Snart A Bar Called Gemma.

Gemma är baren Johan Evers alltid velat ha

08:31 15 Apr 2019

I GT 30:s tidigare bageri på Grev Turegatan håller Johan Evers hus. Det har han gjort mest hela dagarna den senaste tiden. 

Efter en rockad har bageriet på GT 30 flyttat över till Penny&Bill medan Johan Evers tagit sina drinkpinnar med sig några meter söderut, där han snart öppnar den egna cocktailbaren Gemma. 

Gemma är Johan Evers första helt egna ställe, vilket inte bara kommer att märkas på koncept och det drickbara på stället. Han har även gjort i princip allt själv i lokalen förutom att dra el och rör.
– Det handlar både om att jag gillar att ha kontroll, men också att jag drivs av att lära mig nya grejer. Självklart kommer det att kännas extra speciellt att jobba vid en bar man har byggt själv, på sitt helt egna ställe. Det är också den känslan jag vill att Gemma ska utstråla, det genuina. 

Jag tänker också att man kanske blir en bättre beställare i framtiden?
– Om man har gjort det själv ja, självklart. Nu vet jag hur många timmar olika etapper tar och inte.

Kan man säga att baren är på väg att få en nyrenässans i Stockholm? 
– Absolut, så är det. Hängbaren är definitivt på väg tillbaka. Dels är det en naturlig process att trender kommer och går, men jag tror också att det kan bero på att det öppnat väldigt mycket stora etablissemang senaste tiden. Det är superhärligt, visst, men jag tror att de små lite mer personliga ställena har fått stå tillbaka lite under en tid. Sen tror jag och att det digitala har fått sin peak, och att vi inom ett par år kommer att hungra efter äkta möten och känslor.

 

"Drinkarna kommer att ha skyhög klass"

 

Om man tittar på några av de senaste tillskotten på barscenen är Cadierbaren rätt crazy bananas, Misshumasshu någon form av dive bar med bärs för 55 kronor och Coquetel Social satsar på klassiker. Var någonstans i det här XYZ-diagrammet befinner du dig? 
– Gemma bygger på tre verksamheter egentligen. Det är en bar rakt igenom men vi siktar även hårt på det alkoholfria utbudet, och kommer även att funka som butik. Sen är Gemma också en flyttbar bar, vi kommer att kunna komma till din företagsfest eller liknande – precis som en dj – och bygga upp Gemma. Svarade jag på din fråga? 

Inte direkt.
– Drinkarna kommer att ha skyhög klass, och cocktaillistan kommer att baseras på tekniker. Alltså skakade, rörda, kastade och liknande. Spritsortimentet består av ett tjugotal flaskor och inte mer, vi ska jobba med det vi har och få det att rulla hela tiden. Det kan visserligen komma en och annan knasig servering, men jag har personligen alltid föredragit att dricka en drink i ett glas och inte till exempel ett krus. 

Eller en fågelbur. 
– Det är skitroliga grejer de gör på Cadierbaren, men det är inte jag. Gemma ska handla om vem jag är och vad jag tror på.

Var kommer namnet ifrån, är det gem...som i "hidden gem"?
– Hela namnet är egentligen A Bar Called Gemma, men i folkmun kommer det naturligtvis att heta Gemma. Namnet står för Generositet, Emotionellt, Medvetenhet, Mångfald och Artistiskt. Det fina är också att det funkar både på svenska och engelska. 

Gemma ligger på Grev Turegatan 30 och kommer att ha öppet måndag till lördag från 10:00 till 00:30. Baren öppnar någon gång i mitten av maj.

ANDRA BARER SOM NYLIGEN HAR ÖPPNAT 
34 B
Bar 115
Misshumasshu 
Voisine
Alma Trägårdh

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2019.

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!