Foto: Thomas Wal

Bästa restaurangerna i Göteborg 2015

Redaktion 15:33 30 Dec 2015

Efter krogboomen 2014 lugnade Göteborg ned sig något under 2015. Vi återupptäckte gamla favoriter och besökte en och annan nykomling – men framför allt kärade vi ned oss i ramen. 

1. Fee Fi Fo Fum

Rosenlundsgatan 8, facebook.com/FeeFiFoFumRamen
Det är inte alla ställen man känner tillför något som saknas i restaurangutbudet. Denna lilla krog på Rosenlundsgatan gör verkligen det – närmare bestämt stans godaste nudelsoppor.

2. Restaurang Fatima
Oskarsgatan 4, restaurangfatima.se
Lammtagine att bygga en dröm på. Upptäck genast kvällsmenyn, men glöm ej förbeställa.

3. Trattoria La Strega
Aschebergsgatan 23, trattorialastrega.se
Det enda som är dåligt med den här stället är att det inte är tillräckligt stort, och att det därmed kan vara halvsvårt att få bord. I övrigt är det one italienare to rule them all.

4. Toso
Götaplatsen, toso.nu
En av få anledningar att besöka Götaplatsen kvällstid. Med tanke på att göteborgska superkrögaren Stefan Karlsson håller i trådarna vet du att du är i trygga händer.

5. Duy-Tan
Kvilletorget 19
Stans bästa vietnamesiska restaurang serverar i all sin enkelhet phó du vill ta med dig som personlig sak vid framtida Robinson-medverkan.

6. Market

Rosenlundsgatan 8, marketrosenlund.se
Det känns som det blev mer och mer ko(reanskt) och mindre och mindre mex(ikanskt) på Market under året, men vi klagar absolut inte. Gruppmenyn är din vän, kom ihåg det.

7. Hoze
Stigbergsliden 17, 
hozerestaurant.com
Stans mest intima krogupplevelse bjuder sex gäster åt gången på sushi med svenska råvaror och det är ungefär precis så härligt som det låter.

8. Kometen

Vasagatan 58, restaurangkometen.se
Mannerströms högborg är och förblir en göteborgsk institution du bör besöka med jämna mellanrum.

9. Bar Centro

Kyrkogatan 31, barcentro.se
För naturvinet och den redan legendariska morotsrätten. Är det någon kaffebar/restaurang/bar du ska leva ditt liv på så är det den här.

10. Bocado
Kaserntorget 11A, 
bocado.se
Göteborgarna är inte bortskämda med bra lokala spanska krogar. Det är för att de inte besökt seminya Bocado tillräckligt många gånger.

Bubblare: 
Restaurang Atelier, KOKA, The Barn och Bekk (om de får ordning på personalen).
Läs också: Bästa restaurangerna i Stockholm och Malmö.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Patrik Forshages årsbästa 2015

För 15:e året i rad presenterar Patrik Forshage sin lista över årets musik i Nöjesguiden. I år bjuder han dessutom på den definitiva Spotifylistan.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!