Super Bowl

Tillbaka till framtiden med George Costanza

Tobias Norström 14:27 3 Feb 2014

Att spendera fyra timmar framför Super Bowl i natt var ungefär som befinna sig i den där »Mad Men«-pitchen där Don Draper säljer in en fotoprojektor som en tidsmaskin. Man slungades liksom mellan anakronismer. För var det inte puttrigt försnack med en mysig Kevin Costner så var det nationalistiska reklamfilmer med Bob Dylan, teasers för »24« och scenframträdande med Red Hot Chili Peppers. Allt tycktes komma från en svunnen tid. Och bokstavligt talat mitt i alltihop: »Seinfeld«.

Den redan omtalade återkomsten med Jerry Seinfeld och Jason Alexander som varken skulle vara en Super Bowl-reklam eller ett avsnitt av den tidigares gubbiga webbserie visade sig vara en blandning av just de två sakerna. I en kort promo presenterade Fox sportankare två killar från det förflutna. Vad som följde var en 15 sekunder lång knuff för att tv-tittarna skulle överge Super Bowl-sändningen och istället kasta sig in på hemsidan för »Comedians in Cars Getting Coffee«. Väl där möttes man av ett miniavsnitt av webbserien med George Costanza som gäst. Manuset var krystat, Jerry Seinfelds skådespeleri ännu sämre än i serien som bar hans namn och Jason Alexander tog i för allt vad tygen höll för.

I slutändan sprack det därmed även rätt mycket i sömmarna. Alltsammans kändes mest som en ganska ovärdig knuff för att dra lite mer publik till ett redan mediokert projekt som mest verkar handla om att möjliggöra för Jerry Seinfeld att onanera sitt bilintresse inför allmänhetens blickar. Att Jason Alexander nappade är förståeligt. Vad som däremot var lite kittlande var att se Alexander skallig på nytt. Att han övergett den där peruken han sportat de senaste åren (eller, om rykterna stämmer, rakat av sig det där konstgräset som prytt hans hjässa). How very method av honom.

Läs mer

Tobias Norström

Tobias Norström är 80-talist, skriver om populärkultur och uppfattas alltjämt som naivt pretentiös.

På den här bloggen avhandlar han kulturens mörkaste farvatten och allsköns drömmar om verkligheten.

Ibland med romantik, ibland med avsmak, ibland med skratt, ofta med ett ohälsosamt allvar.

Kontakt: tobias.norstroem@gmail.com

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla