Konst

Bäst just nu: Konst, september 2015, Stockholm

Adrián Villar Rojas
Moderna Museet, till den 25 oktober
Det spökar visst ute på Moderna Museet. Längst in och längst bort i huset vandrar en ande. Och ghostbustern är den argentinske konstnären Adrian Villar Rojas. I sin jakt på spöket har han gillrat ett antal fällor: ett gigantiskt podium fyllt med föremål, en åtta år gammal tårta (på riktigt), en argentinsk peso – eftersom spöken inte kan motstå pengar, och mycket mer. Så vem är då anden? Det är du.

Bäst just nu: Scen

Parkteater, cirkus, musikal, burlesk och spoken word. Maina Arvas listar vilka scenhändelser du bör bänka dig framför i sommar.

Bäst just nu: Konst

Louise Bourgeois, Tracy Emin & Rachel Kneebone

Det här är tre kvinnor du inte vill missa. Eller möta i en mörk gränd en kväll. Det är så uppriktigt att de förtjänar en egen "tell-all"-pod. Inga tabun och inga gränser. Det är konst som inte tar några fångar.

Constructing Worlds

Så har det hänt! ArkDes har fått till det och med det namnet är det svårt. Istället för att fokusera på perfekta bilder av hus, blir byggnaderna levande i all sin fåfänga och skröplighet. Foto + arkitektur = SANT.

Andres Serrano

1989 chockade Madonna med att ha sex i en kyrka i videon till "Like a Prayer". Påven var arg och videon förbjöds i ett antal katolska länder. Sen kom Andres Serrano och tog det hela längre. Naturligtvis förbjöds bilderna. Passa på innan någon förbjuder dem igen.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!