Annons

Nu blir det HUDVÅRD igen!

Kakan 21:23 1 Sep 2015

Med ljus och lykta söker jag efter den perfekta hudvården, för mig men även för er. Vilken är den bästa rengöringsmasken, den starkaste syran, den ömmaste fuktighetskyssen? Nu har jag testat ytterligare lite godingar.

LUSH

Eftersom jag ständigt är på jakt efter god hudvård och följer människor på sociala medier som har samma life goal, har det varit omöjligt att undvika LUSH. Även om jag inte är mycket för that hippie stuff (ja, rasa om ni vill) utan vill ha så mycket kemikalier som möjligt i mitt face och inte bara hampa och vetekli är jag nu villig att utmana mina fördomar. Jo jag vet att syror kommer från växtriket, men jag har varit enormt skeptisk till allt som marknadsförsts med "naturligt". Men både Aida och Viola på Rodeo har lockat in mig i träsket så jag knatade till Götgatsbacken och inhandlade ett stycke mask och fick tre små prover på annat. Glöm aldrig att ni kan få prover.

En dag i varmaste augusti låg jag på bryggan och tänkte, nu skulle det va gött med en avsvalkande liten pepparminstmask, eller hur tjejer? Jag hade sett Aida jobba med Mask of Magnaminty på både henne själv och hennes man och tänkte, det måste vara en vinnare, Aida kan massor om skincare. 

824019.jpg

Jag har ej acne, men räds ej en djuprengörande mask som ju detta är. Masken är självkoncentrerande vilket jag inte förstår vad det betyder men det låter bra. Den innehåller honung, pepparmyntsolja som stimulerar blodkärlen strax under ytan vilket resulterar i att “den lämnas ljus och fräsch”. Jag fattar inte varför en hud alltid skulle vilja bli ljus, massa människor är inte ljusa från början. Fräsch I get. Ytterligare innehåll är ringblomma och klorofyll som behandlar huden, samt nattljusfrön och adukibönor ger en varsam exfoliering.

Tora, naken och exposed, tvingad till mask

img_3468_0.jpg

Ja, jag och tjejerna krämade på en rejäl mängd mask och lät den verka i goda 15 minuter. Den luktar fantastiskt, friskt av lite mint. Det kändes gött, lite kylande och svalkande, lätt att få bort i sjön (sorry Jarlasjön) och smakade tom lite gott. Efteråt kände jag mig pigg i ansiktet, antar att det mest är för pepparmyntsoljan, men även idag, dagen efter känns det liksom som att mitt ansikte fått sig en liten omgång. Jag som är van vid starka syror är lite förvånad. Har efter dess använt den några gånger till, och hittills är jag nöjd. 

Köpte en liten burk, 125 gram för 79 kr.

BRAZENED HONEY 

brazenedhoneynaked.jpg

Om en mask erbjuder en avgiftningskur så har ni mig. Jag är bäst på att syra ner mitt ansikte, och lite slapp med rengörande masker, så det här är perfekt! 

“Väck upp din hud och få den att stråla och glänsa igen” så säger Lush och så låter det ju ofta när krämer och masker marknadsförs. Men med innehåll som färsk fänkål, ingefära, persilja och koriander som avgiftar och stimulerar blir jag ändå lite hänförd. Det som är gott i köket och munnen är ju också bra för ansiktet, eller? Hur den här lilla masken kan innehålla även salvia-, enbärs-, och rosmarinextrakt, mald kardemumma och nejliksolja för deras antiseptiska egenskaper, och ytterligare färsk lime juice rengör och ägg från frigående hönor, honung och mandelolja som lugnar och återfuktar, ja det är svårt att förstå. Inte vegansk med andra ord. 

Försöker va sexi i mask

screen_shot_2015-09-01_at_21.04.14.png

Nu ligger sörjan på mitt ansikte och gottar sig. Jag måste säga att detta inte är min favoritdoft tyvärr. Den är inte osmaklig, men den är lite för söt för min smak. Det känns lite stelt, det känns också lite lite aktivt som om nåt händer. Jag kan bara anta att det är avgiftningen som jobbar. 

*Färsk ansiktsmask innehåller inget konserveringsmedel och har en hållbarhet på 28 dagar när den förvaras svalt i kylskåp.

Idag regnar det, solen tittar ej fram. Jag kommer självklart bära spf 30 när jag går ut eftersom jag behandlat mitt ansikte, då MÅSTE du bära spf. Du måste bära hög spf året runt, jag kommer aldrig sluta tjata. 

Generellt tror jag med maskerna från Lush, att dom är goa och sköna, ger ett mjukt face, men nog inte funkar så bra på sikt. Alltså, jag tror inte att dessa masker kommer ge tex en föryngrande effekt, ta bort pigmenteringar och slipa ner porer, som ju många är ute efter. Men en skön stund ger dom absolut, och har ett helt ok pris. Plus att Lush är fantastiska när det kommer till kampen mot djurplågeri.

REN

I vintras gav jag REN en chans och det gör jag gärna om. Jag har tidigare skrivit om några av dera sprodukter, och nu är jag inne i en grov RENfas igen. Just nu kör jag ett race med Glycolactic Radiance Renewal Mask (429 kr). Ni vet ju att jag älskar papayasyra och denna goding innehåller detta, tillsammans med andra fruksyror. Masken är en typiskt exfolieringsmask som exfolierar och polerar huden, ska reducera fina linjer och porstorlek. Och som jag tidigare nämnt förminskas aldrig en por bara sådär, utan det sker av att en succesivt slipar med porens kanter. Inte så farligt som det låter, faktiskt ljuvligt. Masken ska ligga på i 10 minuter, självklart efter rengöring, på torr hy. REN flaggar för att en viss stickande känsla kan uppkomma, som ju det gör under många peelingar, men jag kände inte det. Rikligt smetade jag på masken (dumt att snåla) och är som vanligt skeptisk till den långa tiden. Hur effektiv är en mask om den behöver ligga på i 10 minuter? Jo, väldigt, och samtidigt snäll. Jag har gärna på detta i 10 minuter, det är behagligt och doftar underbart, om än svagt. Sköljer av med en tunn tygtrasa och fortsätter med nattmask. Det känns proffsigt. Priset, något stickande tyvärr.

glycolactic_radiance_renewal_mask_3036.jpg

Me, not burning up

fullsizerender_1.jpg

Later skin lovers <3

2 Visa kommentarer (2) Läs mer

Guldknappish

Kakan 12:18 31 Aug 2015

I lördags var jag och massa koola tjejer på Damernas Världs Guldknappen. Dom delar ut två pris och galan är kort. Sen är det mat och dans. Det va så många koola tjejer där.

Minna Palmqvist forever. Som också designat och sytt min outfit!!!

screen_shot_2015-08-31_at_01.58.47.png

Som vanligt besatt av Vanessa Falk

screen_shot_2015-08-31_at_01.59.01.png

screen_shot_2015-08-31_at_01.58.30.png

Queen Jimmy (loves good skin) och världens it-girl Wasima

fullsizerender_0.jpg

Hon e så kool

img_4624.jpg

Squad. Minna, Wasima, Ida, Cakeman och Joanna (hårstylist och min frisör, som också jobbade på galan)

img_4625.jpg

En skåning och två goa västgötar

img_4648.jpg

Classic Rebecca bakom (besatt av henne)

img_4634.jpg

Min bordskvinna Adele

img_4631.png

Sen åkte vi till Celezte och festade sista sommarkvällen på deras avslutningparty. Jag spelade rap i grottan och det var 80 grader varmt.

Heeeeej

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

När jag grät av mode eller Ida Klamborn SS16

Kakan 17:21 30 Aug 2015

Kanske ingen överraskning att jag lolar lite åt modeveckan, suckar åt vithetsnormen i fashion och smalhets/anorexiedealen. Men samtidigt sitter jag ändå frontrow som en jävla sucker och bölar på en av visningarna, och det är inte första gången jag gråter åt mode. Karin Signhild vad händer? Jo det ska jag tala om; Ida Klamborn.

screen_shot_2015-08-30_at_16.49.58.pngscreen_shot_2015-08-30_at_16.49.51.png

screen_shot_2015-08-30_at_16.49.42.pngscreen_shot_2015-08-30_at_16.49.25.png

screen_shot_2015-08-30_at_16.49.18.pngscreen_shot_2015-08-30_at_16.49.11.png

screen_shot_2015-08-30_at_16.49.04.pngscreen_shot_2015-08-30_at_16.48.57.png

screen_shot_2015-08-30_at_16.48.34_1.pngscreen_shot_2015-08-30_at_16.48.27.png

screen_shot_2015-08-30_at_16.48.05.png

Förlåt för mina undermåliga bilder, men jag försökte njuta av showen också. Det ska sägas direkt att musiken på visningen gjorde sitt, släpiga och tunga RN'B-remixer av Weirdsville. Men showen i sig stod för sig själv. Ida Klamborn är en av få designer som omvandlar sina feministiska tankar och teorier till praktik, i kläder och allt som omringar hennes varumärke. Modeveckan i Stockholm (som alla andra städer) som vanligt av sjuklig smala modeller och tysta blickar på flickiga höften och stora gap mellan lårparti. Förutom att ej komma i närheten av en diskussion om normen om hur kvinnor ska se ut, ställer jag mig frågande varje gång jag ser ett sådant val av modell; vill designers att ENDAST sådana kvinnor ska bära deras kläder? Är deras kläder bara snygga på en storlek 32 och som dessutom är ca 17 år? Jag kräver inte att alla modeller ska se ut som jag (eller?) men en go storlek 38-40 skulle väl ingen dö av. Fatta hur sjukt det är att vi ser dom är visningarna och samma modejobb i foto om och om igen och är vana vid hur kvinnor ska se ut. Oftast vita, alltid smala. Nej det är inte kvinnorhat i min kritik, det måste gå att kritisera normer för hur drömmen av en kvinna ska se ut. Den ser inte mätt ut. Vad kompromissar kvinnor med för att se ut så?

På Ida Klamborn går vanliga modeller, dom är smala. Men hon blandar också upp med streetcastade tjejer. Dom är större än normen, hårigare än normen och svarta, bruna och inte vita. Några är vita. Flera av tjejerna har stora lockiga svarta hår, som vi aldrig ser i modevärlden. Det enda vi vanligtvis ser är plattat svart hår som ska efterlikna det vita håret. Under Idas kläder ser jag kroppar som aldrig är representerade i detta rummet nånsin, och jag tror och hoppas att det gör folk obekväma. Jag tror folk kanske tänker lite. Själv bölar jag för att det är på allvar och Ida Klamborn behöver inte kompromissa i sin konst, hon kan vara feminist och en av koolaste, smartaste och den mest nyskapande designers i Sverige på samma gång ändå. Jag tar alla kläder. Det skulle va skönt att tro att "mode" är en bortkopplad" ide och marknad från verkliga livet, men det är det ju uppenbarligen inte. Det är modigt och nyskapande Ida Klamborn tack för det, tusen tack för att du gör detta.

 

Ida med stjärnan queen Zara Larsson

img_4431.jpg

0 Kommentera Läs mer

Extremt emot homoäktenskap

Kakan 04:49 29 Aug 2015

So... var ska jag börja?

I en video gjord av CatholicVote vågar några riktigt utsatta straighta amerikanska katoliker berätta om HUR DET KÄNNS. Videon är uppbyggd som en komma ut-historia, olika personer berättar, under vacker och lite sorgsen musik, med märkbart nervösa ansiktsuttryck, att dom är rädda för att berätta något. "Jag är orolig för att folk ska höra om detta och tänka att jag inte är välkommen här." Självklart tror vi att det handlar om att någon ska berätta att den är hbtq. Men nej, här är några stolta personer som ska berätta att dom är emot äktenskap mellan homosexuella, men fokus ligger på att det där DOM som är utsatta. På CatholicVotes hemsida understryks detta noga, att det är smärtsam kritik några av medlemmarna har fått ta emot. Allt från att bli påhoppade med påståenden om att dom hatar homosexuella, skulle vilja att dom försvinner och någon frågar sig själv "why am I such a jerk to "gay" people?" Ja du hjärtat, det är en svår fråga.

Se videon här:

Okej, var ska jag då börja? Folk är ju generellt inte kloka, men när dom försöker med alla möjliga medel att rättfärdiga sin sak genom att teoritisera rätten att vara emot homoäktenskap men i andra andetaget också påstå att dom inte har något emot homosexuella per se, blir det inte speciellt bra, helt enkelt. Jo jag har hört denna innan. "Jag hatar inte homosexuella" och klassikern "jag har massvis med homosexuella vänner" följer av ett starkt MEN, äktenskapet är till för en man och en kvinna. Efter det en eventuell referens till bibeln eller traditioner eller att ett barn behöver både en mamma och en pappa. Tack kära ni för er starka oro.

(kränkt katolik, orolig för barns framtid)

8594023164_cd27a3418f_o-1024x683.jpg

Många människor, (många av dom råkar vara straighta) är besatta av homosexuelitet. Ibland såpass besatta att det är det enda dom vill jobba för, nej jag menar emot. Jag är själv homosexuell och bryr mig inte jättemycket om heteros, jag känner massvis med heterosexuella men vill inte ägna tid åt deras läggning. Eventuellt det strukturella och det normativa som skadar alla som inte är hetero, men annars, mycket lite intresserad. Detta starka engagemang förvånar mig lika mycket varje gång. Hur kan en palla bry sig? Vi har så många problem i världen. Tänk om alla skulle tex källsortera istället för att hata hbtq-personer, världen skulle va så ren.

Ok nästa. Att hata homosexuella, ja för det är faktiskt hat, inte fobi eller nåt annat, är en sak. Men att hela tiden göra det i Guds namn är riktigt irriterande. Och speciellt katoliker, dom ska jämt gömma sig bakom sin tro och skylla på sitt samfund, sin gud, eventuellt Jesus och Maria. Kan ni inte bara stå för era sjuka åsikter och lämna er tro hemma, sluta blanda in den. Många katoliker är säkerligen av denna åsikt, men det finns också extremt många som INTE är emot homoäktenskap. Jag och min syster är tex uppfostrade av två sådana, ja våra föräldrar. Blir fan riktigt lack när dom drar in min mamma och pappa i den här sörjan, som att dom skulle dela samma åsikter för att dom också är katoliker. Om Gud säger att du ska älska och acceptera alla, varför inkluderas inte homosexuella då? Jo, det är att inte respektera när alla inte har samma rättigheter. PS kristna människor äger inte äktenskapet.

Sen har vi det delikata i att sno hbtq-personers komma ut-berättelser. Nej du behöver inte komma ut som homoäktenskapsmotståndare. Du behöver inte skamligt sätta dig på en pall och filmas i en svart-vit video och brista ut i tårar och känna dig förtryckt. Du är förtryckaren, du har makten och det du gör är historielöst. Hbtq-personers komma-ut-process och berättelser handlar om liv och död, och dessa människor gör narr av oss genom att porträttera sitt hat som ett utanförskap. Homohatare behöver inte dölja sin läggnign för familj och vänner och bekanta. Dom lever inte dubbelliv, eller bär på självmordstankar pga sin kärlek. Det går liksom inte att jämföra att vara hbtq-person med att vara den utsatta gruppen homoäktenskapsmotståendare. Att det ordet finns!!! Att dom människor jobbar så hårt på detta. Att dom är kränkta!!! Nä det finns ju ingen ände på eländet i det här.

Asså vem fan är emot homoäktenskap? Hur orkar folk bry sig om det, varför är det en sån besatthet. Och ja, äktenskapet är en extremt förlegad institution, men för den som inte har haft möjligheten att ens välja den formen av samkväm är innebörden något helt annat.

Men ja, summan är alltså denna; den redan extremt utsatta gruppen homosexuella är inte förlorarna i homohatet. Det är homohatarna som inte får hata ifred.

Som tur är har ju folk reagerat på detta. I skrivande stund har videon setts ca 1,5 miljon gånger och tummarna upp är betydligt färre än de negativa reaktionerna. Kommentarerna tyder på samma visa.

screen_shot_2015-08-29_at_04.32.20.png

Här är några goa kommentarer:

"I've never seen so many dislikes on a video! I loove it. But it's a sick joke to say "no one should be looked down upon, no one should be suppressed" and then say gay people aren't allowed to get married."

Och denna sanningens detalj:

"I have a lot of friends who happen to be gay' then why do you don't want them getting married/be happy?"

Och denna katolske kämpen:

"Please don't watch this video and think all religious people are like this. I'm a Catholic myself and I'm all for equal rights for everyone, as are a lot of religious people #LoveWins :) You guys can actually flag this video for hate speech."

Några godingar har också kontrat med denna video:

God natt och slappna inte av, kampen fortsätter!

 

<3

 

 

 

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

Kul med transfobisk halloween?

Kakan 22:00 25 Aug 2015

Hej alla goa.

Några som inte är så goa är transfober. I ännu ett misslyckat "skämt" aka trakasserier och direkt hat mot transpersoner, och i synnerhet Caitlyn Jenner, har denna halloweendräkt kommit på marknaden:

transphobic.jpg

Originalbilden är såklart Caitlyn Jenners omslag av Vanity Fair när hon för hela världen kom ut som transsexuell kvinna. Ett oundvikligt och modigt drag. Nu ska alltså cis-män köpa den här "kostymen" och göra narr av inte bara Caitlyn utan också alla transsexuella inkluderade världen över. Som ni vet ökar hatbrotten mot transsexuella, och den psykiska ohälsan för denna grupp är stor. Nästan hälften av alla transsexuella har velat ta sitt liv. Nej, du klär inte ut dig till svart, transsexuell eller annan mindre privilegierad grupp nånsin. Plus, ha lite jävla fantasi.

05-caitlyn-jenner.w245.h368.2x.jpg

Vill ni kan ni skriva på All Outs inslamlingslista MOT den här sjuka kostymen. 

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

KakanKakan Hermansson
är 33 år och queen of everything.

Hon är feminist och antirasist och pratar gärna hbtq, klass och våld. Förutom tv gör hon radio på Morgonpasset i P3, bloggar om kvinnor, ibland om rnb och har en master of fine arts i keramik och glas. Gör även video.

Älskar systerskapet högst.

Best of Kakan:

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Annons
Annons