Gyllenborgens mat

Redaktion 10:37 15 Jun 2015

Ett lugn råder på Gyllenborgens mat i Midsommarkransen. Trots att det sitter besökare vid varje bord, småpratar och dricker vin samtidigt som det spelas jazz i högtalarna, är stämningen mjuk och harmonisk. Det känns som att vi sitter i ett lyckligt hem.

De två ägarna, som också är både kockar och servitörer, kan i detalj redogöra för var minsta lilla sparris är odlad. De älskar varenda en av sina rätter och det med rätta.

Vi beställer som rekommenderat tre mellanrätter var. Varsin soppa gjord på nässlor, spenat, vattenkrasse och peppar med svarta vinbär och en kula getost (75 kr). En confiterad kanin och grön sparris, gjord med dragon, majs, morot, maché och schalottenlök (95 kr). En belugalinser med pistage, spetskål, rabarber, morot och grädde (85 kr). Vi delar på färskpotatis och romsås, med kalixlöjrom, gurka, krusbär, dill, rädisa och hjärtsallad (135 kr) och tar in en tallrik med tre sorters ost, fikonmarmelad och bröd (95 kr). Det är otroligt smakrikt och välkomponerat.

Vin, kaffe och hallongrotta på det. Förutsättningarna för ett givande samtal har sällan varit bättre.

Under sommaren är öppetiderna oregelbundna, se hemsidan för mer information.

Adress: 
Vattenledningsvägen 44
Telefon: 
072-733 22 32
Hemsida: 
Öppettider: 
tis-lör 17-22, sön 11-15
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!