Kaffekupp

Sofia Almlöf 14:16 29 Aug 2007
De senaste åren har varit sötebrödsdagar för Göteborgs kaffeälskare då ett flertal nya kaffebarer slagit upp portarna. För alla som lägger lika stor vikt vid maten har det dock varit bistra tider – foccacia och bakad potatis, låter det spännande? Tur då att da Matteo hör bön. För ett par veckor sedan öppnade en ny specialkaffebar i da Matteos regi, da Matteo Torrefazione. Här kan man följa de små kaffebönornas öden och äventyr från rostning till koppning. Endast högklassiga bönor används och de behandlas som om de vore kändisar, det vill säga på bästa sätt. För att få fram en perfekt smakupplevelse rostas varje bönsort var för sig vilket är sällsynt. Jonas Fernström som är manager berättar om det häftigaste kaffet.
    — Vi erbjuder Clover-kaffe, som är ett nytt sätt att brygga kaffe på där alla bismaker försvinner och endast det bästa finns kvar. Det finns bara omkring 70 sådana här maskiner i världen varav tre i Norden så det är verkligen en världsnyhet.
Da Matteo Torrefazione nöjer sig dock inte med att erbjuda stans kanske bästa kaffe utan satsar också på mat och bakverk av högsta kvalitet vilket sker med hjälp av 2006 års vinnare av Wilhelmina, kock-SM för tjejer, Millan Waage Ericson som komponerat menyn.
    — Vår ambition är att bli lika bra på mat som på kaffe. Idag saknas det nyttig vällagad kafémat i Göteborg och det vill vi råda bot på, säger Jonas.

Da Matteo Torrefazione ligger på innergården vid korsningen Magasinsgatan/Vallgatan. I slutet av september arrangeras Nordic Barista Cup som är världens fräckaste kaffeevent. I väntan på det föreslår jag hejdlöst okynnesfikande.
Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.