Skivrecensioner

The Game - The Documentary 2

På uppföljaren till 2005 års klassikerstämplade The Documentary har The Game, som förväntat, samlat det äldre gardets absoluta toppskikt, och kryddat med några av industrins trendigaste namn.

CocoRosie – Heartache City

De båda CocoRosie-systrarna Bianca och Sierra Casady brukar vara bra på att experimentera med uttryck och blandar gärna genrer helt gränslöst på sina skivor. Lite opera? Visst. Rap? Absolut. Svårgreppbar konstmusik? Sure. Med det i åtanke är Heartache City en helt normal popskiva. Här finns stämningsfull kyrkokör, en del Bright Eyes och lite för mycket pratsång, här finns souliga ballader och något lika skört och ljust som ett luciatåg. Detta är faktiskt en alldeles utomordentlig julskiva, nu när jag tänker efter.

Queensrÿche - Condition Hüman

Att få bort Geoff Tate från Queensrÿche var en destruktiv resa, men likväl en kreativt förlösande process. Condition Hüman krossar nämligen fullständigt allt bandet har gjort efter 1990. Borta är de segdragna experimenten och virriga inspirationerna, istället är den gitarrdrivna aggressionen från amerikanernas 80-tal äntligen tillbaka. Det mognare soundet från 1990 års Empire är också närvarade, fast med mer emfas på heavy metal än progressiv rock.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!