Adam Tensta

Sverige är och förblir ett rasistiskt och fördomsfullt land.

creative north 10:45 20 Jul 2015
Se alla artiklar om: 


Alltså vi måste prata om Adam och Louise. Tyvärr är jag inte det minsta förvånad av de reaktioner Adam fick efter att ha gjort en manifestation mot rasism. Sverige är och förblir ett rasistiskt och fördomsfullt land. Nu, likt N-bolls debaklet på Kåken fortsätter vita svenskar argumentera för sin rätt att säga ditten och datten.

Wake up Call. Det handlar ej om dig och din rätt till någonting. Du förbrukade den för 100 tals år sedan då dina släktingar åkte runt i världen och våldtog och rånade andra delar av världens befolkning. För att sedan bygga upp en världsordning som är styrd och ägd av vita. Att du nu lever i nån slags bubbla där du tror Sverige blivit en trygg och fin plats utan en historia av att förtrycka någon annan är bara sorgligt. Antagligen är du för rädd att förlora den höga plats du och dina förfäder placerats på.

Det syns så tydligt i kommentarerna där framförallt vita svenskar vill göra sig hörda. "Nu får det vara nog", "varför får jag ej säga N-boll" bla bla bla. Frågan du borde ställa dig är varför i helvete fick jag inte läsa mer om svartas perspektiv i skolan? Hur kan det vara så svårt att förstå att detta handlar om mer än Adam Tensta och Louise Andersson?

Det handlar om dig, dina vänner och din jävla familj. Hur de varje dag går runt och diskriminerar alla som inte är vita svenskar genom att följa strömmen. Hur du inte lyfter ett finger för att aktivt skapa förändring, hur du inte kan släppa tanke om att få säga N-boll. Det är du som nu sitter och skriver kommentarer om att "Adam borde be om ursäkt", som är problemet. Du är symbolen för den strukturella rasism som översyrar Sverige. När du med eller utan invandrarbakgrund ifrågasätter Adams agerande förminskar du det faktiska problemet.

Du lyfter fokus från det viktiga, till att få det att handla om kändisskap och PR. Precis vad skvallerpressen vill. 
Självklart visste Adam att detta skulle ge honom enorm PR. Vilket han förmodligen inte fått om han tagit diskussionen och stannat kvar.  Men istället för att lyfta fram hans budskap valde man istället att göra skvallerpress av alltihop. I medierna pratar man om ”Bråket med TV4”, "PR-kuppen” och de hot som både han och Louise fått tagit emot. Men borde inte dessa artiklar, diskussioner och debatter handla om det ämne han faktiskt ville lyfta fram? Vad hände med frågan om normaliseringen av rasismen? Är det någon som har gått djupare in på detta?

Jag är tyvärr inte förvånad över att tusentals människor kan sitta och sprida hat utan att ha den minsta koll på vad Adam gör eller jobbar för. Det skulle ta er 30 sekunder och en Google sökning för att ta reda på det. Svårare än så är det inte. Det är också skrämmande att se hur många vita män som plötsligt får luft när något sånt här händer. Hur hela sociala media flödet plötsligt fylls med rasistiska åsikter eller värderingar. Självklart lider jag också med Louise. Även om hon nu har rasistiska åsikter så ger det väl inte en människa rätten att hota och kränka henne? Hon hade som många vet redan bett om ursäkt, men det var TV4 kritiken var riktad mot. Visst hon får lida av det, men herregud att vi accepterar att Sveriges största tv-koncern tillåter rasism under parollen "noll rasism" är galet. Det är om något ett PR-trick.

Läser man kommentarsfälten ser man ganska snabbt att vi har ett MYCKET STÖRRE problem i det svenska samhället. Sättet människor beter sig. Så mycket hat, personangrepp och okunskap. Vart är mänskligheten påväg? Skulle inte denna digitalisering göra oss smartare? Mer pålästa? Samtidigt har vi kommit till en punkt då man lär sig mer av att läsa kommentarsfältet än själva artikeln. Allt är ju skvallerpress, inte konstigt att diskussionerna håller förskolenivå.

För er som fortfarande tror att detta var ett PR trick för hans skiva så delar jag gärna med mig av lite bakgrund när det gäller Adam. Han är en artist som länge arbetat med att motverka rasismen i vårt samhälle. Vilket varken allmänheten eller media verkar ha kunskap om. Tycker onekligen att det har gått för långt när högt uppsatta politiker börjar uttala sig på detta vis.

"Det jag kan konstatera är att du är en duktig pr-strateg. Dagens insats bidrog inte direkt till ökad tolerans, snarare mindre. Men rampljuset lyser återigen på dig. Grattis, du kunde inte få större uppmärksamhet för ditt nya album! Du borde be TV4 och tittarna om ursäkt. För det är vad det var, en pr-kupp på toleransens och samtalsklimatets bekostnad i Sverige.
Arin Karapet - Ledamot Stockholms läns landstingsfullmäktige (M)

Se bara på arbetet han gjorde för att ge liv till en debatt om lasermannen innan valet i höstas.  Då handlade det enbart om att få färre att rösta på SD samt att fatta konsekvensen av rasismen. Handlade det här också om att få PR för hans musik?

.

 

Läs mer

PREMIÄR: Amille ft Adam Tensta - Fade Away

creative north 12:45 4 May 2015
Se alla artiklar om: 

Vår käre vän Amille släpper nu sin debutsingel!

Andrea Danielsson, även kallad Amille är en låtskrivare från Stockholm. Hon har producerat och skrivit musik i två år. Men hon har hela tiden gjort det i de tysta, och på sitt eget sätt.

Vi lärde känna Andrea förra året då hon under en filminspelning spelade upp det som nu resulterat i Fade Away, för några få personer. En av dem var Adam Tensta, som senare kontaktade Andrea och berättade att han skrivit en vers åt henne. Bara sådär!

Men det var inte förrän några månader sedan som vi äntligen fick chansen att höra den slutgiltiga versionen.

I samband med releasen fick vi äran att ta hennes pressbilder och passade samtidigt på att spela in en exklusiv videoversion av just Fade Away. En minst sagt stark debut! Eller vad tycker du?

.

Läs mer

Creative North

André Wallström & Jonny Wallström är två bröder som driver ett litet filmproduktionsbolag på den Svenska landsbygden. I Creative North videobloggar de om musik, drömmar och våld. Vi får följa med dem i deras vardag där de utforskar den Skandinaviska ungdomskulturen. 

Dokumentärer:
Creative North - Youtube
The Pearl Of Africa - Nöjesguiden TV

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla