Emil Åreng och Christian Grevius.

Nytt cocktailkoncept på Cadierbaren

08:34 21 Nov 2018

Emil Åreng och Christian Grevius tog över ansvaret för Cadierbaren tidigare i år. Nu rullar de ut sitt nya gemensamma koncept för kommande året.

Cadierbaren på Grand Hôtel har sedan våren 2018 genomgått en förvandling sedan Emil Åreng och Christian Grevius tog över ansvaret för cocktailbaren. Nu presenterar de en helt ny cocktailmeny för kommande år, där både smakkombinationer och presentation bygger på hotellets grundare Régis Cadier. Drinkmenyn presenteras som ett klassiskt MixMax-spel där varje bricka representerar en drink, man kan således bygga upp sin egen Cadiermix som då serveras som en flight till hela bordet. 
– En cocktail i Cadierbaren ska vara mer än en smakupplevelse, säger Emil Åreng.

De olika karaktärerna är baserade på Régis Cadiers resa från Frankrike, via Ryssland, till Sverige. Huvudet på Cadier representerar en range av något starkare drinkar, ansiktet något fräschare, kroppen är den experimentiella som innefattar ingredienser som västerbottenost och senap, medan fotsektionen består av något alkoholsvagare cocktails.

Drinkarna kan förutom i flightform även beställas var för sig och kommer då i ett större format, samt i de flesta fall en lekfull presentation. 
– Vi ville lyfta Régis Cadier och vi kom fram till ett kreativt sätt att berätta hans livshistoria genom cocktailmenyn. Tillsammans med våra duktiga kollegor hoppas jag att vi kan erbjuda lekfulla och utmanande drinkar som lämnar våra gäster med en riktig Grandupplevelse, säger Christian
– Vi arbetar väldigt bra ihop även om våra kreativa uttryck ibland skiljer sig åt, säger Emil och fortsätter.
– Grunden och ingredienserna tar vi ofta fram tillsammans och sen försöker vi hitta roliga lösningar på serveringar. Christian har grymma idéer som är lätta att skapa spännande historier kring.  

Från och med nästa år adderas det en ny karaktär varje månad vilket innebär fyra nya drinkar som läggs till på listan.

EXEMPEL FRÅN MENYN 


Antimon 2.0 
I den här uppdaterade versionen av en av våra populäraste signaturdrinkar hyllar vi Cadiers intresse för odling och botanik.

Cadier is here
En reseskildring i cocktailvariant – med smaker från Cadiers långa resa från franska Alperna, via Paris och St. Petersburg till Stockholm.

Avalanche
En cocktail inspirerad av Cadiers nordligare expeditioner bland fjälltoppar och frisk luft.

Cadierbarens nya cocktailmeny finns tillgänglig från den 22 november.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!