Zink Grill

Redaktion 15:13 29 Apr 2008

Att öppna en ny krog, med ambitionen att den ska kännas som en gammal klassiker redan från start är inte alltid en bra idé.

Att öppna en ny krog, med ambitionen att den ska kännas som en gammal klassiker redan från start är inte alltid en bra idé. Det är lätt att föreställa sig att strävan efter den där insuttna äktheten och genuina atmosfären bara känns malplacerad, utklädd och billig — som ett tafatt ”hey mate” på Tegnérgatan, eller en repeterad söderdialekt hos en inflyttad hallänning.

Peter och Carina Nordin, som redan driver utmärkta Prinsen har dock lyckats briljant med sitt nya projekt på Biblioteksgatan. Det är å andra sidan inte fråga om någon konstgjord patinering eller maskerad på Zink Grill. Här har man i stället komponerat en miljö av vackra antikviteter från världens alla hörn, med en gammal zinkbar från Paris i fokus, och skapat stans mest smakfulla ställe att dinera på.

Och inte bara dinera — utöver miljön är också öppettiderna utmärkande för Zink Grill. Halv nio på morgonen börjar man att servera frukost, halv tolv fortsätter man med lunch, därpå eftermiddagstapas fram till middagssittningarna börjar vid fem.
Även om hjärtat av Zink Grill är franskt finns det en hel del andra influenser på menyn, vilket till och med framgår på den språkligt sett kaotiska menyn med ”appetizers”, ”entrées”, ”formaggio”, ”träkolsgrillen” och roligast: ”ugnsgrillade chicken vings”.

Mat och service är mycket bra. Den som vill äta entrecôte har dock bara halvkilosformatet att välja på, men den är fin och man har redan uppdaterat såsportionerna (beställs liksom alla tillbehör separat) som i början var för snåla för dessa gigantiska köttstycken. Kycklingvingarna har bakats i ugn i tre timmar och är så möra att man skulle kunna äta dem med sked. Ställets paradmacka ”Zinktoast PS Kröyer” är en fin men väldigt mäktig brödskiva med räkor, gravlax och dansk mayo. Desserterna pekar gästen själv ut vid den inglasade dessertdisken.

Men Zink Grill är inte bara en restaurang, utan lika mycket kafé och bar. Att han den där krullhåriga från älskvärda Paname stod och hängde i baren vid vårt senaste besök får väl också ses som ett gott betyg.

Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!