Simon Ramn Alenius, Anton Surtell och Axel Ohlson.

Nu öppnar Coquetel Social

16:07 8 Apr 2019

I den under tre år gudsförgätna lokal som senast gick under namnet The Lab har gänget bakom Calle P salsat loss. Snart öppnar Coquetel Social.

Coquetel Social är en klassisk cocktailbar inspirerad av Rio de Janeiros 60-tal. Väggarna är röda, musiken portugisisk funk och uteserveringen nästan lika stor som lokalen i sig.

Work in progress.

I köket, som levererar smårätter, står Axel Ohlsson från Calle P, tillsammans med en ny ung förmåga som tidigare gjort praktik på samma restaurang. Simon Ramn Alenius berättar att han själv också kommer att tillbringa största delen av sin tid på Birger Jarlsgatan från och med nu.
– Förutom mig själv har vi tagit tillbaka Gabbe som jobbade på Sixten & Frans innan, och inte minst får vi förstärkning av en jätterolig rekrytering inom kort. 

Cocktaillistan består till absolut största delen av idel klassiker såsom Dry Martini, Dirty Martini och Gibson. Simon är också noga med att poängtera att det är just en bar, med dryck i fokus, även om det kommer att finnas en lättare meny.
– Man kan säga att förhållande mellan bar och restaurang är precis som på Calle P, fast tvärtom.  

Var ni beredda på den här utvecklingen när ni tog över Bistro Berns lokaler?
– Både och, vi tittade faktiskt på den här också innan vi bestämde oss för att flytta in i det som nu är Calle P. När vi såg att den här lokalen fortfarande stod ledig frågade vi om det inte var lika bra att vi tog över den med. 

Sagt och gjort, Coquetel Social öppnar fredagen den 12 april. 

Coquetel Social ligger på Birger Jarlsgatan 20 och har öppet ons-tor 17-01 samt fre-lör 17-02.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!