Hisingen

Öland är inte en ö och det är inte Hisingen heller

Hej Sonja 00:12 12 Mar 2015

Äntligen kommer EU och sätter ner foten och säger att Öland minsann inte är en riktig ö (länk DN). Riktiga öar har inte broar till sig, det förstår ju vem som helst, och det glädjer mig oerhört att fler än jag förstår det. 

Så nu kan vi väl sluta med den här löjliga vandringssägnen att Hisingen i Göteborg skulle vara en ö? Jag är så jävla trött på folk som sitter och skryter om att Hisingen är "Sveriges femte största ö" (har även hört påståenden om att den skulle vara ännu större). Och dom som bor där är värst av alla.

"Jag bor på Hisingen" säger dom och i princip stoppar en rökpipa i mungipan samtidigt som dom gungar på imaginära gummistövlar för dom känner sig så "ö-bo", såååå "ur-Göteborg".

Jag skämtar inte. Det finns asmånga Göteborgare som känner sig både coolare än alla andra och lite "förvildade"  för att dom bor på "en ö". Självbedrägeriet vet inga gränser! Det är ungefär som när folk från Gävle tror att dom kommer från Norrland.

iq6q3.jpg

Jag har brunnit för denna fråga länge nu. Skrev till exempel om det här 2011. Det är så skönt att det äntligen är över och att jag har uppbackning av EU.

UPPDATERING 12/3: 

EU meddelar att Öland visst är en ö (länk SR) och att allt annat skulle vara "en myt". Jo säkert. Ser ni inte vad det är som pågår? EU-kommisionen gör en pudel! Dom har sagt en sak, och nu när dom får kritik, så slingrar dom sig undan för att inte stöta sig med upprörda "ö-bor". Slugt! Dessutom behöver jag inte EUs uppbackning. Jag har inte behövt det förr och jag behöver det inte nu heller. Jag är säker på min sak att Hisingen inte är en ö. 

Läs mer

Hej Sonja

Sonja kommer från kallkällorna i Lapplands Latikberg men för tio år sen lämnade hon Västerbotten och drog till västkusten. Detta gjordes utan någon större eftertanke och så har de allra flesta av Sonjas livsavgörande beslut sett ut.

Förutom att hon har barn och ett par vänner som är schyssta så gillar Sonja att vara för sig själv och utforska alternativa världsåskådningar. Utöver det frilansar hon som krönikör i både tidningar och radio.
Sonja älskar underhållning, tunga grejer och att läsa visdomscitat på kylskåpsmagneter. Denna blogg är en direkt avspegling av detta.

Sonja är kanske mest känd från twitter så följ henne gärna där på @hejsonja och vill du maila henne är adressen mail@hejsonja.se.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla