PangPang: ”Ölet smakar jordnötssmör och hallonsylt”

John Borgersen 12:23 12 Dec 2016

Fredrik Tunedal från PangPang Brewery är en välkänd profil i branschen. Han gör 2017 sitt tredje år på Nöjesguidens Ölmässa. Vi bad honom berätta mer om hur det gick till när han startade Hökarängens stolthet. 

– Vi finns i Hökarängen sedan 2010 och är därmed Stockholms äldsta mikrobryggeri. Detta var alltså långt innan den här branschen blev sexig och man kunde fortfarande se er chefredaktör stå och dricka vanlig TT i ett hörn.

Vilka två ölsorter vill du lyfta fram av de ni släppt?
 Vi har släppt närmare 50 stycken sedan starten. Utav dessa så tänker jag speciellt på världens första cigarrökta öl som jag tog fram för två år sedan. Jag byggde bland annat om en mina jästankar till en stor bong för att få cigarröken genom ölet. Jag har även släppt en porter som ska smaka som en dag i Christer Petterssons liv. Det blev bra, men det var en utmaning att få till smaken av Baileys, Explorer, cigg utan filter och tjack.

Hur många ölsorter från ert sortiment finns tillgängliga på Systembolaget?
 Just nu har vi åtta stycken.

Vilken är er signaturstil?
 Hantverket är självfallet centralt för oss och sedan handlar mycket om att vi vill komplicera och göra svåra, lite läskiga saker. Det får inte bli rutin och enkelt.

Hur har ni utvecklats som bryggeri och vad har hänt 2016 hos er?
 Vi har legat kvar kring på vårt grundkoncept som handlar om att skapa grym hantverksöl och leverera det till de bästa krogarna i Sverige. Under senaste året har jag haft möjlighet att kunna vara ännu mer kreativ.

Vad ser ni för trender och vilka är planerna 2017?
– Jag tror att branschen kommer gå tillbaka mer mot kärnan, det vill säga att jobba med malt, humle, jäst och vatten. I de ingredienserna så finns i princip alla smaker, hela paletten, av det som man kan vilja uttrycka. Vi kommer börja jobba mer internationellt. Vi har fått mycket förfrågningar som vi tvingats tacka nej till tidigare, men nu kommer vi köra på även utomlands.

Vad fick er att tacka ja till Nöjesguidens ölmässa?
– Stockholm är min hemmaplan och här får jag träffa folk som backat upp mig hela tiden. Vi vann ju priset Bästa Mikroöl för två år sedan och målet är att ta tillbaka titeln.

Kommer ni lyfta fram någon speciell öl på Nöjensguidens ölmässa?
​– Vi kommer ta med vår senaste skapelse som heter PangPang NUTS. Den smakar som en macka med jordnötssmör och hallonsylt.

Vad har du för personlig favoritöl?
​– Det finns en EPA från Gamla Enskede Bryggeri som jag gillar skarpt.

Vilken är er största framgång med bryggeriet än så länge?
 Jag är fortfarande stolt över att Plura kallade vår Pepparkaksmonstret för "Världens bästa öl".

Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!