Yo Gotti

NICKI + ITS YO BOY YOO GOOOOTTIIII

Vad blir det för rap 19:40 4 Feb 2016

Kommer ni ihåg innan Nicki blev sådär super-mega-världs-kändis som hon är nu? Ni vet typ innan hon släppte Pink Friday? Åh herregud nu googlade jag när den skivan kom... 2010. FML jag börjar bli gammal? Fatta att det är 6 år sen. AJA.

Jag älskade gamla Nicki jättemycket! Nya Nicki har mina känslor pendlat för men jag har ändå alltid plats för henne i mitt liv. Idag var dock en sån dag då mitt hjärta började bulta lite extra för Nicki. Varför? Jo, pga:

Japp. Nicki har bestämt sig för att gästa en dude som befinner sig åtminstone 5-15 trappsteg under henne på kändisstegen. Min älskade Yo Gotti. Den här låten har allt. Bevis:

1. Omslaget

down-in-the-dm-remix.jpg

Bara kolla på det? Det är alltså en nästan naken tjej som bokstavligen RAMLAR NER i DM-lådan på insta!!!

2. Nu kanske jag gör bort mig totalt, men detta måste ju va första gången Nicki + Yo Gotti jobbar ihop sen denna dänga:

3. Nickis verser här... Var ska jag ens börja? Sammanfattningsvis: nästan alla killar är sämst och det viktigaste är att de e bra på att "go downtown" = BUDSKAP!!

4. Nicki använder sin "jag är Nicki Minaj jag vet att ni tror jag är en rosa popprinsessa som sålt ut och att alla mina fans e 10-åriga tjejer o därför avfärdar ni mig för ni föraktar 10-åriga tjejer men guess what nu tänkte jag rappa sönder er samtidigt som jag låter dryg och liiiiiite äcklad av er hela tiden"-röst. Lätt topp 3 Nicki-röster.

5. Fatta hur glad Yo Gotti måste vara just nu? Jag börjar le bara jag tänker på det.

Men på riktigt kommer ni ihåg Nickis gamla features??? Herregud vad skräp hon gästade, men också EXTREMT bra grejer finns från perioden innan/runt hon släppte Pink Friday. Här e några personliga favoriter:

Året var 2009... Teairra Mari hoppades fortfarande på en comeback efter att Beyoncé bidragit till att Roc-A-Fella ditchade henne till fördel för Rihanna. Idag är Nicki världsstjärna, RiRi är världsstjärna och Teairra kämpar på med sin blazer collection och omöjliga relation till Ray J i LAHH Hollywood. Livet e bra orättvist va.

Den här låten är verkligen SVINBRA, tack Hugo för att du påminde mig om dess existens i nått gammalt avsnitt. Yung Ralph asså... Numera kallar han sig för Juugman och släppte ett mixtape senast i december typ. Heja honom.

Den här låten hade jag alltså på riktigt som favoritlåt en period sommaren 2009 (gissningsvis). Spontant håller den väl inte jättebra och jag undrar fortfarande: VAD GÖR MASE DÄR??? Och vem var ens Ron Browz? Fatta att han idag nog inte är tillräckligt känd för att få vara i samma byggnad som Nicki...

Det finns också... Vad ska vi kalla det? En hel del... lågvattenmärken... Asså verkligen... en hel del...

/Sanna

Läs mer

S: Teyana Taylor KÄMPA VIDARE GUMMAN GE ALDRIG UPP + YO GOTTI JAG ÄLSKAR DIG

Vad blir det för rap 15:59 13 May 2014

maybe.png

HELVETTTTTTE va jobbigt att försöka blogga idag när både Petter och Hugo langat två episka jävla blogginlägg. SÅ JÄVLA JOBBIGT att både va ensam tjej i VBDFR och va tråkigast i bloggform*.

Men whatever?! xoxo jag kör.

Jag minns första gången jag stiftade bekantskap med Teyana Taylor, hon var med i ett avsnitt av MTVs My Super Sweet Sixteen och jag tyckte att hon verkade vara ca världens coolaste person. Det var mitt i den där hipster-eran när alla hade EXTREMT färgglada kläder och shuttershades var något helt normalt att ha i fejset. Detta var cirka 2006, alltså en evighet sedan. Sen dess har Teyana kämpat och kämpat och kämpat med sin karriär. Släppt lite floppande låtar, skådespelat lite, haft massa drama med Chris Brown och innehaft inte mindre än två skivkontrakt. Teyana är sedan 2012 signad till GOOD Okay Music och har gästat lite låtar här och där.

Nu verkar det som att det äntligen är dags för Teyana att släppa en singel på Okay Music och här ovan kan ni lyssna på den DOCK I RADIO RIP men who gives a fuck. ALLTSÅ FÖRLÅT MIG men jag älskar den här låten!!!! Och jag måste säga att den största behållningen är Yo Gotti. Hugo har ju tidigare konstaterat att Yo Gotti är en eeeextremt fet rappare, att man älskar hans röst, men att han sällan presterar bättre än när han säger "it's yo boy Yo Goooooottiiiiiii". Här gör han bättre än så ifrån sig. På riktigt, Yo Gotti borde släppa ett helt mixtape (för vem fan bryr sig om album?) där han bara rappar sådär slött och hest som han gör i början av Maybe. Just det, på tal om bra rapröster, Pusha T är också med på låten även om man bara får höra en liten snutt av hans vers. Jag älskar refrängen också, men är den inte lite väl mycket lånad från den här Rocko-låten som jag FULLKOMLIGT LYSSNADE SÖNDER 2010 eller när fan den kom.

På tal om Yo Gotti, tänkte bjussa på en av mina absoluta favoritlåtar i genren "hyfsat obskyr R&B som knappt går att hitta på internet längre men där jag som enskild person garanterat står för minst 30% av låtens samtliga lyssningar någonsin". Yo Gotti gästar en Keke Wyatt-låt från 2007 (2008?), hämtad från hennes shelvade (finns det någon bra svensk översättning av "shelved"?) album Ghetto Rose.

Keke Wyatt ft. Yo Gotti - This That by www.RappestRap.blogspot.com on Grooveshark

HAHAHA kolla på den lilla jävla spelaren? SÅ PASS RARE.

Mer kul om Yo Gotti: hans jewellery game är PRETTY DAMN GOOD.

yo_gotti_chains.jpg

*Jag är ofta väldigt rolig i annan form, tex i radio och ffa i den så kallad verkligheten. Aja whatever.

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla