EP-pojkarna: Erik Lundin, Madi Banja och Elias

Redaktion 09:46 6 Nov 2015

Idag, den 6 november, är en stor dag för svensk musik (gjord av killar). Inte mindre än tre under 2015 framstående namn på musikhimlen släpper idag sina debut-EP:s: Madi Banja, Elias och Erik Lundin. 

Nöjesguidens Greta Thurfjell, Karin Londré och Jenny Nordlander har pratat med varsin.

Erik Lundin tvingas bli politisk på Suedi
"
I min födelseattest står det Erik Lundin. Bland annat. Jag vill kunna heta precis det jag heter, jag vill inte ursäkta att jag heter det, eller behöva förklara varför. Jag är inte adopterad, jag ser ut som jag gör, och jag heter Erik Lundin. Det ska inte behöva vara kontroversiellt."

300% Madi Banja – med debuten Det var inte med meningen
"Att prestera är ingen tävling för mig, att prestera är ett måste. Om jag inte är lika bra som de musiker jag gillar kan jag lika gärna sluta och lyssna på dem istället. Kritikerna behöver inte oroa sig, jag är självkritiserande."

Elias vill inte vara som någon annan
"
Jag leker alltid med mallar, både i text och när det gäller hur en låt ska vara uppbyggd. Det är så jag är i allt. Jag kan inte göra en låt som någon annan har skrivit och som inte äger rum i den världen jag vill vara i. En värld där jag har tagit utrymmet att uttrycka det jag vill säga, en värld jag vill dela med mig av."

Även Duvchi släpper sitt debutalbum idag – vår intervju med honom finns att hitta här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!