Miss Voon

I've been eatin - asiatisk edition

Parisa Amiri 12:58 17 Feb 2014

I min egenförfattade presentation till höger där jag redogör lite för mina intressen som ska ge en falsk hint om vad den här bloggen innehåller saknas egentligen ett av de största. 

Mat. 

Rättelse: låta någon annan laga mat för att jag sen ska få äta den. Jag kan inte laga en enda maträtt. Förutom en MEAN glasnudelsoppa. 

Side note: det där om osund konsumtion kan jag egentligen stryka. JAG ÄR BOTAD! Har inte köpt ett enda klädesplagg med motiveringen "vem vet, det kanske blir bra till någon maskerad" (klargörande: har alltså aldrig klätt ut mig) på evigheter, inte heller pinsamt dyrt smink eller hud/hårvård med löjligt smalt användningsområde och inte inredningsdetaljer såsom enhörningar i glas. Blir av med puberteten en osmickrande böjelse i taget. 

Okej, det här har jag ätit, se det som någon slags konsumentupplysning. Eller att jag haft det mysigt och ni unnar mig det.

MISS VOON

I bild: oetiska, otroliga pork buns och lika skämsframkallande lammracks. Om man ska köttsynda ska man göra det såhär. 

Pad thai och vad jag halvminns som oxfilecarpaccio. 

Slutsats: helvete vad gott, varför äter man annan mat. 

FARANG

Jag har velat äta på Farang sen dag ett. Eftersom jag redan uppskattar både lunch- och kvartersthai var det givet att jag inte skulle ha något emot faktisk thai. Bråkade lite med servitören över drinknamnet "Lady boi", det hindrade mig inte från att beställa, dricka och älska den dock.

Vi tog avsmakningsmenyn med åtta rätter, tror jag? Ändå kickade någon "gud, jag kommer inte bli mätt"-känsla in efter att ha fått den första rätten med palmblad med lax så jag beställde in och åt kanske fyra gånger så mycket ris som min magsäck tolererade. Var så mätt mot slutet att det gjorde ont att svälja. Vilket jag gjorde ändå. 

Det ni absolut inte får missa att äta är softshell crab-rätten och krispig gris, hur vidrigt det än låter.

'

Kristin återger servitörens pekande lillfinger while förklarandet av vad man har fått för mat. Vad menas med det här lillfingret? Är pekfinger för hotfullt för folk? Please don't. 

Slutsats: hel-vete vad gott, varför äter man annan mat. 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla