Richard Avedon

TBT: Richard Avedon

Amanda Mann 21:15 14 Aug 2014

Tydligen min officiella TBT-header (Gissa vem som har tagit bilden?)

Audrey Hepburn 1957

Prinsessan Elizabeth av Jugoslavien 1961

Malcolm X 1963

Peter Orlovsky & Allen Ginsberg 1963

Audrey Hepburn 1967

Penelope Tree 1968

Andy Warhol 1969

Jay Johnson, Andy Warhol & Candy Darling 1969

Janis Joplin 1969

Julie Driscol 1969

Björk 2004 (Samma år som han gick bort)

Idag kändes det rätt givet att fortsätta på Richard Avedon-temat och ha en TBT därefter. Alltså att tillägna ett inlägg åt några av mina favoritbilder mode- och porträttfotografen Richard Avedon har tagit genom åren. Svar till headerfrågan: Richard Avedon har givetvis tagit bilden, det är en Versacekampanj från 1994 och jag avgudar den. 

Läs mer

Audrey Hepburn's barnbarn pryder omslaget av Harper's Bazaar

Amanda Mann 11:35 14 Aug 2014

Emma Ferrer

Ett annat septemberomslag som dök upp såhär första veckan efter semestern var detta Harper's Bazaar (prenumerant)omslag som pryds av ingen mindre än Audrey Hepburn's barnbarn Emma Ferrer. De audreyinspirerade bilderna är fotograferade av Michael Avedon- barnbarn till Richard Avedon som är känd för att ha tagit några av de mest ikoniska bilerna på Audrey Hepburn. Så Harper's Bazaar anordnade verkligen en enda stor släktträff i samband med detta nummer. Något som är intressant, utöver att vi får se hur modeikonernas ikons barnbarn ser ut, är att det är så himla ovanligt att icke-kända icke-modeller får vara på ett stort modemagasins omslag. Ja, det är ett priviligierat barnbarn, men jag älskar ändå när det händer och att då få se annat än en modellkropp i modesammanhang. Det är alltid rätt trevligt och uppfriskande. Sen ska jag inte sticka under stolen med att just hon är sjukt trevlig att titta på, vi vet ju vart hennes good looks kommer ifrån om en säger...

Här finns en intervju med Emma ur Bazaar numret.

Läs mer

ModebevakningenAmanda Mann skriver om mode.

Hon är obotligt förtjust i obekväma skor och gamla italienska märkesplagg. Hon är mindre förtjust i models.com och avskyr Terry Richardson. Den här bloggen kommer att uppdatera om moderelaterade nyheter och – ur ett genusperspektiv – diskutera dem. Det här är Nöjesguidens modebevakning.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla