ann-sofie back

Ann-Sofie Back ansluter sig till Djurens Rätts pälsfria lista

Amanda Mann 11:15 8 Apr 2015

Ann-Sofie Back & Beverly Barks.

En av Sveriges främsta och givet mest intelligenta designers, Ann-Sofie Back, har nu (100% intelligent gjort) anslutit sitt märke BACK till Djurens Rätts pälsfria lista.

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. Dess pälsfria lista ingår i Fur Free Retailer Program som är en internationell överenskommelse där företag försäkrar att de inte säljer eller kommer att sälja klädesplagg eller accessoarer med djurpäls.

Angående denna nyhet säger hon:
"Jag har som designer, av etiska skäl, valt bort att använda päls och från och med höst 2015, även skinn. Det är enkelt att avstå från päls, det är en nischad produkt och jag vill därför sluta med skinn också, som av någon anledning är helt accepterat. Det råder en missuppfattning om att skinnet tas från djur som ändå skall ätas upp, det stämmer sällan.”

Att BACK anknyts till denna pälsfria lista är på många olika vis helt fantastiskt. Först och främst för att det är något alla modeföretag borde göra. Punkt. Sedan för att alla BACK-fantaster och djurvänner nu kan försäkra sig om att en utan sinnessmärtor kan införskaffa och avnjuta BACK-plagg. Vidare är Ann-Sofie Back en nationellt liksom internationellt uppskattad och hyllad modeskapare, vilket gör det så himla viktigt att hon föregår med ”gott exempel”. Att just hon föregår med gott exempel, tror jag kan få en del andra att också vilja göra det.

En kan ju hoppas på att Ann-Sofie Back kan fungera som ett riktigt dåligt samvete för andra svenska designers. Ett sjukt dåligt samvete som endast kan botas med att också ansluta sig till Fur Free Retailer program.

0 Kommentera Läs mer

Ann-Sofie Back väljer att ha en intim presentation av sin AW15 kollektion

Amanda Mann 16:15 27 Jan 2015

Ann-Sofie Back

Modeveckanbesökares favoritvisningar att närvara på under modeveckorna vågar jag påstå brukar vara BACK-visningarna. BACK-visningarna utmanar säsong efter säsong traditionella visningsstrukturer och hittar alltid på ett nytt, spännande och underhållande visningskoncept. Denna säsong har Ann-Sofie Back, förmodligen till mångas besvikelse, dock valt att inte ha en visning och istället ha en mindre mer sansad presentation av den nya kollektionen för några få gäster.

Ikväll presenteras BACK's AW15 kollektion. Här hittar ni några frågor och svar från Ann-Sofie kring det:

Hur kommer det sig att du inte ska ha en klassisk visning?

Jag kände ett behov av att vara lite diskret denna säsong, det hände så mycket i höstas, det var dokumentären, Röhsska utställningen, priset och reflexkollektionen.

Hur tror du att det tas emot av den svenska liksom den internationella modepressen?

Dålig dag att fråga det på. Känns mycket oklart.

Blir det en besvikelse för de som uppskattar dina kontroversiella och spektakulära visningar eller tror du att det uppskattas med en alternativ mer sansad visningsform?

Jag skulle inte kalla dom spektakulära, lite okonventionella kanske ibland men alltså just nu så känns det mer osansat än någonsin. Tänkte inte det skulle kännas jobbigt att inte kunna bjuda ”alla" men det är det.

Tänker du att det är gynnsamt för BACK som företag att inte arrangera en typisk visning? Att idén om BACK som ett mer "utmanande" modemärke förstärks?

Så har jag inte tänkt alls. Det är ett känslomässigt beslut från min sida. Jag ville inte ha något stort. Men nu känns det ännu värre att det är litet.

Ser du fram emot din presentation av den nya kollektionen? Känner du dig nöjd med det som kommer att visas?

Jag har typ 5 plagg hemma, resten kommer på måndag eventuellt så vi får se.

Vad kommer vi att få se? Blir det nya BACK-"ordvitsar”?

Nej inga slogans den här säsongen. Eftersom BACK fyller 10 år 2015 så är det lite heritage-tant över det hela.

0 Kommentera Läs mer

Watch your Back: BACK x If

Amanda Mann 17:19 10 Nov 2014

I samband med att vi går mot mörkare tider ökar antalet påkörda i trafiken drastiskt. För att motverka detta lanserar BACK och försäkringsbolaget If en reflexkollektion under namnet "Watch your Back" med syftet att få fler människor att använda reflex i trafiken. Kollektionen består av ytterplagg och accessoarer gjorda i ett material som fungerar som en reflex i mörkret.

Från och med den 24 november kommer en att kunna införskaffa plaggen hos Aplace, Sneakersnstuff, Åhléns City (Stockholm) och Ted&Teresa i Göteborg samt online på BACKs egna webshop.

0 Kommentera Läs mer

Never back down

Amanda Mann 23:17 8 Oct 2014

Den 17e oktober är det premiär för "Never back down"- en dokumentär om (och med) Ann-Sofie Back. Jag grät och skrattade mig precis igenom den. Så: se till att se den, en blir INTE besviken.

 
Dokumentären sänds på SVT2.
0 Kommentera Läs mer

FUCK BACK

Amanda Mann 09:17 8 Oct 2014

Röhsska museet i Göteborg öppnar den 5:e november en utställning av Ann-Sofie Back under namnet "Allt ska bort!".

Utställningen består av två delar, en retroperspektiv del med plagg ur tidigare kollektioner och visningsfilmer, samt en del som är utformad som en "One Pound Shop" där en kommer att kunna köpa produkter med koppling till BACKs tidigare kollektioner. En kommer exempelvis att kunna inhandla toalettpapper, shampoo, dildos, tändare, och den ovanstående SJÄLVLYSANDE kondomen. Jag har nog aldrig sett en så bra kondom, blev genast sugen på att knulla. Genialt.

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

ModebevakningenAmanda Mann skriver om mode.

Hon är obotligt förtjust i obekväma skor och gamla italienska märkesplagg. Hon är mindre förtjust i models.com och avskyr Terry Richardson. Den här bloggen kommer att uppdatera om moderelaterade nyheter och – ur ett genusperspektiv – diskutera dem. Det här är Nöjesguidens modebevakning.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla