The Barn är Årets Spritkrog

11:04 3 Sep 2015

För andra året i rad delar Spritakademin ut pris för Årets spritkrog, och 2015 är det The Barn som går segrande ur striden.

Göteborgska hamburgerälskare har vallfärdat till The Barn sen de öppnade för lite drygt två år sedan. Men det finns alltså fler anledningar att planera in ett besök. Tidigare i veckan annonserade Spritakademin att krogen tar hem utmärkelsen Årets spritkrog för sitt arbete med att kombinera svensk och amerikansk spritkultur. I motiveringen, skriven av styrelseordföranden Steffo Törnquist, står det bland annat: "En krog som häller O.P Anderson i sin Old Fashioned blir naturligtvis synad, och när Spritakademien synade The Barn blev den glatt överraskad. Här en krog som är uppenbart inspirerad av tiden då den gamla släktingen drog till Amerika för att bli kock. Både mat och dryck är kombinationer av vad Sverige och USA kan erbjuda."

På The Barn gör man inte sällan en svensk take på klassiska drinkar, och serverar bland annat en mojito gjord på akvavit och harsyra, istället för rom och mynta. De har också ett brett utbud av snapsar, och menar att det finns brännvin för alla maträtter.
– Vi arbetar mycket med snapsrekommendationer till olika rätter och använder gärna svensk sprit även i våra cocktails. Det rör sig om allt från akvavit till punsch, säger Linus Johansson, baransvarig, i ett pressmeddelande.

Läs också: Här är Göteborgskrogarna som tog hem priser på White Guide-galan.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner