Stories innergård i fin form.

Göteborgs bästa sommarklubbar 2016

Stina Vickhoff 09:15 26 May 2016

Om du mot förmodan inte vill tillbringa hela sommaren som en naken, utslagen säl på en klippa vid havet kan du bryta av med lite klubb. Vi ger dig Göteborgs bästa sommarklubbar.

• Nefertiti
Hvitfeldtsplatsen 6
Nefertiti är den mest trogna av alla stjärnor på Göteborgs klubbhimmel. Nef finns alltid där för dig, oavsett om du vill mingla med palmer eller dansa dig svettig i källarmiljö. Under sommaren har de återkommande roliga klubbkoncept som lämnar cirka inget åt slumpen, och en innergård att leva sitt liv på.

• Colors
Bananpiren
Visst har du längtat efter att tillbringa onsdagskvällarna iklädd någon gräll, jobbig färg från topp till tå och komma undan med det? Stans kanske mest klassiska sommarklubb återkommer även i år, nu på nygammal location – Bananpiren. Gör dig redo för Colors återkomst, för den 29 juni öppnas de färgglada portarna igen.

• Stories
Drottninggatan 5
Gamla Bara Magnus heter numera Stories, men inte ens namn- och ägarbyten håller oss borta från deras övertrevliga backyard. Ärligt, dock – gör något åt höjdskillnaderna i kullerstenen innan någon slår ihjäl sig. Påstår du att du inte varit nära att bryta samtliga ben under en lite extra vinglig promenad över gården så ljuger du.

• Lush Life
Rio Rio, Rosenlundsplatsen 1
Varje sommar sedan tidernas begynnelse har kvällspigga göteborgare haft ett andra hem i Slice Of Life – en klubb byggd på guilty pleasures, fem-tillstånd, rökmaskin och random glass-utdelning. När Slice-eran nu tar slut, hoppar Lush Life blixtsnabbt in i matchen som ersättare. Det är samma arrangörer som tidigare, men fokus rent musikmässigt ligger mer på 2016 och mindre nostalgi. 

• Boulebar
Rosenlundsgatan 8
Boule är överspelat, vi vill åt hänget och musiken. Nej, skoja, men Boulebar i Rosenlund har gått från puppa till fullblown vacker fjäril och har numera en av stans trevligaste uteserveringar och ett fint utbud av liveakter. Just nu finns det inget ställe vi hellre är på än på deras boulemansion i Rosenlund.

• Port Du Soleil
Brewhouse, Åvägen 24
Port Du Soleil har överlevt trots upprepade nippeltassle-kontroverser och platsbyten i plural. De lyckas alldeles ypperligt tillfredsställa de som gillar låtar som består av 90% klimax, "isfacklor" och att betala för att ha ett bord att ställa drinken på.

• Yaki-Da – Gården
Storgatan 47
Yaki-Da är är den trogna vännen att luta sig tillbaka mot när det blåser kallt. Hen finns alltid där, vinter som sommar, sol som regn och du kan alltid lita på att det blir kul i någon form. Lagom till sommaren har de öppnat upp sin nyrenoverade innergård för att maxa myset. Shotgun på hammocken hela sommaren. 

• Grill Del Mundo
Kungsportsplatsen 1
Det här stället har på något sätt gått från restaurang med grillfokus, till klubb som har öppet till 04. Ifrågasätt inte, var bara glad istället. Kanske allra mest för terrasserna som Grill del Mundo sitter inne på, och för att pålitliga klubbarrangörer som Wish You Were Queer håller i trådarna. Ja, och sen står heltokiga Magnus Gunnarsson, som i föredetta Magnus & Magnus-Magnus, för lördagsklubben. Gör dig redo.

• Backstage
Stora Teatern, Kungsparken 1
I jämförelse med ovanstående klubbar är Backstage en bäbis i gejmet med sina två år på klubbnacken. Bokade akter hittils är bland andra Nause, Don & Palm, Adrian Lux och Oliver Ingrosso – om du skulle fundera på deras musikaliska nisch alltså. För att vara övertydlig: här är det killar som spelar house som gäller.

Fel stad? Här är Stockholms bästa sommarklubbar 2016.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2016.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!