Litteratur

Bokmässan dag 2! Mingel!

Hej Festivalbloggen! High Five! Har masat mig upp till pressrummet! Det är oerhört seriös stämning här! En oglamoröst seriös stämning! En död stämning! Jag känner mig som ett litet barn som nästlat sig in på krogen, fast på krogen finns bara små hårda äpplen! Vilken besvikelse! Fake it 'til you make it! Nu ska jag berätta lite om gårdagen; det blir en bildbaserad berättelse med små kursiverade bildtexter! En odyssé eller en sorts exposé! Fanta och rosé och en god bok!  

Bäst just nu: Litteratur

Städer som inte är städer, Leif Holmstrand

Välkommen till en ömsom dompterande ömsom blyg metatext som muterar ut i romanform och tillbaka igen. En sprudlande destruktiv hybrid som pulserar av kärlek, ett språkarbete som slår dig till marken.

Bonsaikatt, Viktor Johansson

Utsagorna som bygger Bonsaikatt spelas upp som en film bakom ögonlocken, en bitterljuv mardrömslik roadmovie. Sockersöt och ångestframkallande.

En plastig trea, Petra Huová

Petra Hulová spottar oneliners med en makalös frekvens och slår säkert rekord i könsmetaforer. Romanen, en prostituerad kvinnas cyniska inre monolog och briljanta dagdrömmar från en tjeckisk trerummare, är dräpande rolig.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!