Ken Ring

Ken Rings Högläsning Påminner mig om Lågstadiet

creative north 15:08 20 May 2015
Se alla artiklar om: 
Låg och klickade runt på Youtube i går kväll och hamnade på Ken Rings kanal. Även om jag lyssnar på Kens musik så var det inte den som fångade min uppmärksamhet. Såg istället att han hade lagt upp några kapitel av boken Livet. Antar att det var i samband med releasen (så dom har ju legat uppe ett tag).
 
I videorna sitter Ken i en övergiven betonglokal i något som ser ut att vara en källare, och har högläsning! högläsning? Hade verkligen inte förväntat mig det.
 
Sjukt nog så passar hans rossliga, sköna stämma förvånadsvärt bra som berättarröst. När jag tänker efter så känns det lite som högläsningen på lågstadiet. Och det menar jag på ett positivt vis! Ni kommer väl ihåg tiden då hela klassen fick en gemensam bok som man skulle läsa?
 
Alla hade ju inte det, men vi fick iallafall sitta i en ring och läsa en sida vardera. Vad kan man ha varit? 7-8 år kanske. Det var inte superkul, men ibland hade man turen att läraren läste. Orosmomentet förvandlades då helt plötsligt till en mystimme. Lite den känslan fick jag.
 
Miljön kanske inte är den mest barnvänliga men det är ju den som gör dessa videos ännu mer intressanta. I och med att miljön speglar innehållet i boken och Kens personliga historia. 
 
Briljant ju! Att släppa delar av boken på Spotify and Youtube där hans lyssnare finns. Han fattar verkligen det där. Hur är boken förresten? Är den bra?
 
.
 
Det var ju rätt nyligen som Ken drog sig ur Universal Music för att starta sitt egna skivbolag Masa Music. Såg att hans första "värvning" TNT nu släppt den första singeln för Masa. Ingen jag känner igen, men dom är två Göteborgsfödda rappare som nu släpper sin andra singel, Främling. Inget snack om att grabbarna har talang. Vi får väl se hur det går för dem...
 
.

 

Läs mer

Creative North

André Wallström & Jonny Wallström är två bröder som driver ett litet filmproduktionsbolag på den Svenska landsbygden. I Creative North videobloggar de om musik, drömmar och våld. Vi får följa med dem i deras vardag där de utforskar den Skandinaviska ungdomskulturen. 

Dokumentärer:
Creative North - Youtube
The Pearl Of Africa - Nöjesguiden TV

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla