Skivrecensioner

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

Electric Eye - Different Sun

Uppföljaren till Pick-up, Lift-up, Space, Time spelades in medan orkanen Nina drog in över Electric Eyes hemstad Bergen. Möjligen bidrog det till att musiken strömmar i ett överväldigande kluster av psykedelisk rock, indisk drone, progg och blues. Det landar i en lyckad kombination av abstrakthet och tydliga jordnära musikaliska grundelement. Som den starka  gravitationskraften i spänningsfyllda Heavy Steps on Desert Floor där kvartetten passerar händelsehorisonten mot oändlighetens oupptäckta rumsdimensioner.

Wiz Khalifa – Khalifa

Den anspråkslösa likgiltigheten i Wiz Khalifas artisteri demonstreras även på detta sjätte album i ordningen. Tyvärr lyckas han heller inte kompensera med träffsäkra refränger och charmiga melodier i den utsträckning vi kanske är vana vid. Den luftigt lediga produktionen känns igen, och ett par försök görs till att följa upp den kommersiella succén med See You Again, men det landar alltför ofta i välvilligt lama inspirationsspår som aldrig riktigt lyfter.

Field Music - Commontime

The Noisy Days Are Over, konstaterar Field Music redan med inledningsspåret, som om brödraparet någonsin ägnat sig åt oväsen. Ända sedan starten för drygt tio år sedan har Sunderland-bröderna snarare aspirerat på hyperintellektuell pop i den skola som 10CC och XTC konstruerat, och med Commontime lägger de fram sin mest genomarbetade avhandling hittills. Trots att komplexiteten är hög (Taktbytena! Vokalarrangemangen!) och detaljuppmärksamheten än mer så (De subtila ljudeffekterna!

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!