Brasserie Lipp ger ut gratis ostron till alla barn

Stina Vickhoff 10:46 13 Jun 2016

Långköraren Brasserie Lipp på Avenyn har hittat nyckeln till ett minskat klimatavtryck – låt barn äta mer ostron och mindre korv och köttbullar.

I en video där en David Attenborough-lookalike pratar dov brittiska marknadsför brasseriet sin idé The Greatest Oyster Challenge in the History of Mankind, som går ut på att barn under tolv år får äta obegränsat med ostron till det rimliga priset av noll kronor. I videon har de samlat ihop en salig blandning kids i olika åldrar där de får provsmaka havets guld, barnen kastar sig med citat som "det smakar värre än bajs" och dylikt. Men Brasserie Lipp har såklart en lösning – fritering. När barnen fått smaka på friterade ostron är biffen löst och alla älskar det. 

Enligt Lipp är ostron "värdefulla ur ett ekologiskt perspektiv" då de bidrar till den biologiska mångfalden och är viktiga för andra levande arter i havet. De är inte heller beroende av att någon utomstående matar dem, utan lever av näring som redan existerar i havet. En win-win situation för alla, alltså. Barn får mer av det de älskar allra mest (ostron) och vi får mindre koavgaser som förpestar klimatet.

Läs även: Göteborgs bästa fyllekäk.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.