Grill Del Mundo

Redaktion 09:06 1 Jul 2015

Foto: Thomas Wal.

Under en period var Grill Del Mundo verkligen det bästa den här staden hade att erbjuda i restaurangväg. Efter återuppståndelsen för ett par månader sedan håller dock inte krogklassikern samma kvalitet.

Sin vana trogen har bröderna Ingber gått loss inredningsmässigt på det nygamla stället Grill Del Mundo. Restaurangens ingång ser ut som en galen människas garderob. Bardelen är klargul och restaurangdelen full av bananer, keramikfåglar och palmer. På övervåningen sitter gästerna på golvet, omgivna av John Blund-figurer. Det är som att de inte kunde komma överens om ett tema utan tog alla.

Matkonceptet följer ungefär samma mönster. Under de första månaderna har man valt ut Teheran och Korea som inspirationskällor. Snart ska de bytas ut mot andra platser, och så fortsätter det. Ska vi vara helt ärliga förstår vi inte riktigt konceptet. Vi ber om hjälp, men får bara rådet att välja ställets dyraste meny.

Vi väljer istället att plocka in lite olika rätter. Två i sällskapet går för vegetarisk Ssäm-Bo, och resterande tre gör ett ihopplock från menyn. En halv hummer och svensk bläckfisk från havsdelen, sidfläsk och ribs från köttmenyn. Den sistnämnda ändras dagligen, beroende på vad slakteriet i Dalsjöfors utanför Borås kan erbjuda.

Prismässigt ligger Grill Del Mundo snäppet över många av de restauranger som öppnat i stan det senaste. Sidfläsk för 210 kr känns väl okej om det faktiskt är en hel rätt, men för det priset får du bara köttet. Alla sideorders, inklusive ris, får du köpa till.

Vår mat kommer in. Den vegetariska rätten är ett grönsaksspett, med bland annat kålrot, morötter, shiitakesvamp och blomkål. Till det en (sjukt god) sås, kimchi, koreansk gurkpickles och salladsblad att äta grönsakerna ur. I princip alla komponenter på spettet är brända och överdrivet salta. Detta till den inte-så-nätta summan av 300 spänn.

För oss köttätare är sidfläsket gott, ribsen och hummern helt okej. Bläckfisken är helt enkelt trist. Vad alla rätter har gemensamt är att de känns flottiga och tunga. Hade maten varit billigare hade måltiden kanske inte känts lika tråkig. En middag får gärna gå hårt åt plånboken, om man får valuta för pengarna.

I jakten på att vara ett “helt crazy ställe” verkar Grill Del Mundo ha tappat bort det allra viktigaste: att maten är god och faktiskt värd vad den kostar. Man blir inte mätt och belåten på spexig inredning.

Läs recensionen från 2008 här

Adress: 
Kungsportsplatsen 1
Telefon: 
711 24 80
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–tor 11:30–sent, fre–lör 11:30–03:00, sön 15–sent
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.