svensk r&b

"Men det är RnB"

Vad blir det för rap 17:05 15 Jan 2016

nbk_leslie.png

Det finns en sorts remix som ligger mig särskilt varmt om hjärtat, och det är när en RnB-artist remixar en raplåt. Därför blir jag extra glad av att höra en av 2015 års mest intressanta röster remixa en av 2015 års bästa låtar. Leslie Tay har tagit sig an Mwuanas Natural Born Killers. Resultatet är ljuvligt.

Jag är så exalterad över att vi faktiskt har en begynnande RnB-scen i Sverige, den må va liten, men den finns, och fyller ett tomrum som funnits sen vad... sen typ Fre? Det som slagit mig med både Leslies musik och Cherrie är att det verkligen är _RIKTIG_ RnB, att det hörs från första lilla ton att det här är musik gjord av människor som genuint kan och förstår RnB-genren.

Jag hoppas verkligen Leslie känner sig tvungen att göra fler remixer med lite mera kör i. Det är RnB, och det är svinbra.

/Sanna

Läs mer

S: Cherrie - Intro (Officiell video!)

Vad blir det för rap 11:53 16 Jun 2014

cherrie_intro.jpg

När vi för första gången hörde CherrieAbidaz En Dag blev vi så kära i hennes röst att vi va tvungna att ringa upp henne från studion, trots att vi hade en gäst i avsnittet. Sen dess har vi bland annat hört henne på Adam Kanyamas Jag mot världen, och hört lite rykten om att hon jobbat med Up To No Good. Framförallt har vi väntat otåligt på sologrejer från Cherrie, och vår väntan är nu finally över. Intro är precis vad titeln säger, ett intro, ett välkommen till Cherries musikaliska värld. Låten är nästan olagligt kort, men jag älskar den. Älskar den mjuka produktionen, älskar Cherries röst, älskar hennes sätt att sjunga. Den här är den sortens R&B som jag avgudar när den kommer från USA, men som i princip inte görs i Sverige, och det är en sann glädje för mina öron att få höra svenskspråkig R&B som låter såhär.

Jag blir nästan arg för att låten e så kort, jag vill bara ha mer mer mer av detta och jag hoppas verkligen Cherrie släpper den där EPn snart för jag kan inte tänka mig ett bättre soundtrack till sommaren 2014.

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla