Spelskapet

Spelskapet 2: Kolla när jag spelade Ori!

Michael Gill 15:08 26 May 2015Minns ni när jag skrev om Spelskapet 2? Mycket har hänt sedan dess. Jag var till exempel MED i Spelskapet 2! OCH dom lyckades samla ihop exakt 33 333 kronor till välgörande ändamål.

Och nu kan ni se min medverkan i evenemanget! Nedan är det bara att njuta lös till drygt en timme Ori and the blind forest tillsammans med mig och min gode vän Patrick Sandoval. Kör!

Läs mer

Spelskapet 2: Kawa & Co växlar upp

Michael Gill 08:43 7 Apr 2015

spelskapettext.png

Spelskapet är tillbaka! Nöjesguiden-bekante Kawa Zolfagary, och vänner, kommer köra en uppföljare på det uppskattade maratoneventet. Och i år har Spelskapet vuxit till sig rejält. Eventet hålls mellan den 8-10 maj och kommer vara i 40 timmar istället för 24 (som det var förra året). Och i sammanhang som detta är ju längre alltid lika med bättre. Den kanske enskilt största nyheten är dock att maratongamingen kommer flytta ut ur Kawas lägenhet och in i Stockholm e-sport arena. Svettigt och intimt byts mot svettigt och professionellt, eller något.

Peppen vet inga gränser. Och vänta bara tills deltagarlistorna släpps...

Läs mer om Spelskapet här!

Läs mer

#Spelskapet - uppföljningen

Michael Gill 12:39 14 Jul 2014


Kawa Zolfagary och vänner har just avslutat ett fantastiskt lyckat spelmaraton - och samlat ihop 25 000 spänn till välgörande ändamål. Spelbloggen tog ett snack med en märkbart mosig Kawa.

24 timmars spelmaraton är över. Hur gick det?!
-
Det gick långt över förväntningarna. Vi samlade in över 25 000 kronor till Terrafem! Kan knappt tro det själv faktiskt. Vi hade bara en liten teknisk miss när nätet la ner runt midnatt men strömmen kom snabbt upp igen och i övrigt funkade allt mer eller mindre felfritt.

Ett dygn framför datorn. När var det som tuffast?
-
Personligen var det nog svårast när jag skulle spela Hotline Miami. Hade inte sovit på 24 timmar och tittarna hade uppfyllt ett donationsmål som gick ut på att jag inte fick använda vapen. Det blev riktigt svettigt då.

...och vad var roligast?
-
Oj, så svårt att komma på en enda sak som var roligast. När Oishi spelade The Stanley Parable och blev arg på spelet, samtidigt som vi hade med oss spelets skapare William Pugh var en höjdare. Eller när My som aldrig spelat TV-spel gick från att vara helt vilse till att spela Brothers som ett proffs. Det finns så mycket som hände som jag fullkomligen älskade. Just ja, när vi nästan skrämde Micke till döds under Outlast också.

Vad blir nästa grej för Spelskapet? Globen?
-
Om en podcast kan fylla Globen så kan vi också. Nä men vi sitter just nu och utvärderar hur det gick och har planer på att hinna arrangera ett nytt evenemang till sen höst, tidig vinter. Det finns mycket vi kan göra bättre och mycket vi gjorde bra. Men först ska vi sova och kanske gå ut i solen. Eller ja, ska bara spela några timmar först, sen så.

Läs mer

Spelskapet går live!

Michael Gill 11:40 12 Jul 2014


Klockan 12 idag smäller det! Kawa och vänner drar igång det spelmaraton som kommit att kallas "Spelskapet". 24 timmar datorspel med Kawa Zolfagary - till förmån för tjej- och kvinnojourer. Och det blir typ lika många olika spel som det är timmar på dygnet. Eller vad sägs om bredden i det här: från klassisk långbensactoion i Goof Troop till truckerslacking i Euro Truck Simulator - och där emellan kommer till exempel ett härligt skräckblock och en hel del indie.

Kawa har skvallrat om att en hel del kändisar kommer att dyka upp - antingen i analog eller digital form. Det ryktas till exempel om P3 Spels Angelica Norgren, Stanley Parables William Pugh och kanske... nej, det vet jag inte om jag får avslöja än.

Du ser strömmen antingen på Spelskapet-sidan eller på Twitch. Kom ihåg att regga dig på Twitch så ses vi i chatten! Pepp!

Läs mer

SPEL: Michael Gill

När din boy i spelbukten, Nöjesguidens spelredaktör Michael Gill, växte upp fick han inte spela tv-spel. Men det har han tagit igen med råge. Som utbildad kulturjournalist har han inte bara skrivit om spel i hela sitt yrkesverksamma liv, han har också wallraffat på insidan av branschen.

I bloggen kommer Michael Gill gå Nöjesguiden på SpelbranscHen. Här kommer ni hitta spelen ni inte visste fanns och vinklarna ni alla längtat efter. Eftersom Gill does what Nintendon't.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla