Sundbybergs Köksbryggeri, snart med pub.

Ny bryggeripub i Sumpan

John Borgersen 11:31 27 Dec 2016

Sundbybergs Köksbryggeris vd Peter J Bergholtz går till kyrkan och dricker öl varje dag. Hans arbetsplats finns nämligen i den byggnad som avkristnades 2005 och som sedan tre år tillbaka inhyser Sundbybergs Köksbryggeri.

– Vi var tre kompisar som höll på en del med hembryggning. Ungefär 2010 bestämde vi oss för att göra en satsning och 2013 flyttade vi in i de nuvarande lokalerna, en gammal kyrka i Sundbyberg, och började vår produktion. Förutom att framställa öl så har vi arrangerat mycket ölprovningar och pubkvällar sedan starten. Vi kommer förövrigt att öppna en ny pub i våra lokaler inom kort.

Vilka två ölsorter vill du lyfta fram av de ni släppt?
-  Lasse i gatan är en imperial stout smaksatt med kaffe som vi nu brygger för tredje gången. Det är en väldigt trevlig dryck som man även kan lagra. En annan är Halvlager som är en ljus öl i tysk kölsch-stil från området runt Köln. Den påminner mycket om lager, men är fylligare och har vissa smaktoner som avslöjar att det är en ale. 

Hur många ölsorter från ert sortiment finns tillgängliga på Systembolaget?
– Just nu är det sju stycken.

Vilken är er signaturstil?
– Vi gör oftast ganska klassiska grejer, mycket tyska och engelska ölstilar. Vi experimenterar en del och har även lite kryddiga sorter. 

Hur har ni utvecklats som bryggeri och vad har hänt 2016 hos er?
– Vi har utvecklat vår pubdel mycket och har även fått klart med ett riktigt restaurangkök och bar. En kul grej under hösten är att vi tillsammans med en samarbetspartner fick in ölen Khartoum Stout i Systembolaget fasta sortiment. 

Vad ser ni för trender och vilka är planerna 2017?
- Vi kommer jobba med att få fart på vår pub, utöka vår produktion och ta fram nya ölsorter. Gällande trender så känns det som att fler och fler upptäcker klassisk lager i tysk- eller tjeckisk stil.

Vad fick er att tacka ja till Nöjesguidens ölmässa?
– Jag hörde om mässan förra året och att det hade varit riktigt kul. Den verkar vara väldigt trevlig och lite mer intim än de här större öl-evenemangen.

Vad har du för personlig favoritöl?
– Jag är ganska bred, men gillar lager och belgisk öl.

Vilken är er största framgång med bryggeriet än så länge?
– Att vi överhuvudtaget kom igång kändes stort. 

Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!