Ett lugn råder på Gyllenborgens mat i Midsommarkransen. Trots att det sitter besökare vid varje bord, småpratar och dricker vin samtidigt som det spelas jazz i högtalarna, är stämningen mjuk och harmonisk. Det känns som att vi sitter i ett lyckligt hem.
De två ägarna, som också är både kockar och servitörer, kan i detalj redogöra för var minsta lilla sparris är odlad. De älskar varenda en av sina rätter och det med rätta.
Vi beställer som rekommenderat tre mellanrätter var. Varsin soppa gjord på nässlor, spenat, vattenkrasse och peppar med svarta vinbär och en kula getost (75 kr). En confiterad kanin och grön sparris, gjord med dragon, majs, morot, maché och schalottenlök (95 kr). En belugalinser med pistage, spetskål, rabarber, morot och grädde (85 kr). Vi delar på färskpotatis och romsås, med kalixlöjrom, gurka, krusbär, dill, rädisa och hjärtsallad (135 kr) och tar in en tallrik med tre sorters ost, fikonmarmelad och bröd (95 kr). Det är otroligt smakrikt och välkomponerat.
Vin, kaffe och hallongrotta på det. Förutsättningarna för ett givande samtal har sällan varit bättre.
Under sommaren är öppetiderna oregelbundna, se hemsidan för mer information.