godkända. Vi måste tyvärr be dig att gå." HAHAHA. SNOPEN JAG BLEV?! Jag garvade rakt ut och ba "MEN DOM E MODE?! JAG HAR INTE VARIT OCH SPRUNGIT TJEJMILEN, DET ÄR MENINGEN ATT JAG SKA SE UT SÅHÄR!" Vakten slår ner blicken "Jo jag förstår det, men sådana är reglerna." 

Ja, det var inte mer att göra än att inse sitt nederlag. I taxin på väg hem funderade jag på det lite mer. Kanske är det så att pumpsen fortfarande är den allra hippaste tjejskon? Kanske borde jag klä mig i den där fräcka haremsbyxan nästa gång jag går på lokal? Body glitter - är det hot eller not? Jag kan ärligt talat säga att jag inte är säker längre. Allt jag har trott på ifrågasätter jag nu.

Tills nästa gång jag går i närkamp med vakterna på Spy Bar får jag antingen gjort mig så pass välkänd att dom tycker jag är OK även om jag är klädd i något så galet som... I dont know - rockig vintage t-shirt? Eller så får jag se till att köpa ett par jävligt bra party feet från Scholl så att jag orkar ha finskor hela kvällen.

****ASSÅ PS EDIT Dock att Salvan **gullunge** erbjöd sig att springa ner och släppa in mig OCH DESSUTOM berömde mina skor tidigare under kvällen men då hade denna stolta alternativa emotupp redan satt sig och surat i en taxi hem.*****

 

Fler blogginlägg från Tone Schunnesson