Béatrice Becher och Jonas Sandberg.

Voisine öppnar på Erstagatan

14:58 28 Nov 2018

Namnet till trots har den nya krogen på Erstagatan 21 ingenting att göra med elsparkcyklarna som tagit över stadsbilden. Den har däremot en hel del att göra med grannen Folii. 

Bakom den kommande restaurangen Voisine står samma team som öppnade Folii. Det är de båda sommeliererna tillika grundarna Jonas Sandberg och Béatrice Becher som tillsammans med kökschefen Sebastian Bjernalt som kommer att driva även Voisine.
– Vi har spanat på lokalen ett längre tag men det tog några vändor innan vi kunde säkra köpet som blev klart strax efter sommaren, säger Jonas Sandberg. 

Sedan dess har gänget mer eller mindre rivit ut hela innanmätet, plockat bort mellanväggar och innertak samt slipat om golv. Resultatet är att skapa en restaurangversion av vinbaren Folii med ambitionen att det ska bli stans härligaste kvarterskrog.
– Vi vill ha vara samma varma, mysiga atmosfär som Folii, och samtidigt kunna erbjuda rejäl, genuin mat lagad av fantastiska råvaror till en vettig peng. Självklart kommer även Voisine ha en väl vald dryckeslista. Kortfattat en krog man vill gå till ofta, hoppas vi i alla fall.

Voisine öppnar den 22 januari, vilket även råkar vara på dagen två år efter öppningen av Fooli. Restaurangen kommer att hålla öppet ons-tor 17:30-23:00 samt fre-lör 17:30-24:00. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2018.

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!