Brewers Beer Bar

Redaktion 14:11 26 Feb 2015
brewers_beer_bar_gbg_twal.jpg
Foto: Thomas Wal

Brewers Beer Bar är ett ställe för ölälskare och ligger mitt emot Avenygruppens nya nöjespalats på Tredje Långgatan. Vi börjar med att beställa en ost och skinkstackare, en missuppfattning från köket gör att vi får alla ostar och alla skinkor. Men jisses vad gott det kall-skurna är. Vi är inte alls ledsna över kommunikationsmissen (det sved i plånboken hela vägen tills notan kom och vi förstod att misstaget var mellan servis och kök). Vi är alltså på en tvättäkta ölbar, det finns ett tjugotal stoltheter att välja mellan. Det här är ett ställe där finsmakarna sitter i baren och verkligen njuter av sin öl. Vi håller oss dock till den billigaste lagerölen som ändå håller en ganska dyr prisnivå. Men visst, den är svingod. Just när vi beställer tar fatet slut och bartendern måste byta.
– Åh, ni får mellanfatsölen! Kan vara den bästa ölen, förklarar en stammis.
 
När det kommer till menyn är det pizza som gäller, brödet är bakat på surdeg och pizzan kommer både i köttform och veganskt för den som önskar. Men det är inte vår vanliga Calzone, utan istället rätt vilda pizzor och vi tar en ”Makin’ Bacon” för 145 kronor. Det är en explosion av bacon, avokado, nötter, citron och annat. För att kontra den tar vi menyns billigaste, ”Bites Back”, i princip en Margherita med chili. Det dröjer ett tag innan de kommer, under tiden är det oklart om stället har bordsservering eller ifall vi måste beställa öl i baren. Ibland får vi uppassning, ibland inte.
 
Vi delar på pizzorna, ”Makin’ Bacon” är lite mastig i överkant med alla sina smaker som inte rimmar helt rätt, så att beställa den andra mer ödmjuka chilipizzan visar sig vara ett smart drag. Pizza är verkligen gott, på sättet att det aldrig kan bli äckligt. Men inte heller gudagott, hur vilda de än må vara. Vi är inte frälsta, men inte heller ledsna när vi lämnar Brewers Beer Bar.
 
 
Adress: 
Tredje Långgatan 8
Telefon: 
031 14 77 88
Hemsida: 
Öppettider: 
tis–tors 17–24, fre–lör 16–01, sön 17–22.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.