Market

Redaktion 14:36 30 Apr 2014

 

market_twal.jpg

Nyhetens behag väger tungt, för Market är fullsatt denna småtrista vardag och Nöjesguidens smakryttare blir anvisade till baren. Vi får sitta bredvid ett kelande par. Faktiskt en rätt go plats med utsikt över lokalen och insyn i det öppna köket. Det är stora och luftiga lokaler, riktigt trevligt, men det kräver att stället är knökat – vilket det som sagt är.

Maten är en mix av koreanskt och mexikanskt, KoMex, vilket uppenbarar sig på den lagom stora menyn. Rätterna är till för att delas, en trend som känns igen från flera av stans nyare krogar. Servitören guidar oss käckt genom utbudet. Han rekommenderar friterad avokado som sidorätt. Det låter inte speciellt gott, men är det verkligen. 

Vi tar ett antal tacos som serveras tre stycken per sort, detsamma med sliders (som är det lite mesiga ordet för minihamburgare). Den godaste tacon är Hunje-Ori med wokad rökt anka – så gott att vi nästan slåss om den sista biten. Lika övertygande är inte räktacon, men den duger, absolut.

Som sidorätt serveras kimchi, den koreanska motsvarigheten till europeisk surkål. Den är så god att den är mer än ett krav. Hemmagjord, stark, syrlig och alldeles underbar. Vi kan inte få nog av den, så minihamburgarna får bli Hoisin Pork – ett stycke rökt fläsksida som samsas med kimchin. 

Ett minus finns dock. Rapporter från icke-köttätande håll vittnar om att Market måste skärpa till sig ett par snäpp gällande sina vegetariska rätter. 

När kriget mot maten närmar sig sitt slut är dock vi två karnivorer mätta, belåtna och tillsammans drygt 800 kronor fattigare, men då sköljde vi ner maten med tre öl var. 

 

 

 
Adress: 
Rosenlundsgatan 8,
Telefon: 
031-13 12 11
Hemsida: 
Öppettider: 
lunch mån–fre 11–14, tis–lör 17–sent. Från och med mitten av maj kommer Market att hålla öppet alla dagar i veckan.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!