Inte direkt ogött häng – Cevichevagnen i Jubileumsparken.

Göteborgs bästa uteserveringar 2016

Stina Vickhoff 08:00 15 Jun 2016

Att hamna på fel uteservering kan få fruktansvärda konsekvenser det kan vara dyrt, skuggigt och alldeles, alldeles obekvämt.

Men frukta ej – vi har valt ut Göteborgs bästa sommarhäng, hundra procent fria från ovanstående obehag.

1. Market
Rosenlundsgatan 8
Att Rosenlund blivit krogmekka har varit för Göteborg vad Drake varit för memes-skapare – skitbra, alltså. Market har inte bara väldigt god mat, de har också en uteservering som lockar till konsumtion av drankz och annan alkohol. Vill du ha omväxling utan att slösa på benen? Glid över till grannen Fee Fi Fo Fum, why don't ya?

2. Boulebar
Rosenlundsgatan 8
På tal om Markets grannar. Boulen är eventuellt sekundär – vi kommer mest hit för att spana på folk, dricka alkohol i mängder och sörpla moule frites. Men ett och annat klot är alltid skoj att kasta.

3. Champagnebaren Forssén & Öberg/Kafé Höga Nord
Kyrkogatan 13
Delad lycka är dubbel lycka som man (väldigt ofta) brukar säga. Extra dubbel är lyckan när en av stans mysigaste barer nu har delad vårdnad om sin innergård med förträffliga nytillskottet Kafé Höga Nord. Först sju glas champagne, sen ett redigt gott smörrebröd och lite mingel med gamla vinyler. 

4. Atelier
Hotell Pigalle, Södra hamngatan 8
Vi älskar takterrasser, speciellt om de har utsikt över idylliska Brunnsparken. Hotell Pigalles terrass erbjuder dels detta och dels korgstolar, lyktor och blommiga, fluffiga kuddar. Men mest fantastiskt god mat och toppenhäng.

5. Brewers Bar
Tredje Långgatan 8
"We change our beers more often than our underwear" hälsar deras hemsida. Äckligt, tänker vi, men låter oss samtidigt övertalas av deras fantastiskt goda pizzor samt spanvänliga och trevliga uteservering.

6. Pivo
Arkivgatan 9B
Ofta när man säger "ett stenkast" ljuger man, det är alltid skitlångt, men ljuvliga Pivo ligger bokstavligen ett stenkast från Avenyn. Vi har sagt det förut – det är inte maten som är i fokus här, men det ubertrevliga utehänget väger upp väldigt väl kan vi lova.

7. Foajébaren 
Stadsteatern, Götaplatsen 4
Om man kan sluta lipa över felinvesterade fontäner är utsikten från Stadsteaterns foajéterrass fantastisk – Poseidons minipenis, vår sköna paradgata samt mängder av sol. Självklart är maten både Krav- och Svanenmärkt.

8. Cevichevagnen
Jubileumsparken, Hisingen
Första foodtrucken att få fullständiga alkoholrättigheter – prisa samtliga gudar för denna nyhet. Med peruanska smaker i form av ceviche som tillfredställer även den kräsnaste och brassestolar du aldrig vill lämna ifrån dig är Cevichevagnen på Hisingen sommarens mest givna plats.

9. Tapasbaren
Mariagatan 17
Här har du de varma månadernas bästa upplägg: först naken på Saltholmen, följt av pitstop på Tapasbaren i Majorna innan du ramlar vidare genom natten. Du är bränd, du är go och du dricker mängder av Sangria. Livet, va.

10. Bocado
Kaserntorget 11
Ännu en trevlig spanjor glider in som nummer tio på listan. På det annars ordentligt tråkiga Kaserntorget ligger Bocado, som inte bara har ruskigt goda pintxos utan även en uteservering som bjuder in till både en och sju enheter. 

Naturligtvis avslutar du kvällen på någon av Göteborgs bästa sommarklubbar 2016.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!