K Camp

H: Snootie Wild med K-Camp

Vad blir det för rap 09:00 30 Apr 2014

Snootie Wild låter inte alls som jag trott att du skulle låta. Ingenting kan man lita på längre! När old school-memphis-rap-älskaren Ivory tweetar om en sång av en Memphis-rappare så ska det låta som Koopsta Nicca eller åtminstone som Yo Gotti. Det vill säga, det ska låta mörkt och melodiskt och handla om mord och satanism eller låta jävligt trap och handla om logistiken kring kokainindustrin.

 

 

Men Snootie Wild låter inte alls så. Snootie Wild du gör mig INTE besviken, hade du inte låtit så bra hade jag blivit besviken men dessa hits du precis spelade upp för mig. Du låter som Shy Glizzy eller K-Camp. Med andra ord, du låter som att du har lyssnat massor på Future och det har jag faktiskt inget emot. Ovan hör ni Stackin & Flippin som handlar om pengar men det spelar ingen roll vad den handlar om jag kan inte sitta still till detta.

Om referensen "låter som K Camp" är för smal för er så vet jag inte vad jag ska göra mer än att låta er lyssna på sången där Snootie Wild och K Camp båda låter som K Camp. Made Me är en större hit än Stackin & Flippin fast att den inte är lika bra. Sånt är livet. 

 

 

Så här ser Snootie Wild ut (jag tog bilden där han står bredvid Kevin Gates pga du kan aldrig få för mycket Kevin Gates i ditt liv):

 

Av: Hugo

Läs mer

H: K Camp - video och mixtape

Vad blir det för rap 14:42 17 Jan 2014

 

Jag kommer inte kommentera omslaget till K Camps extremt feta sång Money Baby mer än detta: det påminner mig om Tum Tums omslag till sin en gång Nöjesguiden-recenserade skiva Purp Kobain:

 

 

De är ju väldigt lika. Den gången jag lyssnade sönder Purp Kobain (och tipsade NRFN om den) så fick jag snart reda på att omslaget i själva verket är en grej på ett gammalt album från en rocknroll-grupp. Nu minns jag inte vilket album längre dock. Kanske nåt med Nirvana, för jag fattar ju att Purp Kobain är en grej på Kurt Cobain (rip). Lyssnandet på Purp Kobain lärde mig mer saker om Nirvana, t ex kunde jag tryggt svara JA när min romantiska kompanjon flera år senare frågade om jag kunde någon sång med Nirvana, "ja jag kan den som går så här kurt cobain, kurt cobaaaaaain <- hon meddelade snart att jag sjöng fel ord till melodin av en sång som heter Purple Rain. Nu kan jag skitmycket om rocknroll för jag lär mig hela tiden. Vore rocknrollen ett språk skulle jag kunna beställa glass/kaffe/fatöl.

Men jag kan mer om Atlanta-rap, det är därför jag är djupt chockad över att jag först idag upptäckte att K Camps fantastiska sång Money Baby fick en video redan i oktober. Detta var en sång jag verkligen gillade från 2013.

 

 

Tur att jag märkte att det fanns en video just idag, för det ger mig också ett perfekt tillfälle att uppmana er att besöka Livemixtapes.com och lyssna på ett av mina favorittapes från hela 2014: K Camps In Due Time, klicka här. När ni ändå lyssnar och således kommer vilja dansa är det av intresse för er att veta hur en ska dansa till dessa sånger. Därför ber jag er titta på denna dansvideo till K Camps nästa-bästa-sång Cut Her Off, och lyssna på remixen med 2Chainz sen om ni vill. Om ni inte orkar titta på hela dansvideon kan ni alltid titta på den här gifen istället:

 

 

Av: Hugo

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla